Haspa Marathon Hamburg 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

Niespelna cztery m-ce zostaly do startu w moim najwazniejszym starcie sezonu biorac pod uwage wynik. W tym miesiacu jeszcze maly sprawdzian w Kilonii. Nieco zmienilem treningi. W tym sezonie biegam drugie zakresy wedlug tempa. Za trzy tygodnie zobacze na ile skuteczna to byla zmiana.
Hamburg to drugi po Berlinie najwiekszy maraton w zachodnich sasiadow.
Czy ktos wybiera sie moze do Hamburga ?

http://www.haspa-marathon-hamburg.de/
PKO
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:10
Życiówka w maratonie: 2:32:24

Nieprzeczytany post

Chyba z mojego startu nici,.
Styczen suma km =0 jak tak dalej pozniej to startowe do odsprzedania :grr:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rufuz liczę, że trójeczka w końcu pęknie :) Ponoć Hamburg sprzyja dobrym wynikom - znajomy biegł tam przed rokiem i chwalił sobie imprezę :) Ja jako, że w maju biorę ślub, start docelowy zaplanowałem sobie już na pierwszą połowę kwietnia (ŁMDoZ). Aczkolwiek trzymam kciuki i liczę na ciekawą relację. Powodzenia!
rufuz

Nieprzeczytany post

no fajnie bylo by zlamac 3h i wejsc do amatorskiej elity :ble: Choc ostatnio mam male problemy z odpowiednim bieganiem WB2 przez pogode - wiatr, snieg, slisko. Czasem zamiast 4:20-4:15/km wychodzi 4:30-4:45 :bum:
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zmieni się aura, będzie lepsze podłoże i ciężkie treningi teraz (chociaż wydawałoby się, że wykonywane na zbyt niskich prędkościach) przyniosą rezultaty :)
rufuz

Nieprzeczytany post

Dzis nieco lepiej z pogoda. Ostatnio bylo 4 stopnie wiec sporo sniegu stopnialo. Po sprawdzeniu prognozy wiatru udalo sie utrzymac 15km w tempie ok 4:15-4:20.
Juz chyba rozumiem dlaczego w krajach skandynawskich nie ma dobrych dlugodystansowcow :hahaha:
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy mozna odstapic wpisowe -zaplacilem 61Euro, ale chyba nie pobiegne -zwichniete
kolano. Podobno teraz trzeba legitymowac sie przy odbiorze numerow startowych!
rufuz

Nieprzeczytany post

No w Kilonii udalo mi sie zrealizowac plan aby "poleciec" ponizej 3:10 wiec teraz czas na Hamburg 4 maja z czasem miedzy 2:59 -3:03 a potem na jesien wyprawa do afryki. Choc nie ukrywam, ze w Kilonii po 35 km nogi zaczely mi sie troche "rozlatywac" :hahaha:

Wlasnie przed chwila zapisalem sie na maraton. Pewnie po tym jak na Berlin zrobiono losowanie spora czesc osob "przerzuci" sie na Hamburg. Juz w zeszlym roku bylo ok 20 tys uczestnikow. Trase (start i mete) nieco zmieniono bo stara miala za mala przepustowosc. Teraz start i meta sa przy targach. No i z roku na rok podnasza cene :hahaha: W tym roku z dodatkowym ubezpieczeniem i serwisem sms wyszlo 92 euro.
Peacemakerami na 3:00 beda Christian Fleischer z zyciowka 2:39:18 i Christian Decker z zyciowka 2:53:39

http://www.haspa-marathon-hamburg.de/in ... pacemakers
Awatar użytkownika
miszza
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 02:40:14
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tez zdecydowałem sie na Hamburg takze widzimy się
Awatar użytkownika
adam1adam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jak tam wasze przygotowania ? Bo ja koncze 3-ci tydzin biegania (w niedziele 30km)
Nie wiem cz nie za mocno uderzam z treningiem po 2mscach nic nie robienia.
Ale od nas wybiera sie mocna ekipa juz prezes ma zalatwiac noclegi po 30E /od sztuki.
Zapowiadaja sie emocje :uuusmiech:
rufuz

Nieprzeczytany post

No to zostaly 2 tygodnie do Hamburga. Dzis 35 km.
Najciekawszy odcinek trasy to chyba ten biegnacy przez Altone. Kiedys start i meta byly na St. Pauli ale od niedawna zmienili i start z meta sa przed targami. Moim zdaniem teraz jest znacznie lepiej.
Pogoda kazdego roku w Hamburgu dopisywala i miejmy nadzieje, ze bedzie tez tak w tym roku. Polecam centrum miasta, z placem.
Altair
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55:00
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja także biegnę, zupełnie amatorsko, z planem (nadzieją? ;) na czas w okolicach 3:45.
Będzie to mój 4. maraton, pierwszy poza granicami Polski.

Jak nie będzie padało to będzie ok :)
rufuz

Nieprzeczytany post

W Hamburgu to moj 4 raz i pogoda za kazdym razem byla ok. Kibice tez byli super, szczególnie ci w okolicach Altony :hejhej: Ja celuje w czas cos miedzy 2:59 - 3:03. Do Hamburga jade w piatek, pakiet startowy odbiore w sobote rano.
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

rufuz pisze:W Hamburgu to moj 4 raz i pogoda za kazdym razem byla ok. Kibice tez byli super, szczególnie ci w okolicach Altony :hejhej: Ja celuje w czas cos miedzy 2:59 - 3:03. Do Hamburga jade w piatek, pakiet startowy odbiore w sobote rano.
Rufuz - żadne 3:03. Ma być 2:XX:XX,xx :) A ja powoli zaczynam dochodzić do siebie i kto wie - może uda się przygotować na Berlin solidnie. Jak zdrowie pozwoli to fajnie by było znowu powalczyć o PB w stolicy naszych sąsiadów.
A jak już mówimy o planach na przyszłość - Rufuz nie wybierasz się może do Paryża w kwietniu?
rufuz

Nieprzeczytany post

W kwietniu to mam kwestie otwarta wiec moge pobiec w Paryzu. Tym bardziej, ze maraton w Paryzu to jeden z moich najlepszych maratonow. Przez ostatnie pare miesiecy zwiekszylem intensywnosc treningow z jednoczesnym zmiejszeniem dni biegowych. W miejsce tych dni wstawilem basen. Wydaje mi sie, ze taka kombinacja lepiej mi pasuje ( nie mialem problemow z utrzymywaniem tempa 4:10-4:15 ) ale zobaczymy w Hamburgu. Pisze 3:03 bo to zalezy tez od danego dnia. Tak naprawde dobry bedzie kazdy wynik ponizej 3:10, bardzo dobrze to nowa zyciowka czyli szybciej niz 3:06 a rewelacyjnie to wiadomo 2:59 :hejhej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ