Komentarz do artykułu Za nami pierwszy bieg PGE On The Run!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Awatar użytkownika
ErgoJanek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:52
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

Jako biegacz - już zacieram ręce, jako dziennikarz - liczę na to, że nowa, ciekawa konkurencja przyczyni się do stałego podnoszenia jakości... przez twórców innych imprez.
A może to przyczyni się do śmierci małych, kameralnych, lokalnych imprez? Jeśli standardem będzie koszulka, latarka, elektroniczny pomiar czasu i najlepiej medal za bieg 5 km... Żebyśmy potem nie żałowali... Bo jakość biegu to nie tylko zawartość pakietu!
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

ErgoJanek pisze:
Jako biegacz - już zacieram ręce, jako dziennikarz - liczę na to, że nowa, ciekawa konkurencja przyczyni się do stałego podnoszenia jakości... przez twórców innych imprez.
A może to przyczyni się do śmierci małych, kameralnych, lokalnych imprez? Jeśli standardem będzie koszulka, latarka, elektroniczny pomiar czasu i najlepiej medal za bieg 5 km... Żebyśmy potem nie żałowali... Bo jakość biegu to nie tylko zawartość pakietu!
Ale tu wszystko było wysokiej jakości, począwszy od pakietu, a na oprawie trasy kończąc.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

ErgoJanek pisze:A może to przyczyni się do śmierci małych, kameralnych, lokalnych imprez? Jeśli standardem będzie koszulka, latarka, elektroniczny pomiar czasu i najlepiej medal za bieg 5 km... Żebyśmy potem nie żałowali... Bo jakość biegu to nie tylko zawartość pakietu!
Małe, kameralne, lokalne imprezy zawsze będa miały swoje wierne, małe, kameralne, lokalne grono bo ta kameralność jest wartością. Ale w tym momencie pojawia się trend, że za organizację imprez biorą się ludzie od "eventów" być może z klasycznymi imprezami w ogóle nie związani. Z punktu widzenia atrakcyjności biegów to jest na pewno dobre.
Awatar użytkownika
bartorz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: kiepska

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
ErgoJanek pisze:A może to przyczyni się do śmierci małych, kameralnych, lokalnych imprez? Jeśli standardem będzie koszulka, latarka, elektroniczny pomiar czasu i najlepiej medal za bieg 5 km... Żebyśmy potem nie żałowali... Bo jakość biegu to nie tylko zawartość pakietu!
Małe, kameralne, lokalne imprezy zawsze będa miały swoje wierne, małe, kameralne, lokalne grono bo ta kameralność jest wartością. Ale w tym momencie pojawia się trend, że za organizację imprez biorą się ludzie od "eventów" być może z klasycznymi imprezami w ogóle nie związani. Z punktu widzenia atrakcyjności biegów to jest na pewno dobre.

Z biegami ulicznymi w Polsce powoli robi się jak z uczelniami 10 lat temu. Czy wiecie, że swego czasu w Polsce szkół wyższych było 460? Na całym świecie tylko, niemal 30x ludniejsze od Polski, Chiny miały ich więcej. Od punktu A do punktu B to mogę przebiec sam, bez płacenia. Jeżeli w końcu decyduję się na start to dlatego, że coś mnie zaciekawi. I tak było tym razem. :taktak:
Awatar użytkownika
ErgoJanek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:52
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

Rozumiem i cieszę się, że była to całościowo bardzo dobra impreza.

Jednak nadal zastanawiam się czy małe lokalne imprezy się obronią - stracą jednak na atrakcyjności, bo np. nie będą oferowały tylu świadczeń. W efekcie trudniej im będzie osiągnąć odpowiednie kworum, społecznikom-organizatorem zmniejszy się motywacja, dodatkowo budżet się nie będzie dopinał i... Ci którzy doceniali klimat takich imprez będą musieli obejść się smakiem. Oby moja wizja się nie sprawdziła. Ja naprawdę bardzo lubię Bieg Truskawki!
naczanio
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Bieg bardzo fajny. Ale dwie drobne uwagi. Po pierwsz to obiecywali czas netto dla wszystkich, mi zmierzono tylko brutto (taki dostalem w sms-ie). A po drugie, nie jest prawdą, że limit miejsc wyczerpany został w dwa dni (jak twierdził prowadzący impreze), ja zapisałem sie na długo przed uruchomieniem strony www biegu i przyrost zapisanych był raczej powolny :ble:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ