Jak zakończyć przełajową wiosnę 2017? Crossem Żagańskim:)

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
hucek
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mam małą propozycję dla tych, którzy wedle dobrej lekkoatletycznej szkoły, wejście na stadion lub ulicę poprzedzają sezonem przełajowym...
Jako współorganizator i społeczny dyrektor 43. Crossu Żagańskiego o Puchar Wielkiej Ucieczki zapraszam Was wszystkich do Żagania na tą znaną doskonale imprezę przełajową.
Wiem, że data jest średnia - 25 marca - czyli w dniu, gdy część biega w Sobótce, a wielu przygotowuje się do półmaratonów w Poznaniu i Warszawie, ale może akurat ktoś się skusi. Nie zmieniliśmy daty, bo właśnie 25 marca prypada 72 rocznica Wielkiej Ucieczki.
Ciekawa trasa na dystansie 10 km, płaska, ale z fragmentem drogi czołgowej, kilkoma kałużami oraz małymi przeszkodami ze snopków siana:)
Do tego trochę grosza do wygrania, nagrody do rozlosowania i duża wystawa sprzętu wojskowego - czołgi polskie i amerykańskie.
A wszystko na terenie Muzeum Obozów Jenieckich, gdzie odbyła się Wielka Ucieczka (biuro zawodów w replice obozowego baraku).
Zapisy ruszają w czwartek 1 grudnia, o godz. 10.00.
Więcej informacji na stronie www.cross.zagan.pl
Zapraszam!
Tomek
PKO
monikowa26
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brzmi świetnie. Szkoda, że tak daleko ode mnie. Gdybym miała bliżej na pewno bym wpadła;)
Sprawdź jakie tabletki na wypadanie włosów są najlepsze
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

monikowa26 pisze:Brzmi świetnie. Szkoda, że tak daleko ode mnie. Gdybym miała bliżej na pewno bym wpadła;)
W tym roku, jak mieliśmy w ramach Crossu mistrzostwa Polski w przełajach to mieliśmy ludzi z całej Polski:)
Naprawdę warto nas odwiedzić - film z ubiegłego roku tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=L6rpqxIRwZA&t=17s
oskarbaryk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja z pewnością wpadnę - ale w roli fotografa :ble: Zawsze to coś.
Jeśli potrzebujesz samochodu, skorzystaj z usług Auto na Czas Poznań
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

oskarbaryk pisze:A ja z pewnością wpadnę - ale w roli fotografa :ble: Zawsze to coś.
Oczywiście:) Każdy gość jest dla nas ważny, także biegający fotografowie:)

PS. Zapisy trwają 9 i pół godziny a na liście już 180 zapisanych. Limit to zaledwie: 600 miejsc...
Hanna77
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 43:44

Nieprzeczytany post

bardzo bardzo bym chciała tam pobiec. mimo ze nie ruszam się na biegi dalej niz 100 km od miejsca zamieszkania może dla Żagania zrobię wyjątek. Start jest dopiero o 13, wiec nie trzeba będzie się zrywać bladym świtem by zdążyć na czas ...no i uwielbiam lubuskie a już cross na tych terenach to już dla mnie bajka.:)
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hanna77 pisze:bardzo bardzo bym chciała tam pobiec. mimo ze nie ruszam się na biegi dalej niz 100 km od miejsca zamieszkania może dla Żagania zrobię wyjątek. Start jest dopiero o 13, wiec nie trzeba będzie się zrywać bladym świtem by zdążyć na czas ...no i uwielbiam lubuskie a już cross na tych terenach to już dla mnie bajka.:)
M.in. z myślą o osobach, które przyjeżdżają do nas z dalszej odległości - Cross startuje w sobotę i dopiero o 13.00, żeby nie zrywać się nad ranem:)
Trasa będzie naprawdę ciekawa! Zapewniam:)
I trzeba szybko podjąć decyzję, bo na liczniku już 289 zapisanych, a limit wynosi 600 osób. Dodam, że zapisy zaczęliśmy wczoraj:)
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Po 6 dobach zapisów mamy zarejestrowanych 387 biegaczy, a więc jeszcze 213 miejsc i po zapisach... Czyli czasu na decyzję nie zostało zbyt wiele;)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ