Cracovia Maraton - logistyka przyjezdnych
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Czołem,
Zapisałem się na Cracovię, to będzie mój pierwszy start w "obcym mieście" bez zaplecza noclegowego. Proszę poradźcie, jak to ugryźć i może macie doświadczenie, jak to organizowali w Krakowie w przeszłości?
W szczególności:
- Warunki noclegowe (ma być jakaś hala, ale da się tam myć, jeść, sra... robić kupę?). I ogólnie - spać w takim miejscu?
- Transport nocleg <-> zawody (depozyt? przecież nie będę z matą zasuwał na start).
- Kwestia 2.5km (poprawcie mnie, jakby co) między depozytami, a startem/metą. Będą się zombie po finiszu bujać przez miasto po rzeczy?
- Coś jeszcze, na czym mogę się poślizgnąć, lecąc po raz pierwszy w ten sposób? Niby jest opcja, by wsiąść w Wawie o 4:30 w PekaPe i poczłapać prosto na start. Ale widzi mi się, że to hardcore byłby. Byłby?
Z góry dziękuję, jeżeli coś pytam bez sensu, to przepraszam - dziecko we mgle jestem w temacie.
Zapisałem się na Cracovię, to będzie mój pierwszy start w "obcym mieście" bez zaplecza noclegowego. Proszę poradźcie, jak to ugryźć i może macie doświadczenie, jak to organizowali w Krakowie w przeszłości?
W szczególności:
- Warunki noclegowe (ma być jakaś hala, ale da się tam myć, jeść, sra... robić kupę?). I ogólnie - spać w takim miejscu?
- Transport nocleg <-> zawody (depozyt? przecież nie będę z matą zasuwał na start).
- Kwestia 2.5km (poprawcie mnie, jakby co) między depozytami, a startem/metą. Będą się zombie po finiszu bujać przez miasto po rzeczy?
- Coś jeszcze, na czym mogę się poślizgnąć, lecąc po raz pierwszy w ten sposób? Niby jest opcja, by wsiąść w Wawie o 4:30 w PekaPe i poczłapać prosto na start. Ale widzi mi się, że to hardcore byłby. Byłby?
Z góry dziękuję, jeżeli coś pytam bez sensu, to przepraszam - dziecko we mgle jestem w temacie.
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Też będę nocował na hali. Mam nadzieje, że będzie odpowiednia ilość kibelków. Regulaminu w kwestii depozytu nie zgłębiałem jeszcze, cały czas myślałem, że na Rynku będzie jakas przechowalnia?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Info, które znalazłem:mclakiewicz pisze:Też będę nocował na hali. Mam nadzieje, że będzie odpowiednia ilość kibelków. Regulaminu w kwestii depozytu nie zgłębiałem jeszcze, cały czas myślałem, że na Rynku będzie jakas przechowalnia?
- nocleg, ekspo, depozyty - wszystko w jednym miejscu. Na czas zawodów hala noclegowa jest zamykana i pilnowana, "można" tam zostawić rzeczy. Na Rynku raczej nic nie będzie - to niby 15-20min spacerem od bazy
Kibelki i prysznice też mnie zajmują. No chyba, że ustawią miasteczko toi-toi przy starcie
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Cracovia / noclegi za free.
Hej, dobre ludki z ARS Hostel Krakow przeczytały moje rozpaczliwe pytania o nocleg i zaoferowały 6 noclegów dla pierwszych chętnych.
Jak się łatwo domyśleć, 5 zostało. Szczegóły na profilu maratonu na FB:
https://www.facebook.com/CracoviaMarato ... ed_comment
Ostrzegam, chcę 18-tego złamać 3h, dlatego niech nikt chrapiący i lunatykujący się nie zapisuje!
Jeżeli się skończą miejsca, dajcie znać - zaktualizuję post, by ich zapytanie nie zasypały.
Hej, dobre ludki z ARS Hostel Krakow przeczytały moje rozpaczliwe pytania o nocleg i zaoferowały 6 noclegów dla pierwszych chętnych.
Jak się łatwo domyśleć, 5 zostało. Szczegóły na profilu maratonu na FB:
https://www.facebook.com/CracoviaMarato ... ed_comment
Ostrzegam, chcę 18-tego złamać 3h, dlatego niech nikt chrapiący i lunatykujący się nie zapisuje!

Jeżeli się skończą miejsca, dajcie znać - zaktualizuję post, by ich zapytanie nie zasypały.
-
- Wyga
Tak, prawdopodobnie będą się zombie bujać, chyba, że organizatorzy pójdą po rozum do głowy i zamówią parę autobusów do kursowania tam i nazad.
Hint: kto nie chce po maratonie człapać tych 2,5 km, to proponuję wydostać się ul. Szewską z Rynku i iść na przystanek Teatr Bagatela szukając tramwaju nr 20 (kierunek do depozytu: Cichy Kącik). Jest spora szansa, że zawodnicy będą mieli bezpłatną komunikację zbiorową po biegu
.
Hint: kto nie chce po maratonie człapać tych 2,5 km, to proponuję wydostać się ul. Szewską z Rynku i iść na przystanek Teatr Bagatela szukając tramwaju nr 20 (kierunek do depozytu: Cichy Kącik). Jest spora szansa, że zawodnicy będą mieli bezpłatną komunikację zbiorową po biegu

Pierwszy trening: 21-02-2014
Pierwsze 30' biegu bez przerwy: 5-04-2014
Pierwsze zawody: 12-04-2014 (5 km - 00:30:21)
Plany: zwiększenie dystansu
Pierwsze 30' biegu bez przerwy: 5-04-2014
Pierwsze zawody: 12-04-2014 (5 km - 00:30:21)
Plany: zwiększenie dystansu
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Czekać w niedzielę na przystanku na tramwaj? Myślę, że jakbym się tam zatrzymał po biegu, to w poniedziałek by mnie służby oczyszczania miasta obudziłykrpablo pisze:Tak, prawdopodobnie będą się zombie bujać, chyba, że organizatorzy pójdą po rozum do głowy i zamówią parę autobusów do kursowania tam i nazad.
Hint: kto nie chce po maratonie człapać tych 2,5 km, to proponuję wydostać się ul. Szewską z Rynku i iść na przystanek Teatr Bagatela szukając tramwaju nr 20 (kierunek do depozytu: Cichy Kącik). Jest spora szansa, że zawodnicy będą mieli bezpłatną komunikację zbiorową po biegu.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 36:58
- Życiówka w maratonie: 3:12:31
- Kontakt:
siemka ten nocleg aktualny jest jeszcze?
Ja też chcę złamać 3h to może razem jakaś paczka?
Ja też chcę złamać 3h to może razem jakaś paczka?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Bez przesady ludziska. Jestem żołnierzem i nocowałem tygodniami w takich miejscach, że za płotem lisy szczekały, a zasięgu telefonu szukać trzeba było na wieżyczce wartownika, a Wy macie obawy jakie będą warunki w dużym mieście? W takich szkołach są toalety (w końcu to szkoła) więc musi tych ubikacji wystarczyć dla uczniów, których raczej jest więcej niż maratończyków. Są prysznice i cała reszta. Jedną noc to przeżyjecie nawet jakby trzeba było pod gołym niebem spać (byle nie padało). Do zobaczenia na mecie w Krakowie.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt: