Maraton Wrocław

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kto się wybiera? Myślę, że może być super impreza. Przede wszystkim wreszcie dostrzeżono potrzeby niektórych maratończyków tzn.:
1. Jakby było za gorąco, złe samopoczucie, kiepskie międzyczasy itp. - można zejść po połówce i ma się zaliczony półmaraton. Nie trzeba się wykańczać w maratonie albo schodzić z trasy.
2. Nie trzeba wreszcie chrzanionych zaświadczeń lekarskich, wystarczy oświadczenie, że startuje się na własną odpowiedzialność.

Poza tym reklama biegu w kalendarzu i strona internetowa zapowiadają solidną imprezę na dobrym poziomie.
Trasa podobno dość dobra. Nie ma dużych podbiegów (max. różnica 9m).

(Edited by RobertD at 11:38 am on Mar. 28, 2002)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

O ile wiem to Jazzman tam bedzie . Wnioskujac z jego formy , powinien to opedzic .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
starosta
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Zapraszam wszystkich serdecznie do Wrocławia. Co prawda w tym roku nie biegnę ale przebiegłem tu maraton w 2000r
  Organizacja super, Stare Miasto piękne. Ogólnie super - w końcu to moje rodzinne miasto!
  Jeszcze jedno: trasa zmieniona w stosunku do tej zeszłorocznej i z '00. Zrezygnowano z odcinka kostki na ul.Grabiszyńskiej. Czyli teraz oprócz startu i mety na Rynku sam asfalt.
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie samym bieganiem żyje człowiek

Czy Wrocławianie mogą mi polecić jakąś imprezę, coś co warto zabyczyć - posłuchać - przy okazji wizyty we Wrocławiu? (koncerty znalazłem - patrz poniżej - ale muzea... albo teatry...?

19-21.04, CS Impart Duże studio Polskiego Radia Klub Tawerna  XII Ogólnopolski Festiwal Piosenki Studenckiej - Łykend  I część: konkurs młodych wykonawców; II część: koncert znanych artystów; i występy laureatów Fundacja Kultury Akademickiej „Universitas”

19.04, Filharmonia Wrocławska, godz. 19.00 Koncert Symfoniczny W programie: S. Moniuszko -Uwertura do opery "Flis" F. Chopi - Koncert fortepianowy e-moll op.11 Filharmonia Wrocławska im. Witolda Lutosławskiego, ul.Piłsudskiego 19, 50-044 Wrocław, tel. 3428980

20.04, Filharmonia Wrocławska, godz. 18.00 Koncert Symfoniczny W programie: S. Moniuszko -Uwertura do opery "Flis" F. Chopi - Koncert fortepianowy e-moll op.11 Filharmonia Wrocławska im. Witolda Lutosławskiego, ul.Piłsudskiego 19, 50-044 Wrocław
tel. 3428980

20.04 - 20.05, Filia Miejskiej Biblioteki Publicznej nr 57,
ul. Szewska 78, Wrocław, tel. 347 12 67
Wystawa Jeleniogórskiego Towarzystwa Fotograficznego pt „Karkonosze Królestwo Ducha Gór”

15.04 - 31.05  Filia Miejskiej Biblioteki Publicznej nr 22,
ul.Zemska 16c, Wrocław, tel. 354 72 67 Wystawa "Wrocław w starej fotografii"

21.04, salon Mercedesa, ul.Olsztyńska
godz. 19.00 "Carmen" G.Bizeta  Opera Dolnośląska
ul.Świdnicka 35, 50-066 Wrocław, tel. 3441603,

w sieci jest kilka ciekawych stron :
http://www.wroclaw.pl
http://wroclaw.pogodzinach.pl/
Po ich przejrzeniu nie będę się we Wrocławiu czuł obco.
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mam teatry - tylko co wybrać?
http://www.wcss.wroc.pl/wroclaw/teatry/
Awatar użytkownika
starosta
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Już wcześniej miałem odpowiedzieć ale gdzieś mi się ta wiadomość zapodziała.
  Polecam:
W Teatrze Polskim: nieśmiertelną komedię "Mayday", każdy się uśmieje do rozpuku,  "Tragiczne Gry" Teatru Pantomimy; znakomite aktorstwo.
  Ponadto: festiwal piosenki studenckiej "Łykend", co roku na stałym, dobrym poziomie http://lykend.dcie.com.pl/lykend/index.htm
Runforfun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Są już wstępne wyniki
Wygląda, że RobertD złamał 3h (2:59:06) :)
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

RobertD gratuluje i zazdroszcze wyniku :)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja także
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, dzięki. Miałem dobre przeczucie, że to będzie super impreza i że zrobię dobry wynik. Wrocław to piękne miasto. Organizacja maratonu na piątkę. Wystartowało prawie 1000 osób, z czego ponad 600 zeszło poniżej 4 godzin. Mam wrażenie, że poziom biegania w Polsce poprawia się z roku na rok.
Trójka pękła - w sumie była to bułka z masłem, nie wiem jak wcześniej mogło mi się to nie udać. Przede wszystkim za mało doświadczenia, przy każdej próbie popełniałem podstawowe błędy (za szybko na początku, ostre 10km przed maratonem zamiast odpoczynku, niedopracowana dieta, zła trasa, zły termin itp.). Tym razem przygotowałem się i pobiegłem bardzo rozważnie. Od 20 km miałem nadzieję, a od 35km już pewność, że złamię 3h.
Awatar użytkownika
starosta
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Quote: from RobertD on 12:39 pm on April 23, 2002
Przede wszystkim za mało doświadczenia, przy każdej próbie popełniałem podstawowe błędy (za szybko na początku, ostre 10km przed maratonem zamiast odpoczynku, niedopracowana dieta, zła trasa, zły termin itp
Tak, tak. Trzy dni przed startem w mini maratonie (4,2915km) na treningu nogi tak niosły, że poprawiłem czas na 10km o prawie 2min ale już w sobotę podczas biegu nogi od początku były ciężkie :ech:
Gratuluję czasu i przede wszystkim rozsądnego przygotowania.
ODPOWIEDZ