Puchar Maratonu na Polach Mokotowskich

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Aż mi głupio, że to ja robię a nie Marek, ale nie wiem czy on zapomniał o tym czy co ale dla przypomnienia umieszczam to, bo dopiero dzisiaj na stronie Maratonu Warszawskiego się program pojawił. Mam nadzieję, że nie obraził się przeze mnie na Forum bieganie.pl ?
Marek :jatylko: ??

W niedzielę 29 czerwca o godzinie 12.00 rozpocznie się czwarta z kolei impreza Pucharu Maratonu Warszawskiego - tym razem na Polach Mokotowskich (północny brzeg dużego stawu - parking od strony ul. Batorego w pobliżu ulicy Chodkiewicza).

Program:

12.25 - 100 m (6-latki)
12.50 - 200 m (7- i 8-latki)
13.20 - 400 m (9- i 10- oraz 11- i 12-latki)
13.45 - 800 m (13- i 14- oraz 15- i 16-latki)
14.15 - wspólna rozgrzewka
14.45 - 10 km
PKO
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dlaczego wybrałem w tym roku rywalizację w Pucharze Maratonów? Głównie spodobał mi się pomysł z trasami w różnych częściach Warszawy i dodatkowo w parkach...
Nie wiem czy dam radę być na wszystkich edycjach, ale chciałbym jeszcze raz pobiec na Kępie Potockiej, gdzie jeszcze ścigałem się w podstawówkowych crossach (min. z PAwłem, a Ty Fredzio też tam biegałeś?)...

Jak będzie wyglądać ta trasa na Polach Mokotowskich, bo szczerze mówiąc nie bardzo ją sobie umiem wyobrazić, kilka pętli? Tam też już w podstawówce biegałem i czas odświeżyć wspomnienia :)

Kto z forum się wybiera? Jak tam nasze pojedynki???
Pit, Deck, jak forma chłopaki?
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

FREDZIO bedzie musial sie najpierw do wypozyczalni rekwizytow wybrac . Juz wszystkie psy na Polu Mokotowskim znaja jego rysopis i nie popuszcza za obraze majestatu ;)

A na powazniejsza nute - tez sie scigalem na Kepie , bedac jeszcze w liceum , zanim zaczalem trenowac .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No trochę się boję pojawienia się na Polach.

Ja chyba raz na Kępie miałem pobiec. Ale sponiewierali mnie na starcie i jak już sie podniosłem i otrzepałem to wszyscy byli daleko. I zrezygnowałem i nie pobiegłem. Chyba od tamtej pory datuje sie moja obawa-niechęć do startów.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mnie na Kępie też sponiewierali, ale gdzieś w środku dystansu podcięli i się boleśnie wyłożyłem... moja niechęć do zawodów trwała dość długo, a właściwie brak zainteresowania nimi... mimo wszystko mam sentyment do tej trasy...
Awatar użytkownika
Deck
Ekspert/Fizjologia

Nieprzeczytany post

tym razem niestety beze mnie :chlip: , milej zabawy
kto biega ten nie lebiega
ENTRE.PL Team
SBBP.waw.pl
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja będę ale mam w tym miesiącu wybiegane aż 41 kilometrów w tym start w Michałowicach więc trenuje mało oszałamiająco.
Kiedyś mnie sponiewierano na Szczęsliwicach. Przeturlałem się w wielkiej kupie ludzi cały czas trzymając w ściśnietej pięści kartkę startową no i byłem chyba jedynyk z tej kraksy kto jej nie wypuscił bo ja pognałem dalej a reszta zaczęła szukać i zamieniać sie kartkami. No ale to było zdecydowanie w środku stawki.
Na polach może być wesoło bo to mekka rolkarzy a ich ruchy czasem trudno przewidzieć:)
No i ciekawe jak bedę biegać dzieciaki? Chyba krosowo po trawie?

(Edited by Pit at 9:40 am on June 27, 2003)
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pit swoim kilometrażem i wynikami dołujesz chyba wszystkich. Taki genialny jestes czy to ten balet? Musze sprobowac mniej biegac a wiecej tanczyc - moglbys podeslac swoj plan treningowy?;)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy tego już gdzieś nie pisałem, ale mam kolegę we Francji dla którego taniec jest elementem treningu biegowego - i różne sesje taneczne traktuje analogicznie do różnych typów wybiegań - dla informacji w maratonie pobiegł 2:47 :)
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do takiego konkursu Billy Halleya (nie wiem czy tak to sie pisze), to kondycje chyba trzeba miec lepsza niz do maratonu :)
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No więc ciekawe to bedą dopiero wyniki pucharu w lipcu bo na cały lipiec wyjeżdżam i wracam dokładnie 27 lipca prosto z dworca na bieg (nieomal) A trenować biegania w lipcu już na pewno nie będę bo nawet do tej Mongolii nie biore butów biegowycvh:)
Ja zawsze uważałem, ze u mnie obok jakiś tam pewnych predyspozycji wytrzymałosciowych to główna role gra psychika. Walczy się i już.
A z tańcem teraz rozbrat do pażdziernika raczej. No chyba, że jakieś krótkie warsztaty znajdę fajne.
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cóż w lipcu to jeszcze z innych względów może okazać się "opłacalny" ten start, bo przecież nie wiadomo jak będzie z frekwencją. Poza tym na świeżości też - szczególnie na krótkich dystansach - nam "wychodzi". Mój najlepszy bieg w tym roku odbył się w styczniu na niedotrenowaniu... A z Mongolii to wrócisz chyba mocniejszy mentalnie?
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O sezonie wakacyjnym nie pomyslalem - przy sprzyjajacych okolicznosciach widze sie w lipcu w czołówce ;)
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja też biegnę :)
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

o kurcze, widzę, że konkurencja spoza W-wy się nawet szykuje - muszę zwiększyć kilometraż i zejść z wagą o 10kg ;). W końcu wyjdzie, że w lipcu będzie najlepsza frekwencja i najlepszy poziom :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ