26.04. 2015 Hamburg Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

Jak co roku to mój najważniejszy start w sezonie. W zeszłym roku to właśnie w Hamburgu złamałem 3h.
Polecam ten "mega maraton". Trasa bardzo szybka. Jeśli ktoś planuje życiówkę to właśnie tam. W mojej ocenie wśród "mega maratonów" to właśnie ten maraton jest lepszy od Berlina.
Tegoroczny Hamburg będzie moim 25 jubileuszowym maratonem :ble: :ble:

http://www.haspa-marathon-hamburg.de/
PKO
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Powodzenia!
Jednak u mnie Debno nie wypalilo(wysprzedane :hahaha: ) dlatego zdecydowalem sie na Hannover 19.04!
Biegnie tam sporo znajomych tylko aby pogoda dopisala! W 2014 Hamburg to byl strzal w dzisiatke (ze
wzgledu wlasnie na pogode).
Ale moim zdaniem trasa nie jes latwa (trudno utrzymac tempo ) ze wzgledu na liczne krotkie
zbiegi i podbiegi !
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja w tym roku też startuję :hej: Biegałem trochę po Hamburgu jak tam byłem ze 2 lata temu, więc sporą część trasy znam, nie wygląda tak źle. To jest trzeci najszybszy maraton w Niemczech po Berlinie i Frankfurcie. Jakiego wyniku mogę się spodziewać to będę mniej więcej wiedział po Półmaratonie Warszawskim. Dzięki lekkiej zimie to nawet dość solidnie potrenowałem, ale w przyszłym tygodniu jadę na Mistrzostwa Europy w maratonach narciarskich do Bawarii, a na biegówkach byłem tej zimy 2 razy! Wcale nie miałem zamiaru startować w ME, tylko w biegach przy okazji których mistrzostwa są rozgrywane, ale organizator właśnie mnie zawiadomił, że i tak będę klasyfikowany :orany: No i teraz muszę się spinać żeby nie być czerwoną latarnią. Dobrze, że jadę tam trochę wcześniej to zdążę potrenować na śniegu, ale na bieganie "nożne" nie będzie już raczej czasu. Dobrze, że do Hamburga to jeszcze 7 tygodni, tydzień biegania (nawet na nartach) na wysokości >1000 m na pewno źle nie zrobi. A który to będzie mój maraton to jakoś nie zwróciłem uwagi, ale jeśli dobrze policzyłem to 29. Wygląda, że jubileuszowy będzie tegoroczny Berlin, chyba że coś jeszcze po drodze zaliczę :hejhej:
rufuz

Nieprzeczytany post

w Hamburgu za tydzień to będzie mój jubileuszowy 25 maraton. Na dodatek tegoroczna edycja maratonu w Hamburgu tez jest jubileuszowa 30-ta. Nie mam pewności co do wyniku bo prędkości przelotowe jakie ostatnio biegałem w II i III zakresie nie były odpowiednie. Byle bym "wylatał" moje optimum czyli 3:10. Jutro ostatni" interwalik" a w następnym tygodniu tylko "człapanie" :hahaha:
Na dzień dzisiejszy to 15 tys uczestników czyli "poleci" pewnie coś miedzy 15-20 tys.
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Maraton Hannover przed telewizorem (trensmisja od 8:50 NDR), a to miał być ,ten mój tegoroczny!
Niestety choroba i 4tyg. wymuszonego wolnego zrobiły swoje/ nie mogę
dojść do siebie!
Dla mnie pogoda w Hamburgu 2014 była dobra , ale w tym roku akurat dla Hannoveru
jest wręcz idealna ( chłodne i rześkie powietrze) oj może się dziać!
Co tam w Łodzi ?
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sa gdzieś wyniki?
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
rufuz

Nieprzeczytany post

mój wynik to 3:20. Maraton w Hamburgu jak zwykle na najwyższym poziomie. Oczywiście po raz kolejny nie zawiedli tez fenomenalni kibice. Hamburg pod tym względem wypada w zdecydowanej czołówce wśród maratonów, które ja ukończyłem. trzeba tutaj dodać, ze pogoda nie była najlepsza do kibicowania. lekka mżawka a potem deszcz. Na więcej specjalnie dziś nie liczyłem. Coz teraz ostro do "roboty" bo niedługo maraton w Chicago :hahaha: Po drodze jeszcze półmaraton po plaży pod koniec czerwca.
jako pierwszy na mecie zameldował sie Kenijczyk Lucas Rotich z czasem 2:07:17. wśród kobiet triumfowała Etiopka Hailu, Meseret z czasem 2:25:41.
http://hamburg.r.mikatiming.de/2015/

P.S. hotel miałem zaraz przy lotnisku i chyba połknąłem bakcyla dodatkowego hobby: planespotting :ble: teraz będę szukał hoteli jak najbliżej lotnisk :ble: Cos niesamowitego :orany: lądujący kolos tuz nad głową :ble:
Awatar użytkownika
Gife
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:04
Życiówka w maratonie: 2:42:10
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dwóch Polaków poniżej 2:40 pobiegło bez wyraźnego PS'a więc musiały być dobre waruny?
Tylko Piotrek lekko przesadził lub nie dotrenował się..
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To może dorzucę jeszcze parę uwag, gdyby ktoś planował start w przyszłości.
Organizacyjnie jest to ten sam poziom co Berlin lub Frankfurt. Trasa trochę trudniejsza, ale bardzo fajna. Trudność wynika z kilku długich, choć niezbyt stromych podbiegów. Niby nachylenie ledwo widać, ale w nogach się czuje. Drobnych podbiegów na mostki, itp. nie liczę, bo nie były istotne. Jest też kilka zbiegów, ale poza jednym bardzo łagodne, da się więc przyspieszyć bez specjalnego wysiłku. Trasa to jedna pętla z umiarkowaną liczbą zakrętów. Na niemal całej trasie spory doping. Strefa dla zawodników przed startem i po mecie blisko, na halach targowych. Dostępne prysznice. Jedyne zaskoczenie to brak folii po mecie. Niby można od razu przejść na halę, ale przydałaby się żeby na niej usiąść, a nie na gołym betonie. Ogólnie bardzo udana impreza, warto było pojechać, ale na przyszły rok to chyba Duesseldorf. Tam mnie jeszcze nie było.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ