Krakowskie tanie bieganie?
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
Witajcie
Już jakiś czas biegam (choć ostatnio kilkumiesięczna przerwa przez kontuzję była) - więc postanowiłem sobie w kilku zawodach w tym roku wystartować. Przejrzałem kalendarz biegów na maratonach polskich i powiem wprost - jestem przerażony. Nie znalazłem żadnego biegu za darmo czy też niewielką opłatę startową. W zasadzie najniższa jaką zakodowałem w głowie to było jakieś 30 zł. Czy naprawdę w Krakowie czy okolicach nie ma już niedrogich zawodów (powiedzmy z góra 20 zł wpisowym)? Interesuje mnie dystans min 5 km (najchętniej 10+).
Może są chociaż jakieś amatorskie zawody organizowane? Nie zależy mi na żadnych pakietach startowych - interesuje mnie sam bieg i to poczucie ducha rywalizacji. Nawet pomiar czasowy co do sekundy nie musiałby być (z pulsometru będę widział wynik).
Dzięki za wszelkie sugestie i rady
tomasir
ps. O koleżeńskim biegu ze stycznia już wiem, więc może jakieś inne tego typu są organizowane?
Już jakiś czas biegam (choć ostatnio kilkumiesięczna przerwa przez kontuzję była) - więc postanowiłem sobie w kilku zawodach w tym roku wystartować. Przejrzałem kalendarz biegów na maratonach polskich i powiem wprost - jestem przerażony. Nie znalazłem żadnego biegu za darmo czy też niewielką opłatę startową. W zasadzie najniższa jaką zakodowałem w głowie to było jakieś 30 zł. Czy naprawdę w Krakowie czy okolicach nie ma już niedrogich zawodów (powiedzmy z góra 20 zł wpisowym)? Interesuje mnie dystans min 5 km (najchętniej 10+).
Może są chociaż jakieś amatorskie zawody organizowane? Nie zależy mi na żadnych pakietach startowych - interesuje mnie sam bieg i to poczucie ducha rywalizacji. Nawet pomiar czasowy co do sekundy nie musiałby być (z pulsometru będę widział wynik).
tomasir
ps. O koleżeńskim biegu ze stycznia już wiem, więc może jakieś inne tego typu są organizowane?
zgodnie z naturą!
- Christos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Ambasadorzy są po to by pomagać innym.K Krakowie to nie ,ale niedaleko Krakowa to już tak .Zapisz się na Półmaraton w Rzeszowie ,albo na biegi towarzyszące.
wszelkie informacje tutaj http://www.festiwalbiegowy.pl/festiwal- ... UIxv_Jt2fs
Jako ambasador mogę ci dać 50% rabatu
Polmaraton 20 PLN
2. Biegaj z Nowym Światem (5km) 10 PLN
3. Marszobieg na 1km 0 PLN
4. Bieg przebierancow 0 PLN
5. Sztafeta 20 PLN
wpisowe po rabacie
Jak chcesz pobiegać, to daj znać na priw .Bieganie wcale nie musi być drogie. Jeśli będziesz chciał się zapisać na festiwal biegowy to wiesz co zrobić.
wszelkie informacje tutaj http://www.festiwalbiegowy.pl/festiwal- ... UIxv_Jt2fs
Jako ambasador mogę ci dać 50% rabatu
Polmaraton 20 PLN
2. Biegaj z Nowym Światem (5km) 10 PLN
3. Marszobieg na 1km 0 PLN
4. Bieg przebierancow 0 PLN
5. Sztafeta 20 PLN
wpisowe po rabacie
Jak chcesz pobiegać, to daj znać na priw .Bieganie wcale nie musi być drogie. Jeśli będziesz chciał się zapisać na festiwal biegowy to wiesz co zrobić.

- Christos
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Trochę jest
możesz poszukać ludzi co jadą do Rzeszowa .I zabrać się razem dołożyć do paliwa.
Rabat 50% jest dla wszystkich co do mnie napiszą zapisy są online.

Rabat 50% jest dla wszystkich co do mnie napiszą zapisy są online.

-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 0:49:30
- Życiówka w maratonie: 4:38:02
tomasir pisze:Witajcie
tomasir
to fakt, starty kosztują i to często coraz więcej. Ale jest to pochodna ogólnego wzrostu cen - żywności, paliwa, usług - i nie ma się co zżymać. Im większe miasto (Kraków) tym więcej sobie śpiewa za zamknięcie ulic i zabezpieczenie trasy.
29 czerwca masz w Międzybrodziu Żywieckim bieg na Żar (7km) za 20złotych. To nie jest tak daleko od Krakowa, a ja się wybieram więc mogę Cię zgarnąć i będziesz miał taniej

kiedyś zorganizuję bieg po kosztach lub na minusie, dostaniesz powiadomienie

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
zawsze jest park run za free i na pewno w przyszłości będe z tego korzystać.
Na 29 na 99% będę zawijał długi bieg po lesie, więc raczej odpadam - ale BARDZO dziękuję za propozycję. W sumie w Krakowie można regularnie na dojazdy w bliskie okolice wybierać się grupkami, zawsze to taniej.
Na 29 na 99% będę zawijał długi bieg po lesie, więc raczej odpadam - ale BARDZO dziękuję za propozycję. W sumie w Krakowie można regularnie na dojazdy w bliskie okolice wybierać się grupkami, zawsze to taniej.
zgodnie z naturą!
-
- Wyga
kolejna propozycja: 4 sierpnia, XX Bieg Majora Bacy w Bochni - dystans 10km; wpisowe 20zł do końca lipca.
ja będę jak co roku, podobnie jak i przyjaciel upał
zwykle z pogodą jest hardkorowo na Bacy.
ja będę jak co roku, podobnie jak i przyjaciel upał

- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
powiem, żę przyglądałem się już wcześniej temu biegowi. Niemniej jak dobrze widzę - trasa jest po asfalcie/płytach betonowych - zgadza się?
Na razie bardzie skłaniam się ku: http://ossonacup.pl/ - wiem, że nie w Krakowie - ale w Częstochowie bym raz na miesiąc u rodziców i możnaby połączyć wizytę z biegiem
Na razie bardzie skłaniam się ku: http://ossonacup.pl/ - wiem, że nie w Krakowie - ale w Częstochowie bym raz na miesiąc u rodziców i możnaby połączyć wizytę z biegiem
zgodnie z naturą!
-
- Wyga
100% asfalt. ostatnio są tam roboty drogowo-budowlane więc część trasy może już być po błocietomasir pisze:powiem, żę przyglądałem się już wcześniej temu biegowi. Niemniej jak dobrze widzę - trasa jest po asfalcie/płytach betonowych - zgadza się?

nawiasem mówiąc trasa biegu jest zamknięta dla ruchu kołowego z powodu remontu wiaduktów; ciekaw jestem czy organizator puści tamtędy biegaczy, czy zmienią trasę... stara trasa miała atest, to był plus.