Maraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzieki naszym korespondentom w terenie a szczegolnie Joycat wiem juz , ze czolowka biegu wlasnie minela 19 kilometr , biegnac na koncowy wynik w granicach 2:25 - 2:28 .
Joycat obstawia forumowego faworyta czyli Ziuta , ktory planuje zlamac dzis 3 godziny .

Pogoda dobra dla maratonu . Jakies 12 stopni ciepla , zachmurzenie , ozywczy chlodny zefirek .

Sa elementy humorystyczna na trasie jak biegnacy ... Beduin .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Czolowka wlasnie minela Spojnie w czasie 2:18 a wiec zapowiada sie koncowy wynik okolo 2:28 .

Czy Ziut zlamie swoje wymarzone 3 godziny ? Dowiemy sie niebawem .
Articles in English:

Looking back:

Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ziut zlamal 3 godziny !!!

Chyba nie bedzie tajemnica , ze  obstawa czarujacych dziewczat z naszego forum tak mobilizujaco podzialala na naszego reprezentanta .
Wedlug nieoficjalnych danych Ziut pobiegl 2:55 - dla mnie bomba !

Za chwilke wrazenia na zywo z naszym bohaterem .
Articles in English:

Looking back:

joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zg³asza siê korespondentka z warszawskiego maratonu :)
Ziutek uzyska³ na mecie rewelacyjny wynik 2:58!! By³ naprawdê wspania³y.
Ca³y czas jestem pod g³êbokim wra¿eniem ca³ej imprezy. Nie mogê siê doczekaæ, kiedy sama pobiegnê... :)
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zuza, to już za rok, prawda?
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie też się bardzo podobało.
Tylko dlaczego woda była gazowana ?
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ziut, gratulacje!
Czy świętowałeś jakoś?
Olek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kibicuję z daleka forumowym znajomym i ciekaw jestem wrażeń uczestników. Przypadkowo włączyłem przed 19-tą dziennik na Polsacie i widziałem kilkuminutowe migawki z warszawskiego maratonu. Miło byłoby obejrzeć gdzieś obszerniejszą relację. Teraz zerkam na wiadomości w TVN ... i nic.
biegowa recydywa
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Woda byla gazowana, a mi na 20km ktos znowu ukradl odzywke. Kupilem Power Gel przed startem i doczepilem do odzywki - to wystarczylo, zeby znalazl sie zlodziej. Co do pozostalych punktow odzywczych to tradycyjnie na 5km i 10km bylo beznadziejnie. Nie bylo wojskowych, to juz nikt nie wiedzial jak sie zajac odzywkami. Ogolnie stracilem na samo szukanie odzywek przynajmniej pol minuty. Reszta organizacji tradycyjnie na poziomie maratonu warszawskiego. Autobusy jechaly obok biegaczy, chociaz tym razem ich bylo chyba troche mniej. Doping bardzo kiepski. Przynajmniej pogoda byla ok, chociaz ostatnie 5km pod wiatr bylo sporym wyzwaniem. Pierwszy raz bieglem na tetno 164-168 (85% tetna maksymalnego) i musze powiedziec, ze mam mieszane uczucia. Co prawda wreszcie udalo mi sie utrzymac to tetno przez cala trase, ale i tak spuchlem po 35km. Tym razem pobieglem ostatnie 12,2km w 58 minut a nie w godzine, ale to i tak kiepsko. Ciekawe, czy powiniennem biec jeszcze wolniej i zrobilbym lepszy czas? Pierwsza polowke zrobilem 1:32:10,a druga 1:37:10, czyli 5 minut gorzej. Jezeli pobieglbym powiedzmy 1:34/1:34, to i tak bylo by lepiej zaledwie o minute, a to zadna roznica. Chyba zeby biegac rowno dwie polowki trzeba miec duzo kilometrow w nogach. Musze tu oczywiscie pogratulowac Ziutowi - tak chcialbym biegac. Takze musze pogratulowac Robertowi Stykowskiemu, mojemu koledze. To bedzie zawodnik, zobaczycie. Biega dopiero dwa lata, a z maratonu na maraton poprawia sie o pol godziny (dzis 3:05:20). Ogolnie fajnie bylo, szkoda, ze maratony mozna tak rzadko biegac. Nastepny zalicze chyba dopiero w Debnie w przyszlym roku. I jeszcze jedno - pan Janusz Rozum powiedzial, ze uzywanie dowolnej nazwy klubu jest bezprawne. Klub musi miec podpisana umowe. Ciekawe czy w oficjalnym komunikacie bedziemy jako bieganie.pl, czy jako Warszawa. Na pewno ja i Przemek Cieslak bylismy jako bieganie.pl, ale zapisany byl tez Adam. Ciekawe, czy startowal...
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W  radiu też cisza. Mówią o berlińskim a o naszym nic.

Kibiców praktycznie nie było, jeśli byli, to w większości biegacze (parę twarzy zapamiętałam z innych biegów).

Przykro, że z mety półmaratonu sędziowie zwinęli się po 2 i pół godzinie - wielu weteranów, którzy na medal zasłużyli sto razy bardziej niż my, przybiegło na pustą metę. W ogóle to miałam wrażenie, że organizatorom gdzieś się spieszy - pistolet startowy wystrzelił o 1:30 min. za wcześnie - na starcie mijałam pana, którego start zaskoczył w slipach (przebierał się właśnie).

To wszystko drobiazgi - atmosfera bardzo dobra dobra, ludzie zagadywali się na trasie i w ogóle.

Ps. to mój pierwszy półmaraton, tj. zawody na takim dystansie. Pobiegłam w 1:53 i jestem zadowolona.

Ci, którzy bywacie tu co rok, napiszcie jak dzisiejszy maraton miał się do poprzednich. Sypnijcie anegdotami.
Awatar użytkownika
ania
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale DLACZEGO gazowana?
Mój teść spytał o to sędziego, który odparł, że woda nie była gazowana.

Moje gele nie zginęły ale nikt nie podał mi ich na czas.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak jest co roku? Tak samo. Miedzy przecietnie a slabo. Zapomnialem, ze tym razem organizator dodal jeszcze jedna niespodzianke. Nie bylo juz wspolnego odliczania 10,9,8,7... tylko nagly wystrzal, ktory wszystkich zaskoczyl. Tak sie nie robi. Nie wiem co o tym mowi regulamin, ale chyba sedzia powinien sie upewnic, ze zawodnicy sa gotowi do startu. A tu po prostu nagle byl strzal i spiker wesolo oswiadczyl, ze wlasnie maraton sie zaczal. Szczescie, ze stalem blisko startu i nie robilem jakis ostatnich przebiezek w druga strone.
Awatar użytkownika
RobertD
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moze mi sie zdawalo :o Moze gaz z rur wydechowych autobusow zagazowal wode? Jest powazna roznica miedzy zwykla woda a gazowana. Jezeli ktos nie zwalnia, nie zatrzymuje sie na punkcie odzywczym, to po prostu gazowanej wody nie moze pic. Po raz kolejny sie nia zakrztusilem. Ciekawe dlaczego tak wielu organizatorom wydaje sie, ze woda gazowana jest taka dobra dla biegaczy.
joycat
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zdjêcie pod Kolumn± Zygmunta, na które siê umawiali¶my, wysz³o - ¿e tak powiem - po³owicznie. Forumowicze rozpierzchli sie po ca³ym Placu w ferworze przygotowañ do startu i koniec koñców na zdjêciu bêdzie Festin, Daaga, Przemek (?) i ja. Robert - Tobie zrobi³am zdjêcie ukryt± kamer± :hej:

Jak bumerang wraca sprawa koszulek Bieganie.pl albo jakichkolwiek innych identyfikatorów lub znaków szczególnych, za pomoc± których mogliby¶my siê rozpoznaæ przy okazji spotkañ "na ¿ywo".
Emalon
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na zdjęciu jestem także ja. Serdeczne dzięki.
ODPOWIEDZ