puchar górnego śląska w biegach górkich
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czyli jeszcze zostaną na przszły rok..Quote: from arturro on 1:48 pm on July 4, 2003
kto się wybiera?
organizator zapowiedział 200 koszulek od sponsora - firmy hubertus

- arturro
- Stary Wyga
pełniejszy regulamin:
VII Bieg o Puchar Górnego Śląska
Komunikat Organizacyjny VII Biegu o Puchar Górnego Śląska
12 lipca 2003
Biegi przełajowe dla dzieci młodzieży
Organizator Urząd Gminy Brenna
Miejsce Boisko Sportowe - Brenna Centrum
Program godz. 15.00 - dystans 0,4 km dziewczyny / do 11 lat i młodsze/
godz. 15.00 - dystans 0,8 km chłopcy / do 11 lat i młodsi /
godz. 15.20 - dystans 1,5 km dziewczyny / 12 - 14 lat /
godz. 15.20 - dystans 1,5 km chłopcy / 12 - 14 lat /
godz. 15.50 - dystans 3 km dziewczyny / 15 - 17 lat /
godz. 15.50 - dystans 3 km chłopcy / 15 - 17 lat /
Uczestnikami biegu mogą być :
- zawodnicy i zawodniczki posiadający zaświadczenie lekarskie zezwalające na udział w danym biegu legitymację szkolną , oraz pisemną zgodę rodziców.
Zgłoszenia :
- w dniu zawodów / amfiteatr Brenna Centrum /
- godz. 13.00 - 14. 30 - przyjmowanie zgłoszeń
Nagrody :- nagrody rzeczowe i dyplomy za miejsca od 1- 3 w poszczególnych kategoriach
Mila Samorządowa
Start - godz. 14.00
Miejsce : Boisko Sportowe - Brenna Centrum
Warunki uczestnictwa :
-w biegu mogą wziąć udział pracownicy zatrudnieni w Urzędzie Miasta i Gminy , radni oraz kierownicy gminnych i powiatowych jednostek organizacyjnych.
Zgłoszenia : - w dniu zawodów w godz. 12.00 - 13 .30 / amfiteatr Brenna Centrum /
Nagrody : - puchary za zajęcie od 1 do 3 miejsca
warto dodać, że główniejszy organizator, który był obecny w imielinie zdradził pare szczegółów. dyplomy mają być dla wszystkich. poza tym będę imprezy towarzyszące dla dzieci.
VII Bieg o Puchar Górnego Śląska
Komunikat Organizacyjny VII Biegu o Puchar Górnego Śląska
12 lipca 2003
Biegi przełajowe dla dzieci młodzieży
Organizator Urząd Gminy Brenna
Miejsce Boisko Sportowe - Brenna Centrum
Program godz. 15.00 - dystans 0,4 km dziewczyny / do 11 lat i młodsze/
godz. 15.00 - dystans 0,8 km chłopcy / do 11 lat i młodsi /
godz. 15.20 - dystans 1,5 km dziewczyny / 12 - 14 lat /
godz. 15.20 - dystans 1,5 km chłopcy / 12 - 14 lat /
godz. 15.50 - dystans 3 km dziewczyny / 15 - 17 lat /
godz. 15.50 - dystans 3 km chłopcy / 15 - 17 lat /
Uczestnikami biegu mogą być :
- zawodnicy i zawodniczki posiadający zaświadczenie lekarskie zezwalające na udział w danym biegu legitymację szkolną , oraz pisemną zgodę rodziców.
Zgłoszenia :
- w dniu zawodów / amfiteatr Brenna Centrum /
- godz. 13.00 - 14. 30 - przyjmowanie zgłoszeń
Nagrody :- nagrody rzeczowe i dyplomy za miejsca od 1- 3 w poszczególnych kategoriach
Mila Samorządowa
Start - godz. 14.00
Miejsce : Boisko Sportowe - Brenna Centrum
Warunki uczestnictwa :
-w biegu mogą wziąć udział pracownicy zatrudnieni w Urzędzie Miasta i Gminy , radni oraz kierownicy gminnych i powiatowych jednostek organizacyjnych.
Zgłoszenia : - w dniu zawodów w godz. 12.00 - 13 .30 / amfiteatr Brenna Centrum /
Nagrody : - puchary za zajęcie od 1 do 3 miejsca
warto dodać, że główniejszy organizator, który był obecny w imielinie zdradził pare szczegółów. dyplomy mają być dla wszystkich. poza tym będę imprezy towarzyszące dla dzieci.
pozdrawiam
- Dawidek
- Zaprawiony W Bojach
A Bieg Głowny o której godzinie? Zapisy też w amfiteatrze?
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
( Iz 40, 30-31 )
( Iz 40, 30-31 )
- arturro
- Stary Wyga
no już po biegu. bieglo mi sie wspaniale. bardzo bym chcial poznac biegacza, ktory znał moją ksywkę netową! mój czas, to 01:03:24. jestem na prawdę zachwycony!
biegaczy było nieco ponad 180. trasa cały czas afaltowa. 1,5 km po płaskim, potem 6 km po górkę i z powrotem. cięzko było, ale pogoda nam dopisała, bo było pełne zachmurzenie, a w pewnym momencie nawet lekko mżyło.
biegaczy było nieco ponad 180. trasa cały czas afaltowa. 1,5 km po płaskim, potem 6 km po górkę i z powrotem. cięzko było, ale pogoda nam dopisała, bo było pełne zachmurzenie, a w pewnym momencie nawet lekko mżyło.
pozdrawiam
- arturro
- Stary Wyga
cześć lecho
bardzo mi miło.
widziałem Twoje kłopoty z kolką, bo większość trasy orbitowaliśmy koło siebie. jesteś świetnym biegaczem i nie dałbym Ci rady, gdyby nie Twoja niedyspozycja.
co do Jaworzna, to bardzo bym chciał,a le wiele zalezy od moich przełożonych, bo na wolny weekend nawet nie liczę.
bardzo miło było Cię spotkać i poznać.
bardzo mi miło.
widziałem Twoje kłopoty z kolką, bo większość trasy orbitowaliśmy koło siebie. jesteś świetnym biegaczem i nie dałbym Ci rady, gdyby nie Twoja niedyspozycja.
co do Jaworzna, to bardzo bym chciał,a le wiele zalezy od moich przełożonych, bo na wolny weekend nawet nie liczę.
bardzo miło było Cię spotkać i poznać.
pozdrawiam
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Bieg całkiem spoko ale jedno mnie naprawde wkurzyło - inwazja Ukraińców! Było ich aż 5 na sześciostopniowym podium, i kurde znowu mnie wypchali poza podium. W lasku gdzie rozgrzewali sie Ukraincy znalazłem "dializat krwi cielecej" (Solcoeryl) wraz ze sprzętem do załadowania w pupę
W rozmowach i kilkoma biegaczami nikt nie umiał powiedzieć dokładnie czy to dozwolony doping czy nie. Pani A. Nikiel powiedział mi ze wszystkie dopalcze na krwi są niedopuszczalne i że sama kiedys walczyła z nieuczciwą konkurecją i że we Francji i Niemczech oni już nie startują bo zawodnicy zrobili tam taki zamęt w swoich związkacj L.A że wymusili badania i od tej pory juz tam oni nie jeżdzą. Rozmawiając z kierownikiem biegu i pokazyjąc mu pusta ampułke którą znalazłem stwierdził ze badania nic by nie dały bo tego nie ma na wykazie środków dopingujących! Wzruszuł ramionami i powiedzxaił ze mu przykro. Więc gdzie jest ta sprawiedliwośc?
:(:(

"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
właśnie dzięki mojemu umysłowi".
- Jarek Gniewek
- Zaprawiony W Bojach
Aha jakby ktos miał wyniki z tego biegu to bardzo prosze o przsłanie na maila.
Dzieki.
Dzieki.
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
- Irko S
- Zaprawiony W Bojach
Wygląda na to,że sprawiedliwość została w lasku gdzie rozgrzewali się Ukraińcy,albo czyjejś du.... Zabrakło jej na podium. Pozostaje potraktować takie starty jako gest pojednania między narodami. Ostatnio w modzie. Szczerze wątpię,aby większości organizatorów zależało na przeprowadzaniu kontroli.Za co?Po co? Przecież nasi obcokrajowcy to główna atrakcja zawodów. To często wybitni kiedyś sportowcy,byli olimpijczycy itd. Może to kwestia stworzenia osobnej kategorii na imprezach biegowych. Sam nie wiem co o tym myśleć,ale popieram wszelkie protesty zawodników z wyższej półki. Mają prawo do czystej gry. Wystarczy jeden zapis w regulaminie. Jedno zdanie tłustym drukiem i prawdopodobieństwo wystąpienia tej plagi jest mniejsze.
-
- Wyga
- Kontakt:
Cześć,
są gdzieś w necie pełne wyniki?
Dzięki za info - Ermo.
są gdzieś w necie pełne wyniki?
Dzięki za info - Ermo.
- arturro
- Stary Wyga
ermo
te popaprańce z brennej opublikowali wyniki ale dotyczące tylko czołówki biegaczy. reszte póki co olali. szukaj na stronie www.brenna.org.pl
te popaprańce z brennej opublikowali wyniki ale dotyczące tylko czołówki biegaczy. reszte póki co olali. szukaj na stronie www.brenna.org.pl
pozdrawiam