Poznan Maraton- Hansaplast
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Jade i ja, ale jeszcze nie wiem jak i kiedy.
Chetnie tez bym sie dowiedzial jakich gorek sie spodziewac na trasie, bo organizator nie przywiazuje wagi do takich informacji.
Chetnie tez bym sie dowiedzial jakich gorek sie spodziewac na trasie, bo organizator nie przywiazuje wagi do takich informacji.
Michał
- marcin70
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
górki są, około 15km podbieg, potem płasko i znowu podbieg. Za pierwszym razem (pierwsze kółko) nie odczuwasz żadnego dyskomfortu, potem wypada to około 35 km i wtedy boli oj jak boli. Po punkcie z wodą, isostarem zaczyna się jazda 

[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
- stachnie
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:10:04
- Kontakt:
Ja też. Może weź dla mnie z 50 ulotek Maratonu Warszawskiego - rozdałbym przed biegiem Włosika (tydzień później, w Nowej Hucie).Quote: from emte on 9:28 pm on Sep. 15, 2002
Ja jadę.
Pozdrawiam,
Sławomir Stachniewicz.
-
- Zaprawiony W Bojach
Na trasie jest isostar - sądzicie że można nie brać swojego?
Po doswiadczeniach krakowskich miałem zamiar targać własne butelki.
Nalewają go w kubeczki?
Po doswiadczeniach krakowskich miałem zamiar targać własne butelki.
Nalewają go w kubeczki?
Michał
- adamus100
- Stary Wyga
A km jak sa oznaczone? w miare czesto i dobrze?
co z prysznicami, chyba bedzie zimno wiec dobrze by bylo jakby cos zorganizowali w poblizu,
Marcin70, pisales ze byles kilka minut przede mna w Pile, jaki czas chcialbys miec w Poznaniu?
co z prysznicami, chyba bedzie zimno wiec dobrze by bylo jakby cos zorganizowali w poblizu,
Marcin70, pisales ze byles kilka minut przede mna w Pile, jaki czas chcialbys miec w Poznaniu?
- Quasim
- Wyga
ZMIANA TRASY !!!
Zgodnie z moimi obawami w związku z zamknięciem mostu Rocha organizatorzy zmienili trasę (czego nie ogłosili na swojej stronie). Bieg pójdzie przez most Królowej Jadwigi (tak wynika z mapki http://www.marathon.poznan.pl/mapa.htm ).
Minusy
- most Rocha jest ładniejszy
- nie będzie rundy honorowej wokół Starego Rynku
- według moich obliczeń trasa się wydłuży !!! ale może się mylę. (chyba że przesuną START).
- kierowcy będą nas jeszcze bardziej przeklinać, ale tym akurat się nie przejmuję
Plusy
- o wiele mniej będzie kostki brukowej (z czego ucieszą się przede wszystkim rolkarze)
- wypadnie też jeden ostry zakręt (wokół pomnika)
Wymiana mostu potrwa przynajmniej do 2004
Zgodnie z moimi obawami w związku z zamknięciem mostu Rocha organizatorzy zmienili trasę (czego nie ogłosili na swojej stronie). Bieg pójdzie przez most Królowej Jadwigi (tak wynika z mapki http://www.marathon.poznan.pl/mapa.htm ).
Minusy
- most Rocha jest ładniejszy
- nie będzie rundy honorowej wokół Starego Rynku
- według moich obliczeń trasa się wydłuży !!! ale może się mylę. (chyba że przesuną START).
- kierowcy będą nas jeszcze bardziej przeklinać, ale tym akurat się nie przejmuję

Plusy
- o wiele mniej będzie kostki brukowej (z czego ucieszą się przede wszystkim rolkarze)
- wypadnie też jeden ostry zakręt (wokół pomnika)
Wymiana mostu potrwa przynajmniej do 2004
- Quasim
- Wyga
Warto dodać o jeszce innych zmianach
opłata 40 zł (a nie 30 zł)
start o 10.30 (a nie o 10.00)
kałcja za chip - 20 zł (nie było kaucji)
Górki praktycznie są 4
1- za startem 50 m i 1 km
2 - długi i męczący ale raczej "nie stromy" podbieg na ul. Warszawskiej 9/29 km
3 - dość krótki podbieg w Antoniku ok. 14/34 km (zaraz za kibicami na krzesłach - kto był ten wie
)
4 - najbardziej męcząca - dość stroma górka przed 15/35 km - przed ulicą Majakowskiego
Isostar jest w kubeczkach i raczej nikomu nie zaszkodził
, chociaż ja wolę własne bidony (kąpiel w isostarze uważam za średnio przyjemną)
Z oznaczeniem kilometrów był dwukrotnie problem (były nie precyzyjne oprócz każdych "piątek" które były raczej dobrze oznaczone)
opłata 40 zł (a nie 30 zł)
start o 10.30 (a nie o 10.00)
kałcja za chip - 20 zł (nie było kaucji)
Górki praktycznie są 4
1- za startem 50 m i 1 km
2 - długi i męczący ale raczej "nie stromy" podbieg na ul. Warszawskiej 9/29 km
3 - dość krótki podbieg w Antoniku ok. 14/34 km (zaraz za kibicami na krzesłach - kto był ten wie

4 - najbardziej męcząca - dość stroma górka przed 15/35 km - przed ulicą Majakowskiego
Isostar jest w kubeczkach i raczej nikomu nie zaszkodził

Z oznaczeniem kilometrów był dwukrotnie problem (były nie precyzyjne oprócz każdych "piątek" które były raczej dobrze oznaczone)
- Deck
- Ekspert/Fizjologia
ja jade, moja zonka jedzie, moj kolega jedzie, i drugi kolega jedzie, i zonka drugiego kolegi jedzie....