Bieg dookoła Zoo - dystans
-
Krasus
Biegliście?
Ile Wam urządzenia pomiarowe zmierzyły? Mi Garmin pokazał 9,9 km, a zwykle dodaje 1%, więc tak jakby brakowało 200 metrów. A ile Wam wyszło?
Ile Wam urządzenia pomiarowe zmierzyły? Mi Garmin pokazał 9,9 km, a zwykle dodaje 1%, więc tak jakby brakowało 200 metrów. A ile Wam wyszło?
-
Krasus
Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
-
Fisherek
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ale dlaczego zakładasz, że wystarczyło przesunąć linie mety? Pewny jesteś, że trasa była źle zmierzona czy opierasz się tylko na wskazaniach gpsu?Krasus pisze:Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
u mnie było 10,15
- PanTalon
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 45:36
- Życiówka w maratonie: 03:58
Krasus pisze:Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
ciekawe bo u mnie idealnie się zgadzały kilometry. Tak jakby ktoś pod mojego 210 robił pomiar. Mi pokazał na koniec 9.87
-
Krasus
Bo większości osób jednak naliczyło mniej, choćby PanTalonowi poniżej, któremu zmierzyło niemal dokładnie tak jak mi. Skoro na każdym biegu zdecydowanej większości uczestników GPS'y doliczają 100-200 metrów, a na tym większości zabrakło 100 metrów to z dużą dozą prawdopodobieństwa można chyba uznać, że coś z tym dystansem było nie tak;)Fisherek pisze:Ale dlaczego zakładasz, że wystarczyło przesunąć linie mety? Pewny jesteś, że trasa była źle zmierzona czy opierasz się tylko na wskazaniach gpsu?Krasus pisze:Ciekawe, bo mi przy znaczku 9km idealnie piknął na 9 km, a ten ostatni kilometr miał wg niego 900 metrów. No szkoda, bo przecież wystarczyłoby im przesunąć kawałek linię mety...
u mnie było 10,15
-
Fisherek
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: brak
Ja byłbym ostrożny z takimi wnioskami, ale nie wykluczam pomyłki.
Mnie bardziej zastanawiają miedzyczasy podane na stronie. 4 i 8 kilometr-wyniki są nierealne u większości zawodników. Nie mam tu na myśli samego czasu co proporcji w stosunku do ostatnich dwóch kilometrów.
Mnie bardziej zastanawiają miedzyczasy podane na stronie. 4 i 8 kilometr-wyniki są nierealne u większości zawodników. Nie mam tu na myśli samego czasu co proporcji w stosunku do ostatnich dwóch kilometrów.
- Paweł100
- Stary Wyga

- Życiówka na 10k: 49:42
Mata przez którą przebiegaliśmy nie była na 4 i 8 km, tylko gdzieś na 3,6 i 7,2 (albo 3,3 i 6,6 już dokładnie nie pamiętam) stąd te nierealne międyczasy.
Mi Garmin naliczył 9,82, natomiast Endomondo 10,05. Myślę, że trasa była 100-150 metrów za krótka.
Poza tym impreza naprawdę bardzo udana!
Mi Garmin naliczył 9,82, natomiast Endomondo 10,05. Myślę, że trasa była 100-150 metrów za krótka.
Poza tym impreza naprawdę bardzo udana!