Komentarz do artykułu Mistrzostwa zamożnych amatorów
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Mistrzostwa zamożnych amatorów
- Martyna_K
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cóż zrobić...Startowe faktycznie wysokie,ale myślę,że jeśli ktoś chce wystartować w imprezie z TAKIM rozmachem,to nie będzie mu szkoda poświęcić 2 innych startów i opłat z nimi związanych 

- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Normanie jestem wobec opłat startowych bardzo liberalny, mówię, że przymusu startu nie ma, że jest rynek itp itd. Tutaj pierwszy raz jednak uważam to za totalne przegięcie. Nie wiem czy to ma na celu zmniejszenie tłoku na trasie, czy podniesienie wrażenia elitarności biegu, czy sprawienie, żeby pobiegła tylko zaproszona grupka vipów plus grupka jeleni którzy zdecydują się zapłacić, żeby stworzyć wrażenie, że to jest coś więcej niż bieg dla zaproszonych.
6 km, bez konieczności zamykania ulic, zmiany organizacji ruchu.
Ja bym spokojnie te 100 zł mógłbym zapłacić ale tym razem uważam to za absolutne zdzierstwo.
6 km, bez konieczności zamykania ulic, zmiany organizacji ruchu.
Ja bym spokojnie te 100 zł mógłbym zapłacić ale tym razem uważam to za absolutne zdzierstwo.
- Balon
- Wyga
- Życiówka na 10k: 31:27
- Kontakt:
Organizator Mistrzostw zbiera pieniążki na budowę studni w Sudanie...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Naprawdę czy żartujesz?
Jeśli naprawdę to rozumiem, że cel szczytny ale rozumiem, że uznał, że nadwyżkę przeznaczy na studnię, bo można przecież było bieg zrobić taniej i mieć więcej dawców licząc na to, że chętni wrzuca coś do puszki.
Jeśli naprawdę to rozumiem, że cel szczytny ale rozumiem, że uznał, że nadwyżkę przeznaczy na studnię, bo można przecież było bieg zrobić taniej i mieć więcej dawców licząc na to, że chętni wrzuca coś do puszki.
- Balon
- Wyga
- Kontakt:
Byłby to bardzo płytki żart.
Oglądałem konferencję prasową i mówili o tym. Nie wiem jak są te pieniądze zbierane i czy ze startowego, ale są zbierane i chcą zebrać jak najwięcej.
Link do konferencji: http://vimeo.com/58659135#at=0
Oglądałem tak trzy po trzy, ale uważam, że cel jest szczytny więc tym bardziej organizator (dla mnie przynajmniej) jest usprawiedliwiony.
Oglądałem konferencję prasową i mówili o tym. Nie wiem jak są te pieniądze zbierane i czy ze startowego, ale są zbierane i chcą zebrać jak najwięcej.
Link do konferencji: http://vimeo.com/58659135#at=0
Oglądałem tak trzy po trzy, ale uważam, że cel jest szczytny więc tym bardziej organizator (dla mnie przynajmniej) jest usprawiedliwiony.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
dziękuję właśnie się zapisałem, znaczy -mów mi DanielAdam Klein pisze: plus grupka jeleni .

fakt, cena kur@#$, lekko wyżyłowana, ale ...w końcu to są mistrzostwa świata, a 25 euraków, to też nie jakiś majątek.
jest jak jest. dawno przestałem polemizować z tego typu dyskusjami.
jest tyle biegów dookoło, że nikt nikogo nie zmusza i można w psiej wólce pobiegać za 16,50, złotych.
co nie znaczy, że cena mi pasuje. ale też nie polemizuję z nią.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Ale przecież nie startujesz w Mistrzostwach Świata tylko w biegu organizowanym po Mistrzostwach Świata (dwa late temu to wyglądało jak niechciane dziecko imprezy
).
Sam możesz tydzień później Mistrzostwa Świata amatorów zorganizować i to na tym samym terenie, logotypu tylko użyć nie możesz, ja w 2002 roku organizowałem Mistrzostwa Świata w pieczeniu szarlotek.

Sam możesz tydzień później Mistrzostwa Świata amatorów zorganizować i to na tym samym terenie, logotypu tylko użyć nie możesz, ja w 2002 roku organizowałem Mistrzostwa Świata w pieczeniu szarlotek.

- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Adam, ja Cię rozumiem, i przyznaję Ci racje, ale jak już mam pojechać do bydgoszczy, o ile pojadę , to se wystartuję, i nie chodzi o snobizm czy tam co, jestem to biegam.Adam Klein pisze:Ale przecież nie startujesz w Mistrzostwach Świata tylko w biegu organizowanym po Mistrzostwach Świata (dwa late temu to wyglądało jak niechciane dziecko imprezy).
ja nie jestem bogaty łoś, znaczy nie jestem bogaty

ps
może będę brutalny, ale walą mnie te boiska czy studnie w sudanie, czy gdzie tam.
i tak nie wierzę, że trafi tam ta kasa.
dziś wydałem na pizze dzieciom 6 dych, myślisz, że to lepiej zainwestowane 60 złotych ? przypuszczam, ze wątpię.
niemniej, rację masz, pytanie czy warto się spinać o takie bzdety

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- Sylw3g
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:56
- Życiówka w maratonie: 2:57:46
Daliby ulgę dla studenta...
- Balon
- Wyga
- Kontakt:
Jeżeli te 60 dych wydałbyś na jakieś powiedzmy "normalne" jedzenie dla dzieci to myślę, że to lepiej zainwestowane pieniądze. Ja na swoje dzieci nie liczyłbym wydanych pieniędzy, ale na bieg już tak. Wole pobiegać za tańsze startowe a resztę przeznaczyć na swoje dzieci...
Ps O Mistrzostwach Świata w pieczeniu szarlotki nic nie słyszałem i czuję się urażony, że nie zostałem zaproszony do jury jako największy jej smakosz w naszym kraju
Ps O Mistrzostwach Świata w pieczeniu szarlotki nic nie słyszałem i czuję się urażony, że nie zostałem zaproszony do jury jako największy jej smakosz w naszym kraju

- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
Bieganie to tani sport
. Jednak pod tym względem wolę mtb, okazuje się, że jak się porówna wpisowe, ceny kilku par butów na rok, zegarka biegowego których ceny sięgają absurdu i innych pierdół, to okazuje się, że w mtb nawet ładując w rower 5 tysięcy rocznie - jest taniej
. W dodatku nie przyjeżdżają Kenijczycy i na spółę z Ukraińcami nie koszą pierwszych miejsc
.

The faster you are, the slower life goes by.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
A ja mówiłem, że 120zł za maraton w Berlinie to dużo... No cóż chyba nie będzie mi dane wziąć udziału w imprezie TEJ rangi, skoro wiąże się to również z opłatą TEJ rangi