Kalendarz imprez biegowych
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Mam przyjemność poinformować Was, że dzisiaj rusza w naszym serwisie biegajznami.pl - Kalendarz imprez, którego autorem jest Krzysztof Kućmierz (krzysiekk), autor dobrze Wam już znanej Bazy życiówek.
Zapraszamy do nadsyłania nie tylko informacji o biegach i regulaminów, ale także wyników, zdjęć i Waszych relacji!
Zapraszamy do nadsyłania nie tylko informacji o biegach i regulaminów, ale także wyników, zdjęć i Waszych relacji!
No i co mam tu teraz napisać? ;)
-
- Zaprawiony W Bojach
czy ja się mylę, czy w kalendarzu jest [...] jedna impreza. Celowo pominąłem słowo "tylko". Myślisz Bennet, że maratony polskie już się trzęsą za strachu przed konkurencją 
Jakie macie plany, tzn. jak wyobrażacie sobie kalendarz za 12 miesięcy w porównaniu z kalendarzem w maratonach polskich?

Jakie macie plany, tzn. jak wyobrażacie sobie kalendarz za 12 miesięcy w porównaniu z kalendarzem w maratonach polskich?
ENTRE.PL Team
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Pawełku, aplikacja kalendarza dopiero powstała i stąd, na dobrą sprawę, nie ma w nim żadnych imprez. Obiecuję jednak, że nasz kalendarz będzie się bardzo szybko rozrastał i to nie dlatego, że chcemy konkurować z kalendarzem zamieszczonym w Maratonach Polskich, ale dlatego, że staramy się robić wszystko żeby być przydatni biegaczom.
Mamy nadzieję, że sami biegacze pomogą nam o poinformowaniu innych o jak największej liczbie imprez biegowych i wkrótce nasz kalendarz stanie się przydatny wszystkim.
Jak wyobrażamy sobie nasz kalendarz za 12 miesięcy?
Mamy nadzieję, że jeśli będziesz szukał wtedy informacji o jakiejś imprezie - znajdziesz ją w tym kalendarzu! A znając Ciebie pewnie będziesz szukał imprez, o których innym nawet się nie śniło i Twoim wymaganiom będziemy starali się sprostać...
Mamy nadzieję, że sami biegacze pomogą nam o poinformowaniu innych o jak największej liczbie imprez biegowych i wkrótce nasz kalendarz stanie się przydatny wszystkim.
Jak wyobrażamy sobie nasz kalendarz za 12 miesięcy?
Mamy nadzieję, że jeśli będziesz szukał wtedy informacji o jakiejś imprezie - znajdziesz ją w tym kalendarzu! A znając Ciebie pewnie będziesz szukał imprez, o których innym nawet się nie śniło i Twoim wymaganiom będziemy starali się sprostać...

- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Taaak, od razu konkurencja
przecież gospodarka wolnorynkowa jakkolwiek oparta na konkurencji pozwala na współistnienie wielu podmiotów w jednym sektorze. A monopol prowadzi do samouspokojenia i możliwości pogorszenia usług. Maratonypolskie, są bardzo dobrą stroną, Bardzo ją lubię i często tam zaglądam. Korzystam z ich kalendarza. Ale i nasz kalendarz ma sens - im więcej możliwości znalezienia informacji tym lepiej
, większość zapewne będzie się powielać, ale może zdarzyć się, że jakaś impreza pojawi się u nas a nie u nich, prawda?

[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
www.biegajznami.pl
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
już napisałem do Krzyśka - ale i wam to mówię - przydałby się formularz do wpisywania imprezy - bo przeklepywanie tego z maila potem przez Benneta - to straszna manufaktura. To juś lepszy kalendarz ma sbbp
)) - żartuję - ale nasz kalendarz ma taką własnie możliwość - każdy moze tam wpisać odpowiednia imprezę pod jakąś datą - i to się potem pokaże po zatwierdzeniu przez admina - spróbujcie cos wpisać to zobaczycie 
Ale nasz kalendarz to oczywiście nie jest kalendarz imprez biegowych ale kalendarz raczej tego co się dzieje wokół sbbp - więc spoko Bennet, od nas konkurencji nie będzie w tym zakresie

Ale nasz kalendarz to oczywiście nie jest kalendarz imprez biegowych ale kalendarz raczej tego co się dzieje wokół sbbp - więc spoko Bennet, od nas konkurencji nie będzie w tym zakresie
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Dzięki Fredzio za sugestię, masz całkowitą rację! Mam nadzieję, że krzysiekk wkrótce zrobi taką opcję.Quote: from FREDZIO on 12:46 pm on Dec. 10, 2003
już napisałem do Krzyśka - ale i wam to mówię - przydałby się formularz do wpisywania imprezy - bo przeklepywanie tego z maila potem przez Benneta - to straszna manufaktura. To juś lepszy kalendarz ma sbbp)) - żartuję - ale nasz kalendarz ma taką własnie możliwość - każdy moze tam wpisać odpowiednia imprezę pod jakąś datą - i to się potem pokaże po zatwierdzeniu przez admina - spróbujcie cos wpisać to zobaczycie
Żebyśmy się dobrze zrozumieli - kalendarz nie jest tworzony dla nas - ma służyć dobru ogółu. Jak pewnie zauważyliście obejmuje nie tylko opcję wyświetlania samej informacji o biegu z linkiem do strony organizatora, ale także, już po samej imprezie, daje możliwość wstawienia linku do wyników czy relacji z biegu. Tak więc niejako robimy krok naprzód.
Jako ciekawostkę mogę podać, że w poniedziałek uczestniczyłem w pracach zespołu wybierającego biegi do V edycji Grand Prix województwa kujawsko-pomorskiego i mam jeszcze ciepłe zestawienie 25 biegów, które będą zaliczone do tego cyklu.
No cóż, nie sądzę żeby Maratony Polskie o tych biegach już coś wiedziały...

Poza tym liczymy na bardzo dobrą współpracę z Toruniem, który organizuje rocznie masę biegów, a i my ostatnio też mamy czym się pochwalić...

(Edited by Bennet at 1:08 pm on Dec. 10, 2003)
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
A czy mogę napisać o kilku imprezkach z dalekiego południa? Czuję do nich sentyment, a nigdzie w internecie o nich nie wspominają.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Możecie pisać o wszystkich imprezach łącznie ze spotkaniami biegowymi (to propozycja do grup biegowych). Nie ma praktycznie żadnych ograniczeń. Informacje o biegach pojawiają się oczywiście bezpłatnie!Quote: from miroszach on 9:24 pm on Dec. 10, 2003
A czy mogę napisać o kilku imprezkach z dalekiego południa? Czuję do nich sentyment, a nigdzie w internecie o nich nie wspominają.
Wczoraj zamieściłem w kalendarzu pierwszą część biegów. Na razie głównie z województwa kujawsko-pomorskiego (z mazowieckiego jest tylko Półmaraton Młociński:)), ale mam nadzieję, że pomyślicie również o Waszych biegach i do nas napiszecie.

Zapraszamy również organizatorów imprez do zgłaszania swoich biegów, na razie tylko w formie elektronicznej, na adres e-mailowy: biegajznami@biegajznami.pl
- Janek
- Zaprawiony W Bojach
Skoro trącacie Maratony Polskie, to chciałbym powiedzieć, że zasadniczym źródłem publikowania w kalendarzu Maratonów Polskich informacji o imprezach biegowych jest zgłoszenie organizatora. Czyli jak org do MP napisze o imprezie, to ona na pewno w naszym kalendarzu (prędzej czy później) się znajdzie.
Mieliśmy już sytuacje, że różne osoby (raczej twórcy innych kalendarzy niż orgowie) miały do nas pretensje o publikowanie informacji o biegach bez ich zgody (mniejsza o to czy uzasadnione). Przyjęliśmy więc że zasadniczym sposobem trafiania do Kalendarza MP jest zgłoszenie imprezy czy cyklu imprez od orga, z pierwszej ręki. Jeżeli orgom zależy na nagłośnieniu to robią e-mail z regulaminem i mają za friko naprawdę skuteczną reklamę. A jak chcą kameralnie to nie muszą, nie ma przymusu (prawda SBBP-owcy?).
A swoją drogą nie mogę się oprzeć wrażeniu że kopiowane są struktury serwisów biegowych, ale osobiście nie mam nic przeciwko temu.
Mieliśmy już sytuacje, że różne osoby (raczej twórcy innych kalendarzy niż orgowie) miały do nas pretensje o publikowanie informacji o biegach bez ich zgody (mniejsza o to czy uzasadnione). Przyjęliśmy więc że zasadniczym sposobem trafiania do Kalendarza MP jest zgłoszenie imprezy czy cyklu imprez od orga, z pierwszej ręki. Jeżeli orgom zależy na nagłośnieniu to robią e-mail z regulaminem i mają za friko naprawdę skuteczną reklamę. A jak chcą kameralnie to nie muszą, nie ma przymusu (prawda SBBP-owcy?).
A swoją drogą nie mogę się oprzeć wrażeniu że kopiowane są struktury serwisów biegowych, ale osobiście nie mam nic przeciwko temu.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
[url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Janek - masz rację, jeśli chcemy coś nagłśnić - np. nasze biegi, piszemy do admina i pstryk- mamy reklamę. A co do kopiowania struktur, hmmm no tak... a jaką inną strukturę przyjąć? skoro piszemy o tym samym?? 

[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
www.biegajznami.pl
www.biegajznami.pl
- Janek
- Zaprawiony W Bojach
Maratony Polskie w dużym stopniu są kopią strukturalną z Biegania.pl. A rozwój Maratonów Polskich jest niewątpliwie wynikiem braku rozwoju czy wręcz zaniku Biegania.pl (z wyłączeniem Forum oczywiście). Przyznam że na początku starałem się nawiązywać kontakt i współpracę zarówno z Adammem jak i Michałem Walczewskim. I była zasadnicza różnica: Michał reagował, Adamm mniej. Toteż wybrałem MP.
Nie znam jak dotąd lepszej formy zbiorczej informacji o imprezach niż Kalendarz, więc, jak pisałem, nie mam nic przeciwko powstaniu kolejnego Kalendarza, raczej uzupełniającego niż konkurencyjnego wobec innych.
Nie znam jak dotąd lepszej formy zbiorczej informacji o imprezach niż Kalendarz, więc, jak pisałem, nie mam nic przeciwko powstaniu kolejnego Kalendarza, raczej uzupełniającego niż konkurencyjnego wobec innych.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]