bardzo sympatyczna impreza!!! ma swój klimat i dlatego z przyjemnością się tam wraca no i pakiet startowy.... a jeszcze w tym roku dyszka dochodzi!!!! szkoda, że nie mogę pobiec i półki i dyszki... chociaż... czasowo jak najbardziej realne, hehehe
Biegłem w tamtym roku. Z czystym sumieniem mogę zarekomendować.
Trochę asfaltu, trochę górsko-leśnych ścieżek.
Dobra organizacja.
Imprezy towarzyszące dla dzieci.
Naprawdę atrakcyjne nagrody.
Miłośnicy podbiegów i zbiegów powinni być zadowoleni, ale nie jest jakoś szczególnie trudno.
Jerzy Skarżyński powiedział, że to taki trochę "siłowy" bieg.
Kilka minut trzeba doliczyć do swojego regularnego wyniku w HM.
Sama Szklarska i okolice to raj dla biegaczy i rowerzystów.
Do łatwych, to ten półmaraton nie należy. Wbiegając na kopalnię kwarcu "Stanisław", przez głowę może nawet przejść myśl: "Co mnie podkusiło na to szaleństwo?", ale widok i satysfakcja na mecie rekompensują cały wysiłek.
W mojej ocenie, przy poziomie 1:15-30 na płaskim HM, należy doliczyć nawet 8-10 minut do prognozowanego wyniku.
Generalnie polecam.
Impreza naprawdę świetna i bardzo dobrze ją wspominam. Brałem udział w 1 i 2 edycji. Oprócz faktu że sama trasa jest wymagająca trudność potęguje pora biegu (bieg odbywa się w środku lata i rozpoczyna się w samo południe). W 2014 z tego powodu był mały szpital polowy na mecie bo dużo ludzi po porostu się przegrzało. Łatwo nie jest ale na pewno warto.
Bieg bardzo dobrze zorganizowany i przeprowadzony zarówno dla biegających jak i dla wspierających. Ponadto atmosfera i krajobraz nagradza trasę górską. Biegam zazwyczaj po płaskim, ale ten termin mam zapisany w kalendarzu na stałe i polecam wszystkim biegającym czasem zmienić trasę.
Witam.
I jak tu nie chwalić swojego.!
Mieszkaniec Szklarskiej Poręby.fanatyk biegów łatwych i bardzo trudnych.
Pętla Izerska?Bieg mogę porównać do tych których lubię startować.Bieg RZEŻNIKA,3XŚNIEŻKA.MARATON I PÓŁMARATON KARKONOSKI.SUPER MARATON KALISZ-100KM
Jak ktoś ukończył z tych biegów raz to zawody biegowe Wielka Pętla Izerska równa się ztrudnośćią tych biegów.
Można wiele opisać co i jak się biegnie ale grymas bulu jaki doświadczyłem w czasie tego biegu był bezcenny!Sam fakt ukończenia nie ważne w jakim czasie daje powody do szacunku.
Z strony organizacyjnej?Pakiety rewelka,obsługa wszystkich osób pilnujących te zawody.Wielkie Gratulacje...
Dlatego ten Bieg nazywa się Wielka Pętla Izerska.Bo po prostu jest WIELKA!!!!
Od kiedy zaczęłam biegać, Szklarska Poręba jest dla mnie stałym miejscem wypadowym na treningi górskie. A do tego w wakacje można pobiec na trasie najlepszych polskich maratończyków! Polecam każdemu, kto nie boi się wyzwań oraz ceni dobrą organizację i najlepszą biegową atmosferę
Super! Wspaniały bieg, który stał się już tradycja każdych wakacji. Obowiązkowy start dla wszystkich biegaczy. Warto przekonać się osobiście, że jest to wyjątkowe wydarzenie.