Komentarz do artykułu Debata o niczym

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skomentuj artykuł Debata o niczym
PKO
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Zgodnie z wikipediową definicją debata to wymiana poglądów na dany temat, najczęściej w większym gronie osób. (...) W "naszej" debacie udział wzięło czterech debatujących i widownia.
Zwracam Kolegom uwagę że w zaproszeniu nie było nic o tym że będziecie mogli zabrać głos. A że Wam się wydawało? A to niech się Wam na przyszłość nie wydaje, wikipedia to bardzo niepewne źródło :bum:
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Tia, ale potem sie mowi i pisze ze wszystkie zainteresowane strowarzyszenia/strony/kluby uczestniczyly w debacie, wiec legitymuja koncowe wnioski. To stary zwyczaj i czesto stosowany. :echech:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale to nieporozumienie, widownia mogła potem zabierać głos tylko nie bardzo było o czym, nie było punktu zaczepienia bo debata była o niczym. Nie szliśmy tam z nastawieniem, że usiądziemy za jakimś okrągłym stołem. Ja nie szedłem.
Robert
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Napisales, ze: "Dorota Idzi jest osobą raczej nie z tego świata... to chyba tylko pokazuje to jak poważnie Ministerstwo potraktowało swój udział w tej debacie."

Mam wrazenie, ze chyba nie rozumiesz, do czego pani Idzi sluzy Ministerstwo Sportu - kiedys byla zawodowym sportowcem, lata mijaja i trzeba jakos inaczej zarabiac na zycie. Probowala krecic sie przy panstowej spolce PGE - ale chyba srednio jej szlo i najpewniej stwierdzila, ze lepiej zostac urzednikiem - nie trzeba niczego robic, brak jakiejkolwiej odpowiedzialnosci a ponadprzecietne pieniadze z podatkow mozna doic, a moze przy okazji "cos sie trafi na boku" a CBA tego nie dostrzeze...

Wiec tam sobie siedzi - do czasu gdy zmienia sie rzad, a wtedy inni kumple i znajomi krolika dostana miejsce przy korycie. Bo niemalze nikt nie proponuje likwidacji Min. Sportu - tego urzedu z farsy. Nie istnieje ono w USA, nie istnieje w Niemczech - najwidoczniej Polska jest na tyle bogata, ze stac ja na utrzymywanie kolejnej zbednej i kosztownej struktury biurokratycznej.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

bo przecież z punktu mając na uwadze, że ewentualna debata może być, tak musimy zrobić, żeby tej debaty nie było.
tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda, punktów, które stworzymy.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ktoś wie, jaki był klucz bycia na widowni? I czy dostał zaproszenie?
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pewnie docierano do związanych z bieganiem mediów.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No to dopiero przedstawiciel PZU, jeżeli takowy był, musiał się wkurzyć gdy dotarła do niego konkluzja, że ubezpieczanie wszystkich obowiązkowo to głupi pomysł,... :ble:
Sghjwo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 52 min
Życiówka w maratonie: 4:15:12

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:No to dopiero przedstawiciel PZU, jeżeli takowy był, musiał się wkurzyć gdy dotarła do niego konkluzja, że ubezpieczanie wszystkich obowiązkowo to głupi pomysł,... :ble:
ale to zaden problem, zrobi sie druga debate, zaprosi innych gosci i wnioski beda takie jakie zyczy sobie organizator :ble:
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

PZU było faktycznym organizatorem. Ale nie wydaje mi sie, żeby zależało im na takich wnioskach, wiedzieli kogo zapraszają. Absurdem było to, że do tej czwórki zaprosili ludzi którzy nie mieli żadnej osi sporu. A rozumiem, że PZLA wolało nie być na tej osi.
Ja musiałem wyjsć, ale wiem, że pod koniec padła z publiczności sugestia, żeby było jasno określone, że środki pozyskiwane przez PZLA idą na szkolenie młodzieży.
Podobno w Niemczech zrobili taką operacje, że jakaś kwota, chyba 1EUR (w Polsce byłoby np 1zł) od każdego wpisowego (nie wiem czy z każdego biegu?) idzie dla Federacji na szkolenie młodzieży.
I to bylaby np jakaś oś dyskusji tylko nie było z kim dyskutować.
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ryszard N. pisze:No to dopiero przedstawiciel PZU, jeżeli takowy był, musiał się wkurzyć gdy dotarła do niego konkluzja, że ubezpieczanie wszystkich obowiązkowo to głupi pomysł,... :ble:
Pod koniec debaty reprezentant PZU powiedział, że PZU nie chciało, nie chce i nie będzie chciało obowiązkowych ubezpieczeń dla biegaczy.
Ryszard N.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Być może PZU ma świadomość tego, że bieganie to sport kontuzjogenny,...
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Pewnie docierano do związanych z bieganiem mediów.
To chyba tylko koncesjonowanych :) Dość mocno siedzę w tym,co się dzieje w bligosferze. Nikt się nie chwalił zaproszeniem...
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Pytania nie do mnie, ale moge spróbować sie dowiedzieć.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ