Sztafeta

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
keram56
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam! Może ktoś z biegaczy, wie coś na temat biegu sztafetowego od Ratusza do Ratusza, na trasie Cottbus - Zielona Góra. Czy, a jeżeli tak, to kiedy się odbędzie i gdzie uzyskać na ten temat informacje. W kalendarzu nie ma żadnej informacji. Pozdrawiam Marek
keram
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tego co wiem za późno na zapisy na ten rok.
Ogólnie bieg jest dosyć wymagający. Podbno znowu widać, że Niemcy nie lubią Polaków (jak na maratonie w Świnoujściu). Potrzebna w składzie jedna kobieta i jeden starszy biegacz. A także samóchód - reszta sztafety musi jechać na odpowiednie punkty zmian, których jest dosyć dużo (odcinki są nieregularne).
Tyle pamiętam opowieści na ten temat. Nigdy nie tam nie startowałem.
Awatar użytkownika
keram56
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki! Ja tam startowałem cztery razy (ostatni raz w 2000r.), ale brak mi informacji i kontaktu dotyczącego tego roku. Pozdrawiam
keram
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

XI Bieg Sztafetowy Cottbus - Zielona Góra
start Cottbus sobota 13 lipca 2002 godz 9.00
meta Zielona Góra

zgłoszenia do 16.06.2002
Andrzej Szczęsny
ul. Wyszyńskiego 15/61
65-536 Zielona Góra
(w programie brak jakiegokolwiek telefonu, więc może - choć jest po terminie- zadzwoń do urzędu miasta w Zielonej Górze, a poza tym w programie nie ma też nic o tym, że Niemcy nie lubią Polaków. ;) )

trasa biegu podzielona na 15 etapów (od 2,8 do 14,1). Każdy uczestnik drużyny (5 biegaczy w tym obowiązkowo jeden biegacz powyżej 50 lat i minimum jedna kobieta) musi pokonać minimum jeden etap.

startowe 200 zł
Awatar użytkownika
keram56
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuję za informacje, ja również startując w poprzednich edycjach nie odniosłem wrażenia, że Niemcy nie lubią Polaków.
keram
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niemcy może i lubią Polaków ale policjanci niemieccy obstawiający trasę chyba nie. Biegnę sobie wypluwajac płuca. MAm w nogach już 30km, żar leje się z nieba, a polizmeister gestykuluje, ze nie biegnę skrajem ulicy (a ulica pusta jak sklep miesny za PRLu). Więc ja mu gestem i słowem daję do zrozumienia, żeby spadał, a on wrzeszczy cos w stylu "Polnische Schweine". Za to pilicjantki niemieckie ładne, dziewczęce i wdzięczne. Kolega do jednej z kwiatkiem, a ona cała w pąsach.

Sam bieg wspominam dobrze. Po stronie niemieckiej lepszy asfalt, wiecej policji i mniej spalin. No i to niesamowite uczucie kiedy przebiega sie przez granicę nie zatrzymywany przez nikogo.
ENTRE.PL Team
ODPOWIEDZ