Rzeszów - 28.06.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To jeszcze ja - Jarząbek!
W sobotę w Rzeszowie jest jakiś bieg uliczny. Piszę "jakiś", bo z plakatu dopiero przed chwilką wywieszonego nie ma ani słowa o dystansie:). No ale za to uczestnicy losują wycieczkę do Grecji, więc jestem zainteresowany z uwagi na nazwisko (podobnie jak maratonem ateńskim). Co prawda na sobotę miałem zaplanowane loty (przy sprzyjającej pogodzie), ale co mi tam, pobiegnę! Może ktoś coś wie o tym dystansie? Idę doczytać plakat, może będzie jakiś telefon do orgów.
Pozdro
Jarek
W sobotę w Rzeszowie jest jakiś bieg uliczny. Piszę "jakiś", bo z plakatu dopiero przed chwilką wywieszonego nie ma ani słowa o dystansie:). No ale za to uczestnicy losują wycieczkę do Grecji, więc jestem zainteresowany z uwagi na nazwisko (podobnie jak maratonem ateńskim). Co prawda na sobotę miałem zaplanowane loty (przy sprzyjającej pogodzie), ale co mi tam, pobiegnę! Może ktoś coś wie o tym dystansie? Idę doczytać plakat, może będzie jakiś telefon do orgów.
Pozdro
Jarek
grek
- Pirx
- Stary Wyga
Bardzo prosze o wiecej wiadomosci. Zdaje wlasnie egzaminy wstepne na studia, w srode w Katowicach, w czwartek w Krakowie a w Piatek w Rzeszowie. gdyby byl w Sobote jakis bieg to przenocowalbym na waleta i wzial udzial, ale musi sie on odbywac w godzinach przedpolodniowych. Wieczorem jestem zaproszony na wesele w Czestochowie.
[b][url=http://www.republika.pl/maraton2003/]KKB "Dystans"[/url][/b]
-
- Stary Wyga
Chłopie, wyluzuj, bo zejdziesz jak ten w Stuttgarcie;)
No ale klient nasz pan, więc przepisuję z plakatu, bo nie ma gdzie zadzwonić:
"Stowarzyszenie Ruch dla Zdrowia zaprasza na I Rzeszowski Bieg Uliczny pod patronatem Wojewody Podkarpackiego i Prezydenta Miasta Rzeszowa
sobota 28.06.03 godz. 11.00
start i meta: ratusz miejski
9.00 rejestracja uczestników
11.00 start biegu głównego
13.00 zakończenie i wręczenie nagród
UCZESTNICY MUSZĄ POSIADAĆ DOWODY TOŻSAMOŚCI
przewidziane liczne nagrody i atrakcje
wszyscy uczestnicy wezmą udział w losowaniu nagród
nagroda główna - wycieczka do Grecji" dalej są wymienieni sponsorzy. I tyle.
Tzn. że chyba się niepotrzebnie podpaliłem, bo jak nagroda główna, to chyba za zwycięstwo, prawda?
No ale klient nasz pan, więc przepisuję z plakatu, bo nie ma gdzie zadzwonić:
"Stowarzyszenie Ruch dla Zdrowia zaprasza na I Rzeszowski Bieg Uliczny pod patronatem Wojewody Podkarpackiego i Prezydenta Miasta Rzeszowa
sobota 28.06.03 godz. 11.00
start i meta: ratusz miejski
9.00 rejestracja uczestników
11.00 start biegu głównego
13.00 zakończenie i wręczenie nagród
UCZESTNICY MUSZĄ POSIADAĆ DOWODY TOŻSAMOŚCI
przewidziane liczne nagrody i atrakcje
wszyscy uczestnicy wezmą udział w losowaniu nagród
nagroda główna - wycieczka do Grecji" dalej są wymienieni sponsorzy. I tyle.
Tzn. że chyba się niepotrzebnie podpaliłem, bo jak nagroda główna, to chyba za zwycięstwo, prawda?
grek
-
- Rozgrzewający Się
Witam
Już po biegu. W sumie były dwa biegi, dla dzieci i młodzieży do 16 lat na 1700 m, drugi (bieg główny) od 16 lat w zwyż na dystansie 6800m. Ja dotarłem na pozycji 11, ale się okazało że w swojej kategorii wiekowej byłem drugi, wiec się załapałem na puchar i koszulkę
. Co do nagród rzeczowych to wśród wszystkich uczestników biegu głównego była losowana 14-dniowa wycieczka do Grecji, i jeszcze jakieś zaproszenia do kina i do restauracji. No niestety jakoś mnie wszystkie omineły. Za pierwsze miejsca w ogólnej kategorii zarówno wśród mężczyzn jak i kobiet były jeszcze niewielkie nagrody pieniężne (za I miejsce 250 zł). Co do biegu (głównego)to były cztery kółka, każde kończyło sie niewielkim podbiegiem ale i tak można go było poczuć ( ja poczułem). W sumie jestem bardzo zadowolony z tej imprezy i że coś się zaczyna dziać w tym mieście, może to będzie początek czegoś większego w następnych latach. Pozdrawiam
Już po biegu. W sumie były dwa biegi, dla dzieci i młodzieży do 16 lat na 1700 m, drugi (bieg główny) od 16 lat w zwyż na dystansie 6800m. Ja dotarłem na pozycji 11, ale się okazało że w swojej kategorii wiekowej byłem drugi, wiec się załapałem na puchar i koszulkę

"Cel nie jest ważny, ważna jest podróż".
-
- Stary Wyga
A ja nawet nie wiem, na którym miejscu ukończyłem bieg:). No to najpierw trochę pokrytykuję, dobrze?
Pierwsza rzecz to dystans - w sumie wyszedł śmieszny - nie 15, nie 10, nie 5, ale 6,8 km. Czy ktoś mierzy sobie czas na 6800 metrze? Nawet na treningach? Bo ja nie:) Trasa oczywiście nie była atestowana. Bieg po głównym deptaku miasta za bardzo nie był zabezpieczony, trzeba było wymijać spacerowiczów i uważać, żeby nie walnąć w otwierane drzwi samochodów dostawczych. Najbardziej mnie zabolało to, że wśród sponsorów zabrakło oczywiście NB Polska, czyli firmy Tarmax z Rzeszowa. A swój sklep mają dosłownie o rzut beretem od miejsca startu i mety. A gdyby była możliwość losowania kilku par butów, to na pewno podniosło by to atrakcyjność biegu.
Ale w sumie impreza była sympatyczna i odniosła swój zamierzony cel, czyli propagowanie biegactwa wśród młodzieży i dzieci. Te wszystkie niedociągnięcia , które wymieniłem, to kwestia pierwszego razu, i wierzę , że następnym razem będzie lepiej. Organizatorom gratuluję udanej inicjatywy i czekam na następny raz.PS. A ja sam wygrałem bilet do kina i całus Prezesowej, więc jestem usatysfakcjonowany i uważam, że warto było:))))
Pierwsza rzecz to dystans - w sumie wyszedł śmieszny - nie 15, nie 10, nie 5, ale 6,8 km. Czy ktoś mierzy sobie czas na 6800 metrze? Nawet na treningach? Bo ja nie:) Trasa oczywiście nie była atestowana. Bieg po głównym deptaku miasta za bardzo nie był zabezpieczony, trzeba było wymijać spacerowiczów i uważać, żeby nie walnąć w otwierane drzwi samochodów dostawczych. Najbardziej mnie zabolało to, że wśród sponsorów zabrakło oczywiście NB Polska, czyli firmy Tarmax z Rzeszowa. A swój sklep mają dosłownie o rzut beretem od miejsca startu i mety. A gdyby była możliwość losowania kilku par butów, to na pewno podniosło by to atrakcyjność biegu.
Ale w sumie impreza była sympatyczna i odniosła swój zamierzony cel, czyli propagowanie biegactwa wśród młodzieży i dzieci. Te wszystkie niedociągnięcia , które wymieniłem, to kwestia pierwszego razu, i wierzę , że następnym razem będzie lepiej. Organizatorom gratuluję udanej inicjatywy i czekam na następny raz.PS. A ja sam wygrałem bilet do kina i całus Prezesowej, więc jestem usatysfakcjonowany i uważam, że warto było:))))
grek
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A oto fotki. Jakim aparatem robione?

- wojtek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:59
- Życiówka w maratonie: 2:18
- Kontakt:
Czy przypadkiem nie goscilismy na Forum przedstawiciela NB z Rzeszowa ?
Robil wrazenie kompetentnego , do momentu w ktorym zapytalem sie o testowanie butow NB . I tyle go widzielismy ...
(Edited by wojtek at 1:37 pm on July 1, 2003)
Robil wrazenie kompetentnego , do momentu w ktorym zapytalem sie o testowanie butow NB . I tyle go widzielismy ...
(Edited by wojtek at 1:37 pm on July 1, 2003)
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki
Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37
Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
-
- Stary Wyga
Zdjęcia robił kolega aparatem Olympus E20 (nie wiem, czy tak się to pisze). A co do NB Polska, to jestem zniesmaczony, bo już kiedyś opisywałem na forum próbę nawiązania kontaktu z tymi panami (w wątku o butach).
grek