Orlen Marathon vs PZU Maraton Warszawski
- Tomaszrunning
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:48
- Życiówka w maratonie: 3:36:08
Kolega z Wloch chcialby przyjechac do Warszawy na maraton
Ktòry z dwòch moznaby poleciç mu i dlaczego?
Ktòry z dwòch moznaby poleciç mu i dlaczego?
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
oba możnaby polecić.
kolega woli biegać jesienią czy na wiosnę?
finisz PZU jest na płycie stadionu, orlenu pod stadionem, ale w nieźle zorganizowanym miasteczku.
PZU ma trochę dłuższe stoły, ale orlen daje czekoladę
na orlenie widać rozmach, ale i FMW zapowiada walkę o złoty cetyfikat iaaf
trasy w sumie dość podobne...
ja bym patrzył kiedy tańsze bilety
kolega woli biegać jesienią czy na wiosnę?
finisz PZU jest na płycie stadionu, orlenu pod stadionem, ale w nieźle zorganizowanym miasteczku.
PZU ma trochę dłuższe stoły, ale orlen daje czekoladę
na orlenie widać rozmach, ale i FMW zapowiada walkę o złoty cetyfikat iaaf
trasy w sumie dość podobne...
ja bym patrzył kiedy tańsze bilety

Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49'58"
- Życiówka w maratonie: brak
Biegłem Orlen w tym ruku i teraz miał być MW ale niestety kontuzja...

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:55
- Życiówka w maratonie: 3:38:52
- Kontakt:
Trudno powiedzieć. Rzecz gustu i pogody.
Dla Biegaczy 20% zniżki na szkolenia bhp w Warszawie. Lubię Kamel24 na fb: https://www.facebook.com/Kamel24
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
elita ma wyższe nagrodywyniki na Orlenie dużo lepsze
szaraczki miały swoje punkty vitay. niestety w 2015 roku tego już nie będzie
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
A ja bym wolał zamiast tej mety na Narodowym gąbki na trasie do schłodzenia. Co z tego, że była w pakiecie? Wolałbym też mieć na czym usiąść jak wezmę rzeczy z depozytu a nie na ziemi na miejscu parkingowym. Tak wiem były jakieś przebieralnie ale pojemność chyba na 50 osób
. A może trzeba było się dogadać z jakimś lidlem albo biedronką i zorganizować jakieś kluchy z sosem w sobotę. Mnie wszystko jedno, bo mieszkam blisko, ale są tacy co by coś zjedli, jak przyjadą np z Gdańska czy Białegostoku. Wolałbym aby było to jakoś wszystko z głową porozmieszczane, i nie trzeba było po maratonie robić dodatkowych kilometrów, aby zaliczyć depozyt, posiłek, chodzić po schodach aby się wydostać itd. Na Orlenie widać jakiś pomysł, oczywiście widać też kasę. w MW sponsor wcale nie taki biedny ale chyba skąpy. W MW jest tradycja, meta na Narodowym... Jak mawiał klasyk "Tradycja to jest coś ekstra. Ekstradycja". Piękny ten maraton ale coraz bardziej odstaje od Orlenu. Bardzo odstaje, przynajmniej dla mnie. Może inaczej by to dla mnie wyglądało gdybym go tak nie spieprzył, ale wybierając bieg na 42 km, powyższe detale są po prostu dla mnie ważne. Nie piszę o zającach bo coraz częściej trafiają się przypadkowi, którzy na początku walą o 15 sek./km wolniej a potem chcą to nadrobić w ciągu 2km. To się czasem dla niektórych biegaczy źle kończy. W tym roku był frekwencyjny regres (-22% czyli ok. 1900 biegaczy mniej). W przyszłym, biorąc pod uwagę to czym zachęca Orlen, MW chyba nie będzie największym maratonem w Polsce.

-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Jeny, człowieku ,
gabka nie taka, depozyt nie tu , zające kiepscy , frekwencja spada ..
Jakieś pozytywy ?
A ja jestem happy , że dotarłem do mety a po drodze był super doping, mnóstwo ludzi.
Świetna organizacja , a meta na narodowym na zawsze pozostanie w pamięci !
Jakieś pozytywy ?
A ja jestem happy , że dotarłem do mety a po drodze był super doping, mnóstwo ludzi.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
4 raz biegłem MW i nie wiem czemu ale ten jakoś organizacyjnie najgorszy był, takie mam odczucia. Nie mam dużego doświadczenia w maratonach, nie mam też dużych wymagań, zawsze chwaliłem organizację, ale w tym roku jakoś mniej. Zastanawiałem się nawet skąd takie odczucia i nie umiem sam sobie odpowiedzieć. Wydaje mi się że dawało się wyczuwać oszczędności. Od samego energetyka, którego smak był obrzydliwy i był wydzielany po jednym na mecie. Nie wiem czy to przez zmęczenie na mecie, ale nie zauważyłem żadnego posiłku. Kiedyś była zupa, która pomimo niedogotowanego ryżu spełniała swoje zadania. Tak jak pisałem wcześniej nie umiem tego wytłumaczyć, ale podobało mi się dziś najmniej ze wszystkich tu startów.
Na duży plus za to kibice na trasie. Chyba nigdy nie było więcej i pomagali mocno.
Na duży plus za to kibice na trasie. Chyba nigdy nie było więcej i pomagali mocno.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Chłopie, wyluzuj.marius-p pisze:Jeny, człowieku ,
Jakieś pozytywy ?
Porównywałem OWM z MW. Jeśli nie zauważyłeś to jest to wątek pt. OWM vs PZU MW. To moje odczucia i możesz się z nimi nie zgadzać. Napisałem, ze zające ostatnio wszędzie są kiepscy, i że to pomijam. To, że frekwencja spada to fakt. Nie jest to spadek mały bo prawie o 1/4. Żeby to sprawdzić wystarczy porównać liczbę kończących (2013 - ok. 8500, 2014 - ok. 6600). Nie czepiam się frekwencji bo to nie moje zmartwienie a orgów. Meta na Narodowym nie na wszystkich robi wrażenie ale gąbka co 2,5-5 km aby się ochłodzić już jest istotna. To gdzie jest meta dla mnie ma akurat małe znaczenie. Ważne aby nie była na koronie bo za duży podbieg

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt: