Londyn
- romek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Pomyślałem, że jak już mamy tanie linie lotnicze, to może pobiegłbym w przyszyłym w Londynie. Więc sprawdziłem co i jak. No i guzik z pętelką, ale parę rzeczy mnie zdziwiło (a ja raczej rzadko się czemuś dziwię):
- na oficjalnej stronie w zasadzie nie ma zbyt dużo informacji (nawet jak się zapisać jest dość oszczędnie potraktowane); wszystkiego co chciałem dowiedziałem się z .... strony jakiegoś Niemca, który jest fanem tego maratonu (sic!)
- zapisy już są zamknięte (w zasadzie udział w loterii)
- przydzielanie miejsc odbywa się przez loterię
- kosztuje to majątek (60 funciaków)
- w tym maratonie nie ma takich rzeczy jak: breakfast run, pasta-party, masażu po biegu
- nie można się zapisać/zgłosić elektronicznie.
- i chyba jeszcze parę innych drobiazgów
To, że jest loteria i dużo chętnych, to rozumiem, ale reszta .... Ech, jakoś się zraziłem.
Szkoda, że nie ma tanich połączeń do Paryża ...
- na oficjalnej stronie w zasadzie nie ma zbyt dużo informacji (nawet jak się zapisać jest dość oszczędnie potraktowane); wszystkiego co chciałem dowiedziałem się z .... strony jakiegoś Niemca, który jest fanem tego maratonu (sic!)
- zapisy już są zamknięte (w zasadzie udział w loterii)
- przydzielanie miejsc odbywa się przez loterię
- kosztuje to majątek (60 funciaków)
- w tym maratonie nie ma takich rzeczy jak: breakfast run, pasta-party, masażu po biegu
- nie można się zapisać/zgłosić elektronicznie.
- i chyba jeszcze parę innych drobiazgów
To, że jest loteria i dużo chętnych, to rozumiem, ale reszta .... Ech, jakoś się zraziłem.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Biegłem w 2000 roku ...rewela...zapisałem się przez biuro Paskala z Piły ( ten od półmaratonu w Pile)
Przepiękny maraton, niesamowite wrażenia no i widziałem na trasie mega gwiazdy maratonu.
Przepiękny maraton, niesamowite wrażenia no i widziałem na trasie mega gwiazdy maratonu.

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
hmm,
do Paryża - póki co, za czas jakiś pewnie będą.
A co do Londynu, dostajesz podstawową "usługę" czyli możesz pobiec i już. Skoro jest ogromne zainteresowanie i usługa brana jest "jak leci" czy nawet musisz brać udział w losowaniu aby pobiec, to Orgom nie zależy na dokładaniu sobie pracy. I tak mają dość "kupujących".
Tak to wygląda, wg mnie.
do Paryża - póki co, za czas jakiś pewnie będą.

A co do Londynu, dostajesz podstawową "usługę" czyli możesz pobiec i już. Skoro jest ogromne zainteresowanie i usługa brana jest "jak leci" czy nawet musisz brać udział w losowaniu aby pobiec, to Orgom nie zależy na dokładaniu sobie pracy. I tak mają dość "kupujących".
Tak to wygląda, wg mnie.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Rany ale zrzędzicie !!! Jakbyście pobiegli to byście lepiej się na ten temat wypowiadali !. MEDAL I KOSZULKA NA MECIE SPASIOR NA MAXA !.
A losowania? Co się przejmować skoro można z Polski jechać bez losowań przez biuro Paskala.
A losowania? Co się przejmować skoro można z Polski jechać bez losowań przez biuro Paskala.
- ours brun
- Zaprawiony W Bojach
Aktualnie najbliższe tanie linie do Paryża z Bratysławy - można pociągiem do Bratysławy a potem lotem do Paryża... ale czy warto tyle zachodu żeby się przebiec w tłoku?Quote: from romek on 2:53 am on Nov. 28, 2003
(Edited by ours brun at 9:22 am on Nov. 30, 2003)
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
OOO dobrze podsumował Ours brun. Ja tego skosztowałem we Frankfurcie i obecnie jestem zdecydowanie za udziałem w polskim maratonie. Zdecydowaną wadą wyjazdu na zagraniczny maraton jest długa podróż.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach

nudzicie jak ciotki na imieninach...

Wcale się orgom z Londynu nie dziwię, że sie nie napinają... Skoro mają nadmiar chetnych, to nie oni, a biegacze muszą się starać.
Miro, mnie bieganie we frankfurckim tłumie bardzo sie podobało. Tak naprawdę to tylko kwestia ustawienia się na starcie. Tak żeby nie przeszkadzać szybszym i nie deptac wolniejszych. I dlatego za rok też będę chciał tam pojechać...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
-
- Zaprawiony W Bojach
Doskonale Cie rozumiem Romek, ja mam wprost organiczną awersję do "sytuacji niedoborów". Ale może za kilka lat się przebiegnę w tym "kultowym" maratonie. Na razie myślę, że jest kilkanaście maratonów w Europie w równie ciekawych miejscach.
ENTRE.PL Team
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Pierwsze i najważniejsze to Paskal załatwił numer startowy na maraton bez losowania. Jest tylko 10 numerów wolnych ale i tak ten mały limit nie jest wyczerpywany. Więc zapłaciłem tyle ile normalnie wpisowe. Dojechałem sobie sam. A nocleg załatwiłem sobie przez Paskala osobno ale to racze taki był dom studencki. Dojazd to pestka a hotele mozna w internecie znaleźć. Generalnie Londyn jest bardzo drogi nawet dla Anglików. A sam maraton przepiękny !!!
Polecam !
Polecam !
- active
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Londyn, jaki Londyn? Niema takiego miasta Londyn, jest Lądek, Lądek Zdrój ...
pozdr
pozdr
[b][url=http://www.actv.prv.pl]www.actv.prv.pl (Jak zacząłem biegać?)[/url][/b]