Bieg Dziecięcy ;______;

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Ewelina31
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Myślę że ten pomysł z wypuszczeniem wszystkich dzieci na 1,5 m jest beznadziejny ;/ Byłam w tamtym roku na tym biegu i widziałam jak dzieciaki biegają. Oczywiste jest to że każde dziecko rusza jak na setkę i nie zacznie marszobiegiem ;) . Połowa z nich padnie w 1/3 biegu. Moim zdaniem powinno się zrobić tak jak w tamtym roku że klasy 1-3 biegają na 500 m, 4-6 na 1000 m a gimnazjaliści na 1500. Mam nadzieje że przynajmniej wyróżnienia będą oddzielne dla chłopców i dziewcząt w danej kategorii wiekowej :usmiech:
PKO
Awatar użytkownika
sundinn
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:26
Życiówka w maratonie: 3:14:57

Nieprzeczytany post

Zobaczymy jak będzie. Może nie będzie tak źle. Mój bratanek rocznik 2004 ćwiczy sobie ten dystans obok domu na 3 pętlach i wie, że dopiero na ostatniej ma przyśpieszyć. Ma być fajna zabawa dla przyszłych maratonczyków, a przed biegiem wspólne lepienie bałwana :-) Jak dla mnie nie ma to znaczenia czy bedzie to 500 metrów czy 1500 metrów bo jak 2004 rocznik bez problemów przebiega 1500 metrów to poradzą sobie na tym dystansem wszyscy. Jeśli będzie jak mówisz i ruszą wszyscy jak po ogień i skończą marszobiegiem bo będzie to dobrą nauczką na przyszłość ;-). Do zobaczenia w Łodzi
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ