Edycja 2013
200km jazdy (czas ruszac start o 17°°) i 10 km biegu i spowrotem.
Czy ja jestem normalny?? 24°C -dobrych wynikow na pewno nie bedzie.
Czy zostac w domu i popijac piwko???
Niewiedzialem , ze trasa taka trudna :zbiegi i podbiegi i te wiraze. a dotego
ta pogoda- mozna bylo sie na podbiegu do mety wykonczyc
Dlatego , o wynikach niema co mowic.
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, że w moim rodzinnym mieście udało się zrobić tak dobrą imprezę biegową, przyczepić się można tylko do oznaczenia trasy. Były dwie pętle po 5km, oznaczenia kilometrów 1-4 były całkiem ok, ale z racji tego, że na nawrocie "nadrabiało" się na oko 50-100 metrów, to oznaczenia kilometrów 1-4 nie pokrywały się z kilometrami 6-9, które nie były zaznaczone, może to drobnostka, ale jak leci się tylko ze stoperem to trochę utrudnia trzymanie rytmu. Poza tym, pełna profeska. Koszulka i medal na tym samym poziomie jakościowym co w Półmaratonie Poznańskim, a wpisowe trochę mniejsze (50zł).
Co do pogody to mogło być gorzej, kilka dni przed biegiem były przecież upały nawet powyżej 30C, więc wczorajsze 22-24 C i świeże podeszczowe powietrze to bardzo dobre warunki, jak na tę porę roku. Trasa faktycznie dość trudna, chodzi człowiek od dwudziestu lat po tych ulicach (między 2 a 3km trasa przebiegała bezpośrednio pod moim domem), ale dopiero jak się biegnie to się zauważa gdzie jest z górki a gdzie pod :P.
Za rok jeśli organizatorzy utrzymają poziom i będzie atestowana (chodzą głosy że ma być), porządnie oznaczona trasa, to jest szansa na perfekcyjne zawody.