Kalendarz imprez biegowych

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mam przyjemność poinformować Was, że dzisiaj rusza w naszym serwisie biegajznami.pl - Kalendarz imprez, którego autorem jest Krzysztof Kućmierz (krzysiekk), autor dobrze Wam już znanej Bazy życiówek.

Zapraszamy do nadsyłania nie tylko informacji o biegach i regulaminów, ale także wyników, zdjęć i Waszych relacji!
No i co mam tu teraz napisać? ;)
PKO
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

czy ja się mylę, czy w kalendarzu jest [...] jedna impreza. Celowo pominąłem słowo "tylko". Myślisz Bennet, że maratony polskie już się trzęsą za strachu przed konkurencją ;)

Jakie macie plany, tzn. jak wyobrażacie sobie kalendarz za 12 miesięcy w porównaniu z kalendarzem w maratonach polskich?
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pawełku, aplikacja kalendarza dopiero powstała i stąd, na dobrą sprawę, nie ma w nim żadnych imprez. Obiecuję jednak, że nasz kalendarz będzie się bardzo szybko rozrastał i to nie dlatego, że chcemy konkurować z kalendarzem zamieszczonym w Maratonach Polskich, ale dlatego, że staramy się robić wszystko żeby być przydatni biegaczom.

Mamy nadzieję, że sami biegacze pomogą nam o poinformowaniu innych o jak największej liczbie imprez biegowych i wkrótce nasz kalendarz stanie się przydatny wszystkim.

Jak wyobrażamy sobie nasz kalendarz za 12 miesięcy?

Mamy nadzieję, że jeśli będziesz szukał wtedy informacji o jakiejś imprezie - znajdziesz ją w tym kalendarzu! A znając Ciebie pewnie będziesz szukał imprez, o których innym nawet się nie śniło i Twoim wymaganiom będziemy starali się sprostać... ;)
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No jak na razie to i na maratonachpolskich nie ma zbyt wiele wpisów na przyszły rok...

Tak, że pochwalam inicjatywę kolegów. Kolejną już!
Któż jak Bóg!
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

najlepszy (najpełniejszy) kalendarz publikuje chyba psb-biegi. A im więcej będzie źródeł informacji tym lepiej. Będę tam zaglądał.
wirek
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Taaak, od razu konkurencja :) przecież gospodarka wolnorynkowa jakkolwiek oparta na konkurencji pozwala na współistnienie wielu podmiotów w jednym sektorze. A monopol prowadzi do samouspokojenia i możliwości pogorszenia usług. Maratonypolskie, są bardzo dobrą stroną, Bardzo ją lubię i często tam zaglądam. Korzystam z ich kalendarza. Ale i nasz kalendarz ma sens - im więcej możliwości znalezienia informacji tym lepiej :), większość zapewne będzie się powielać, ale może zdarzyć się, że jakaś impreza pojawi się u nas a nie u nich, prawda?
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

już napisałem do Krzyśka - ale i wam to mówię - przydałby się formularz do wpisywania imprezy - bo przeklepywanie tego z maila potem przez Benneta - to straszna manufaktura. To juś lepszy kalendarz ma sbbp :))) - żartuję - ale nasz kalendarz ma taką własnie możliwość - każdy moze tam wpisać odpowiednia imprezę pod jakąś datą - i to się potem pokaże po zatwierdzeniu przez admina - spróbujcie cos wpisać to zobaczycie :)
Ale nasz kalendarz to oczywiście nie jest kalendarz imprez biegowych ale kalendarz raczej tego co się dzieje wokół sbbp - więc spoko Bennet, od nas konkurencji nie będzie w tym zakresie
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from FREDZIO on 12:46 pm on Dec. 10, 2003
już napisałem do Krzyśka - ale i wam to mówię - przydałby się formularz do wpisywania imprezy - bo przeklepywanie tego z maila potem przez Benneta - to straszna manufaktura. To juś lepszy kalendarz ma sbbp :))) - żartuję - ale nasz kalendarz ma taką własnie możliwość - każdy moze tam wpisać odpowiednia imprezę pod jakąś datą - i to się potem pokaże po zatwierdzeniu przez admina - spróbujcie cos wpisać to zobaczycie :)
Ale nasz kalendarz to oczywiście nie jest kalendarz imprez biegowych ale kalendarz raczej tego co się dzieje wokół sbbp - więc spoko Bennet, od nas konkurencji nie będzie w tym zakresie
Dzięki Fredzio za sugestię, masz całkowitą rację! Mam nadzieję, że krzysiekk wkrótce zrobi taką opcję.

Żebyśmy się dobrze zrozumieli - kalendarz nie jest tworzony dla nas - ma służyć dobru ogółu. Jak pewnie zauważyliście obejmuje nie tylko opcję wyświetlania samej informacji o biegu z linkiem do strony organizatora, ale także, już po samej imprezie, daje możliwość wstawienia linku do wyników czy relacji z biegu. Tak więc niejako robimy krok naprzód.

Jako ciekawostkę mogę podać, że w poniedziałek uczestniczyłem w pracach zespołu wybierającego biegi do V edycji Grand Prix województwa kujawsko-pomorskiego i mam jeszcze ciepłe zestawienie 25 biegów, które będą zaliczone do tego cyklu.

No cóż, nie sądzę żeby Maratony Polskie o tych biegach już coś wiedziały... ;)

Poza tym liczymy na bardzo dobrą współpracę z Toruniem, który organizuje rocznie masę biegów, a i my ostatnio też mamy czym się pochwalić... :)

(Edited by Bennet at 1:08 pm on Dec. 10, 2003)
wirek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To może w kalendarzu znajdzie się bieg Toruń - Bydgoszcz? Macie przecież mnóstwo fajnego lasu dookoła!
wirek
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

A czy mogę napisać o kilku imprezkach z dalekiego południa? Czuję do nich sentyment, a nigdzie w internecie o nich nie wspominają.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Quote: from miroszach on 9:24 pm on Dec. 10, 2003
A czy mogę napisać o kilku imprezkach z dalekiego południa? Czuję do nich sentyment, a nigdzie w internecie o nich nie wspominają.
Możecie pisać o wszystkich imprezach łącznie ze spotkaniami biegowymi (to propozycja do grup biegowych). Nie ma praktycznie żadnych ograniczeń. Informacje o biegach pojawiają się oczywiście bezpłatnie!

Wczoraj zamieściłem w kalendarzu pierwszą część biegów. Na razie głównie z województwa kujawsko-pomorskiego (z mazowieckiego jest tylko Półmaraton Młociński:)), ale mam nadzieję, że pomyślicie również o Waszych biegach i do nas napiszecie. :)

Zapraszamy również organizatorów imprez do zgłaszania swoich biegów, na razie tylko w formie elektronicznej, na adres e-mailowy: biegajznami@biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoro trącacie Maratony Polskie, to chciałbym powiedzieć, że zasadniczym źródłem publikowania w kalendarzu Maratonów Polskich informacji o imprezach biegowych jest zgłoszenie organizatora. Czyli jak org do MP napisze o imprezie, to ona na pewno w naszym kalendarzu (prędzej czy później) się znajdzie.

Mieliśmy już sytuacje, że różne osoby (raczej twórcy innych kalendarzy niż orgowie) miały do nas pretensje o publikowanie informacji o biegach bez ich zgody (mniejsza o to czy uzasadnione). Przyjęliśmy więc że zasadniczym sposobem trafiania do Kalendarza MP jest zgłoszenie imprezy czy cyklu imprez od orga, z pierwszej ręki. Jeżeli orgom zależy na nagłośnieniu to robią e-mail z regulaminem i mają za friko naprawdę skuteczną reklamę. A jak chcą kameralnie to nie muszą, nie ma przymusu (prawda SBBP-owcy?).

A swoją drogą nie mogę się oprzeć wrażeniu że kopiowane są struktury serwisów biegowych, ale osobiście nie mam nic przeciwko temu.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Janek - masz rację, jeśli chcemy coś nagłśnić - np. nasze biegi, piszemy do admina i pstryk- mamy reklamę. A co do kopiowania struktur, hmmm no tak... a jaką inną strukturę przyjąć? skoro piszemy o tym samym?? :)
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Maratony Polskie w dużym stopniu są kopią strukturalną z Biegania.pl. A rozwój Maratonów Polskich jest niewątpliwie wynikiem braku rozwoju czy wręcz zaniku Biegania.pl (z wyłączeniem Forum oczywiście). Przyznam że na początku starałem się nawiązywać kontakt i współpracę zarówno z Adammem jak i Michałem Walczewskim. I była zasadnicza różnica: Michał reagował, Adamm mniej. Toteż wybrałem MP.
Nie znam jak dotąd lepszej formy zbiorczej informacji o imprezach niż Kalendarz, więc, jak pisałem, nie mam nic przeciwko powstaniu kolejnego Kalendarza, raczej uzupełniającego niż konkurencyjnego wobec innych.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
anton
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

bieg chomiczówki 18 stycznia
anton
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ