Bukowa

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1 czerwca odbędzie się w Bukowie niedaleko Kielc X Półmaraton Świętokrzyski, który wspominam sprzed roku jak najlepiej. Czy ktoś z Was się tam wybiera? Jeśli byliście, to jak wam się podobało?

Na liście dyskusyjnej i w kalendarzu Maratonów Polskich można znaleźć trochę informacji i wspominków, są też poszukujący miejsca w samochodzie...
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
New Balance but biegowy
jerszu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Półmaraton w Bukowej był moim debiutem w zawodach.
Naprawdę trudno miejscowość znalezć nawet na dokła-
dnych mapach,ale bieg jest godny polecenia.
Dają przepiękne medale.W ubiegłym roku wpisowe
wynosiło(o ile mnie pamięć nie myli) 3 PLN!
Do zobaczenia w Bukowej.
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Było tak jak i w tym roku 5 zł wpisowego. A na mapach łatwiej znaleźć większe nieco miejscowości w pobliżu: Krasocin i Małogoszcz, na zachód od Kielc. Mam nadzieję, że w Bukowej się spotkamy, Jerszu!
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
kingeri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hej,

a jak tam najlepiej z Wawy dojechac? Masz Janek moze jakis transport na oku?
Az mi glupio ze tak malo biegam ostatnio
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostatnio nie chcę ryzykować dalszej wyprawy samochodowej moim citroenem bo nie jest w najlepszym stanie. Jest jak na razie wielu chętnych do samochodów a mało samochodów. Dlatego zakładam wyprawę kolejową. A wtedy tak:

Jest pociąg pospieszny do Krakowa odjeżdżający z Warszawy Wschodniej o 6:45, z Centralnej o 7:00, z Zachodniej o 7:05. Trzeba wysiąść w Kielcach o 10:25.
A wtedy albo wsiąść w osobowy do Częstochowy odjeżdżający z Kielc o 10:58, który jest w Bukowej o 11:36 (następna stacja za Małogoszczą, tylko parę minut różnicy), albo zjeść sobie wczesny obiad w Kielcach i załapać się na autobus organizatorów półmaratonu świętokrzyskiego, który ma czekać pod dworcem kolejowym w Kielcach w godzinach 12:30-12:45.

Nieco gorzej jest z powrotem. Z Bukowej o 18:40 odjeżdża pospieszny do Zawiercia (z koniecznością rezerwacji), który jest w Zawierciu o 19:37, tam trzeba się przesiąść na ekspres z Pragi do Warszawy (też z koniecznością rezerwacji), odjeżdżający z Zawiercia o 20:17, który dojeżdża do Warszawy Zachodniej o 22:14, Centralnej o 22:20, Wschodniej o 22:34.

Można też skorzystać z oferty organizatorów i wrócić ich autobusem do Kielc (nie wiem o której), ale jeśli chcemy wracać PKP to wylądujemy w Warszawie po drugiej w nocy. Może jest jakieś dogodniejsze połączenie PKS-owe Kielce-Warszawa, ale nie mam dostępu do autobusowych rozkładów jazdy.

(Edited by Janek at 5:57 pm on May 22, 2002)
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to już jutro...

Obstawiamy frekwencję? Taki biegowy toto-lotek. I zaręczam że nie mam zielonego pojęcia o liczbie dotychczasowych zgłoszeń, zapewne większość i tak zgłosi się bezpośrednio przed biegiem. W zeszłym roku było 140 ludzi. W tym stawiam na 250.

Czy ktoś jeszcze będzie jechał pociągiem o 7.00 z Warszawy do Kielc?
jerszu
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

No i już po Bukowej.W tym roku aura sprawiła
startującym niezłą niespodziankę.Tuż po starcie
deszcz i niezłe gradobicie.Jeszcze po biegu
miałem na rękach i nogach czerwone cętki po
uderzeniach gradu.Mimo tego biegło mi się  
znakomicie i tylko 15 sek. brakło do życiówki.
Polecam imprezę wszystkim na rok przyszły.
ODPOWIEDZ