Nowy Jork
- Andrzej
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No i stalo sie !!!Dostalem sie do maratonu w Nowym Jorku za pierwszym podejsciem.Szczegolne slowa podziekowania dla Wojtka za 300 stron maszynopisu porad jak sie tam dostac!Dzieki!
Andrzej
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
WOW zaaaaaaaaaazroszczę !!!
Będziesz miał niesamowite przeżycia...dla mnie barierą przede wszystkim są finanse...podejrzewam ,że trzeba wyłożyć za wszystko , przelot, pobyt, start, wydatmi na miejscu jakieś min 4000 PLN
Będziesz miał niesamowite przeżycia...dla mnie barierą przede wszystkim są finanse...podejrzewam ,że trzeba wyłożyć za wszystko , przelot, pobyt, start, wydatmi na miejscu jakieś min 4000 PLN

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Panowie i Panie, że tak zapytam, czy Ambasada Amerykańska wydaje wizy na start w takich imprach? I czy trzeba od razy biegać maratony w 2:30, żeby ją dostać?
Jeśli ktoś, nie mający rodziny w Stanach, ani wizy, dostał ją od tak dla startu, to niech napiszę, ale jeśli nie dostał to też niech napisze. A jak już dostał, to na ile?
Trzymajcie się!
Jeśli ktoś, nie mający rodziny w Stanach, ani wizy, dostał ją od tak dla startu, to niech napiszę, ale jeśli nie dostał to też niech napisze. A jak już dostał, to na ile?
Trzymajcie się!
- Andrzej
- Wyga
Nie mam pojecia jak to jest z wizami.Ja bede lecial z Berlina ,no i mam akurat takie szczescie ze wizy nie musze miec.Musze tylko kupic na lotnisku za 6 dlocow wize turystyczna na 3 m-ce.Ale jest firma kolo Szczecina ktora zalatwia wszystko za ok 1000 dolcow( start w maratonie przelot itp.)
Andrzej
-
- Zaprawiony W Bojach
4000tys, to jest 4 mln pln czyli milion dolców, ja bym się chyba nie zdecydowałQuote: from Andrzej on 12:44 pm on May 10, 2002
Bedzie gdzies cos okolo 4000tys.Ale czego sie nie robi zeby zrobic cos ,co zostanie pamiatka do konca zycia!Zreszta biegacze wiedza o tym najlepiej

Podobno w tym roku NYRR ma ostro przestrzegać terminu zgłoszenia- upływa już za 10 dni (1-go czerwca) czyli ponad 5 miesięcy przed zawodami.
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP[/b][/url] m/f
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
ArturP - podawałem 4000 PLN i tego się trzymajmy a że komuś się kopnęło to każdy rozumie....
Mam pytanko podobno był w zeszłym roku organizowany wyjazd przez Pana Kalinowskiego na maraton NY, który to wyjazd nie doszedł do skutku.
Podobno ludziom nie zwrócono kasy...czy coś o tym wiecie??? zródło: MaratonyPolskie

Mam pytanko podobno był w zeszłym roku organizowany wyjazd przez Pana Kalinowskiego na maraton NY, który to wyjazd nie doszedł do skutku.
Podobno ludziom nie zwrócono kasy...czy coś o tym wiecie??? zródło: MaratonyPolskie
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Bilet do NY można mieć już za 200 dolców, z Londynu. Jak lecicie z Polski poproście aby ktoś w US kupił Wam u siebie dla Was bilet, też będzie dużo taniej niż kupując w polskiej firmie LOT (mocno zdzierają, nawet do 100%).
Ze startowego (100$), można być zwolnionym. Ten przywilej dotyczy ponad 5tys. osób - średnio co piątego biegnącego. Jeszcze Wam dadzą koszulkę firmową Achillesa. Trzeba się zgłosić jako wolontariusz.
Więc jak słusznie zauważył Arti, nie kosztuje to milion
. Koszty pobytowe w mieście nie są wysokie - nie muszą być wysokie (żywność ma ceny podobne, a Coca Colę kupicie nawet taniej:hej: ). Na pasta party można się najeść jak bąk, chociaż może być długa kolejka do garów. Pozostaje znaleźć sobie metę u kogos znajomego i macie udział w tej największej imprezie za niewielkie pieniążki.
Realnie patrząc, całkowity koszt można zmieścić w 500$.
Ze startowego (100$), można być zwolnionym. Ten przywilej dotyczy ponad 5tys. osób - średnio co piątego biegnącego. Jeszcze Wam dadzą koszulkę firmową Achillesa. Trzeba się zgłosić jako wolontariusz.
Więc jak słusznie zauważył Arti, nie kosztuje to milion

Realnie patrząc, całkowity koszt można zmieścić w 500$.
-
- Zaprawiony W Bojach
Skoro wiesz to stamtąd to może powinieneś tam zapytać - słyszałem że brudy piorą się najlepiej w "swoim domu". :)Quote: from Arti on 10:09 pm on May 18, 2002
-
- Zaprawiony W Bojach
Dziś odbyło się losowanie - z ponad 100 tys. chętnych do biegu, tylko co piąty otrzyma prawo udziału - Andrzej ma widocznie dobrą życiówkę skoro był pewnien startu już dawno, albo tak mało jest chętnych z RP że dopuszczą wszystkich?
- Andrzej
- Wyga
Tak ,bylem pewien ale tylko dlatego ze mialem zrobiony czas w polmaratonie w Berlinie na ktory to specjalnie jachalem z mysla o starcie w NY.Jak masz czas na swoja grupe wiekowa to masz gwarantowane wejscie .A szczescie?Napewno tez!Po loterii zostalo nas chyba pieciu polakow,ale oni tez mieli wejscie gwarantowane a z loterii chyba zaden sie nie zalapal
Andrzej