Biegłem tam w ubiegłym roku. Nie wiem co Cię interesuje,...
Trasa jest nie zła chociaż w ubiegłym roku nie żle wiało. Maraton spory ale do Berlina mu daleko. Na debiut lepszy niż Berlin czy Wiedeń. Z uwagi na porę roku nie masz problemu z temperaturą. Pełny serwis i wyżerka na trasie, łącznie żelami energetycznymi. Chyba od połowy trasy stoliki co 2,5 km. Finisz na czerwonym dywanie w dużej hali. Start strefowy, zależnie od deklarowanego czasu. Po imprezie poczęstunek, min dużo piwa,.. Jeżeli coś Cię szczególnie interesuje, pytaj,...
Mam zamiar tam wrócić. Start we Frankfurcie miałem po poważnych zawirowaniach zdrowotnych. Nie wiedziałem na co jest mnie stać i biegłem zadaniowo, na czas poniżej 4 godzin. Tak też się stało, spokojnie do mety w czasie chyba 3:56:xx,
Rozczarowuje trochę samo miasto. W zasadzie nie ma co zwiedzać,...
W mojej ocenie, trasa jest dobra. Sporo biegaczy wybiera ją na trasę debiutu lub trasę do poprawienia wyniku. Tak płaska jak Berlin lub Warszawa, chyba nie jest ale z uwagi na temperaturę i mniejszą ilość biegaczy, biegnie się lepiej niż w Berlinie,...
Identyczny post zalozylem wczesniej ale widac, ze niewiele osob zadaje sobie trud przegladania postow
ja sie wybieram. Jestem juz zapisany i "polece" ze strefy A. Zadeklarowany czas podalem 2:55 ale i tak trzeba bylo podac zyciowke w maratonie, kiedy i gdzie.
Co do maratonu to jak inne megamaratony u niemcow: ordung musi byc i faktycznie jest Choc w mojej ocenie ten maraton jest neco lepszy od Berlina. W Berlinie odnioslem wrazenie jakby przed startem byl momentami zbyt duzy chaos np. z oddawaniem workow do depozytu itd
Trasa momentami zakrecona bo podobno glowny sponsor zazyczyl sobie aby trasa obiegala dwa razy siedzibe banku Trasa prowadzi tez najdrozsza ulica we Frankfurcie gdzie mozna nabyc np. zegarek za 160 tys euro ! ! ! Trasa faktycznie, szybka.
Jak najpóżniej mogę kupić pakiet startowy ? jeszcze się nie zdecydowałem ale termin
by mi odpowiadał (Berlin już wykupiony!) A może jakiś maraton w Polsce?
Ale jak policzyć koszty to chyba wyjdzie tyle samo!
Obecnie na liście startowej jest 10031 zgłoszonych, limit to 15000, więc czas jeszcze jest. Bywało już, że się rejestrowałem i w połowie października tuż przed zamknięciem zapisów online, ale maraton robi się popularny, wiec tak długo bym nie czekał. W tym roku też pewnie wystartuję, bo to bardzo fajna imprezka na koniec sezonu. A w Berlinie również będę
Dla mnie Frankfurt bedzie o tyle wazny, ze planuje "poleciec" na nowa zyciowke ok. 2:55. Bede startowal ze strefy A. Masakra bo to chyba z tej strefy startuja ludzie na czas grubo ponizej 2:55. Ale warto "pomeczyc" sie te 42 km bo meta jest niesamowita we Frankfurcie
Plan mam taki, ze jak "wylatam" 2:55 we Frankfurcie to moze w przyszlym sezonie udało by sie zrobic kwalifikacje na maraton w Nowym Jorku.
Z tym startem z bloku A to nie obiecuj sobie zawiele ! Ja zawsze staram sobie zrobić małą
rozgrzewkę ale jak idę na start nawet 15min przed to już stoją lepsi odemnie! Ostatnio leciłem
za balonikiem 3h dobre kilkanaście min. i ani rusz wyminąć towarzystwo.
Oczywiście dobrze jest wyiąść w rachubę owe perturbacje!
Dzis "zaklepałem" hotel. Udalo sie ok 600 m od startu i mety, koszt 150 euro za 4 gwiazdki za dwie noce Nie wiem jeszcze czy pojade samochodem czy samolotem.
W czwartek maly sprawdzian w biegu na 10km.
Hotel nie są tanie / Hotel Franfurt Messe albo Bahnhofsviertel blisko startu to cena przeszło
20 Euro , ale w sali sypialnej z kilkoma łóżkami, ale jak by się żebrało kilku biegaczy /ciekawe
doswiadczenie. Popatrz booking.com np. >Five Elements Hostels Frankfurt!
A po co mam patrzec skoro juz "zaklepalem" hotel. Hotele drogie we Frankfurcie ? Za cztery gwiazdki ponizej 100 euro za noc to drogo ? Na maratonie w Paryzu za dobe wychodzilo sporo ponad 100 euro za noc za hotel
Jakos nie ma chetnych na nocleg w spolnej sypialnii za 20euro.
Chyba wykupie przelot samolotem na trasie Berlin- Franfurt am Main
z hotelem za ok. 140Euro ( i spowrotem)+ 75Euro startowe:
Na szczescie BMW Frankfurt Marathon umozliwia przepisanie startowego na kogos innego!
Ludzie trenujcie bo jak mi sie powinie noga to pakiet jw. bedzie do odsprzedania.
A zapomnialem wspomniec Hotel 4x*