Rekordy życiowe
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie. Chcę w tym roku zaatakować swoje życiówki na 10km 15km i w półmaratonie. Ale oprócz własnej formy ważna jest dokładność dystansu i profil trasy. Powiedzcie gdzie są płaskie trasy i dokładnie zmierzone. Nie musi być atest, ale dystans jednak dokładny. Denerwujące jest bowiem czasami, gdy podaje się np. 10km, ale organizatorzy wiedzą, że jest np 9,8km. Przecież można jakoś przesunąć start. Nie musi być atest ( bo to ich kosztuje), ale dystans powinien być bardzo bliski temu co sie podaje w regulaminie. A zatem gdzie warto wystartować?
-
- Zaprawiony W Bojach
10k Koło, w październiku. Trasa płaska, minimum zakrętów, biegnie się z zachodu na wschód - w Polsce oznacza to duże prawdopodobieństwo wiatru w plecy.
15km Mińsk Mazowiecki - pętle po mieście, płasko, tylko bywa gorąco, bo to w środku lata.
10km Michałowice - 30% to drogi gruntowe, ale płasko i bezdyskusyjnie 10km. Nie znam daty, może Mifor ją już zna.
15km Mińsk Mazowiecki - pętle po mieście, płasko, tylko bywa gorąco, bo to w środku lata.
10km Michałowice - 30% to drogi gruntowe, ale płasko i bezdyskusyjnie 10km. Nie znam daty, może Mifor ją już zna.
ENTRE.PL Team
-
- Wyga
Jeśli chodzi o półmaraton to proponuję Łowicz - ostatnia niedziela września. Trasa płaska jak stół. 5 razy pętla po 4 km + początek i koniec na stadionie. Wpisowe może jest i wysokie, ale za to mnóstwo upominków od sponsorów. Dobra organizacja i świetna atmosfera!
A poza tym Łowicz to moje rodzinne miasto!
A poza tym Łowicz to moje rodzinne miasto!
JS
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
połówka - Piła. 10 - Koło
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
- stachnie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:10:04
- Kontakt:
Najszybsze trasy: 15 km - Bieg Dudka, półmaraton - Żywiec, maraton - Puck :bum: :hahaha:
S.
S.
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Jak maraton to Boguszów GorceQuote: from stachnie on 1:28 pm on April 6, 2004
Najszybsze trasy: 15 km - Bieg Dudka, półmaraton - Żywiec, maraton - Puck :bum: :hahaha:
S.

Co do 15 - moze być coś bardziej malowniczego od Jaworzna?
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- stachnie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:10:04
- Kontakt:
Wprawdzie nie byłem w Jaworznie ale jestem pewien, że tak - Bieg Dudka w Radziechowach. Podbiegi są za...rąbiste - AFAIR przynajmniej 150 m przewyższenia.Quote: from krzycho on 4:04 pm on April 6, 2004Co do 15 - moze być coś bardziej malowniczego od Jaworzna?
Co do Boguszowa-Gorc[ów?] - masz rację ;) Zarówno maraton jak i 100 km...
S.
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Jeżeli chodzi o półmaraton (tym razem piszę poważnie) to najszybszą trasą może sie okazać... połowa maratonu warszawskiego. Chyba że na Wisłostradzie bedzie wiało 

[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k