"Transmisje live" :(

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
bartekd
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,
Nastawiłem się na obejrzenie transmisji live a Maratonu w Łodzi - niestety :(. Drodzy organizatorzy - transmisja nie nadaje się do oglądania. Połaczenie "się rwie" co 2 sek, głos nie pokrywa się z wizją, która zresztą jest nieczytelna a kamery "dziwnie ustawione"- generalnei dramat. I bardzo praktyczne informacje ... np: stopień naładowania baterii w kamerze :(. Przykre.
Polecam w tym samym czasie transmisję z Wiednia - kilka kamer - idealne połaczenia !
Miłego dnia,
Bartek
PKO
Zosia
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Potwierdzam problemy kolegi Bartka, u mnie również nie daje się oglądać transmisji. W biegu startuje
brat i liczyłam że uda mi się śledzić bieg a tu ciągle zrywa i przemraża się obraz.
Impreza organizowana z dużym rozmachem a tu taka wpadka :ojoj:
Szkoda, że organizator nie zadbał o profesjonalizm firmy obsługującej transmisję,
szina
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dokładnie! Nie mogę być na miejscu bo 9-cio miesieczny malec w brzuchu przygniata mnie do ziemi a cała rodzina na maratonie. Transmisja rwana i niewyraźna, zupełnie bez sensu. Po co wogole ją komus proponować? Ech, niby XXI wiek a my sto lat za Murzynami.. Podobnie jak na trasie maratonu?;) Tego się mogę tylko domyslać...
Awatar użytkownika
Wilma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też próbowałam oglądać. KATASTROFA...
o
bartekl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 41:57
Życiówka w maratonie: 3:29:38

Nieprzeczytany post

Ta transmisja to po prostu porażka... zamiast tego lepiej byłoby dac po prostu tekstową, aktualizowaną co parę minut.
karolkol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no porażka. Tnie się i opóźnienie duże :( Bardzo szkoda, bo niestety sytuacja losowa nie pozwoliła mi kibicować na żywo bratu. ps. ciekawam czy SZINA z kilku postów wyżej to ta przyszła mamusia o której myślę... :) W każdym razie i ja pozdrawiam z maluszkiem niemalże już narodzonym :) Piotruś pozdrawia też wujka Bartka. BIEGNIJ, BIEGNIJ
Leon2332
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Potwierdzam, wypowiedzi przedmówców: techniczna strona to "makabra"; zaś wybór obrazów i sekwencji to jeden i ten sam obserwowany zawodnik oraz smutna scena w hali, w której narzekają w kółko na brak obrazu i informacji z trasy; może rzeczywiście trzeba było pobiec, żeby to wszystko zobaczyć, była by to profesjonalna i rzeczowa transmisja live :grr:
Awatar użytkownika
wojtekwydmuch
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

To nie jest do końca wina organizatorów.
Chcieli dobrze, a że nie wyszło to efekt braku dostępu do odpowiednich technologii.
Ciężko to zrealizować bez pomocy stacji TV, ponieważ prawie nikt w Polsce nie ma dostępu do bardzo szybkich łączy, którymi można wysyłać obraz live - telewizje mają.
Maraton w Wiedniu zrealizowała telewizja ORF dlatego tak ładnie to wyglądało. W łodzi mieliśmy realizacje amatorską, która komuś nie wyszła co było do przewidzenia.
henryk1950
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

można oglądać wpisując TV ORF1
kaziuuu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:19:03

Nieprzeczytany post

wojtekwydmuch pisze:To nie jest do końca wina organizatorów.
Chcieli dobrze, a że nie wyszło to efekt braku dostępu do odpowiednich technologii.
Ciężko to zrealizować bez pomocy stacji TV, ponieważ prawie nikt w Polsce nie ma dostępu do bardzo szybkich łączy, którymi można wysyłać obraz live - telewizje mają.
Maraton w Wiedniu zrealizowała telewizja ORF dlatego tak ładnie to wyglądało. W łodzi mieliśmy realizacje amatorską, która komuś nie wyszła co było do przewidzenia.
To po co robią live w ten sposób? Nie trzeba być geniuszem aby wiedzieć, że taka relacja to będzie niewypał. W Orlenie popisali się jeszcze lepiej dostęp do wyników live w ogóle nie działa, jakiś geniusz wymyślił że lepiej będzie listować po imieniu niż nazwisku. Moim zdaniem to jest mega wtopa jak przy 20k kont nie da się wyszukać zawodnika, jak na taki kaliber imprezy.
1000m - 2:53, 1500m - 4:41, 3000m - 10:44, 5km - 18:53, 10km - 40:31, 15km - 1:00:52, 21km097m - 1:25:45, 42km195m - 3:16:33
marcinwiesniak
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40

Nieprzeczytany post

A czy ktoś może mi napisać gdzie można sprawdzić wyniki, tzn które miejsce zająłem.

Z góry dzięki
kaziuuu
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:31
Życiówka w maratonie: 3:19:03

Nieprzeczytany post

1000m - 2:53, 1500m - 4:41, 3000m - 10:44, 5km - 18:53, 10km - 40:31, 15km - 1:00:52, 21km097m - 1:25:45, 42km195m - 3:16:33
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ