Silesia Marathon

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
WojtekM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Go Hard Or Go Home
PKO
Awatar użytkownika
AvantaR
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39m:54s
Życiówka w maratonie: 3g:28m:16s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja, ale półmaraton :)
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podobnie jak kolega także półmaraton ;) mam nadzieję, że zabawa będzie przednia ;))
maromaroPL
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja na cały się wybieram.

Ktoś ma dostęp do informacji wysokościowych trasy? Głównie o przewyższenia mi chodzi i żebym mógł sobie z np. Poznańskim maratonem porównać.
Awatar użytkownika
kisio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jest jeden z bardziej pofalowanych maratonów, a z 'nie górskich' chyba najbardziej ;)
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Ja biegnę :)
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

Ja też zapisałam się na maraton, ale ciągle biję się z myślami czy nie pobiec tylko połówki, a debiut maratoński zostawic sobie na jesien :echech:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
szymcu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:51

Nieprzeczytany post

Asiula pisze:Ja też zapisałam się na maraton, ale ciągle biję się z myślami czy nie pobiec tylko połówki, a debiut maratoński zostawic sobie na jesien :echech:
Ja też tak miałem w planie i wyszło, że Silesia Marathon i Warszawa ;)
danio25
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Heh.. też miałem kiedyś plany, że zaraz po 18 urodzinach w Katowicach pobiegnę maraton, ale jakoś od kiedy się zabrałem bardziej za bieganie odszedł mi ten pomysł ;d i symbolicznie skończę na połówce ;)
Awatar użytkownika
Asiula
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45:37

Nieprzeczytany post

szymcu pisze: Ja też tak miałem w planie i wyszło, że Silesia Marathon i Warszawa ;)
Ja zapisałam się na Silesie, a w planie mam jeszcze Poznań :hej:
Endo

10km: Życiowa Dycha - Krynica 7.09.2013 45:37
21km: Półmaraton Silesia 12.05.2013 1:47:35
Awatar użytkownika
kasiachwi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam serdecznie
bardzo bardzo pofalowany a więcej "fal" w dół, czy pod górkę :niewiem: ? bo też na debiut maratoński sobie ten wybrałam, nie zniechęcę sie :bum: może jednak zrobic połówkę? wiem że przygotowanie odgrywa njważniejszą rolę, ale fajnie jest jak trasa trochę ułatwia :) a który polecilibyscie na początek?
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kasiachwi pisze:witam serdecznie
bardzo bardzo pofalowany a więcej "fal" w dół, czy pod górkę :niewiem: ? bo też na debiut maratoński sobie ten wybrałam, nie zniechęcę sie :bum: może jednak zrobic połówkę? wiem że przygotowanie odgrywa njważniejszą rolę, ale fajnie jest jak trasa trochę ułatwia :) a który polecilibyscie na początek?

Przecież na stronie jest profil trasy:

http://www.silesiamarathon.pl/pl/trasa/

Jak szukasz w miarę płaskiego maratonu to zainteresuj się Krakowem. Choć mi osobiście Warszawa również wydaje się w miarę płaska.

PS: Trochę to dziwne, że na 1,5 miesiąca przed startem nie wiesz czy weźmiesz udział w maratonie czy połówce, nie sądzisz?
Awatar użytkownika
kasiachwi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:PS: Trochę to dziwne, że na 1,5 miesiąca przed startem nie wiesz czy weźmiesz udział w maratonie czy połówce, nie sądzisz?
może i dziwne :) dlatego troszkę sie wytłumaczę, biegam już od paru lat, całkowicie amatorsko, zaliczyłam tak dla siebie, trzy półmaratony bytomskie(najlepszy czas 1:59- zawsze to poniżej 2 godzin he he) i trzy "biegi katorżnika" w lublińcu( srebna i brązowa podkowa na koncie) tak się troszkę pochwaliłam, a teraz do rzeczy jeszcze do przedwczoraj byłam pewna że chcę wystartować w maratonie, ale po kolejnych naciskach ze strony męża(wynikają zapewne z troski o moją osobę, od 14 lat choruję na astmę na tle alergicznym, i inhalator to mój kumpel już na zawsze pewnie :) a ponoć jak twierdzi jestem osobą która padnie na trasie a z niej nie zejdzie) prosił zebym zmieniła na połówkę, prośby te podparł przedwczoraj różnymi wykresami które pokazywały że na debiut wybrałam sobie właśnie najtrudniejszy z maratonów ulicznych, no nie żeby mi brak wiary z jego strony skrzydła podcinał, ale moze jednak trochę :)... dlatego po tej ostatniej rozmowie postanowiłam doradzić się osób które posiadają doświadczenie, bo przebiegły różne maratony o opinię czy faktycznie raczej jest to trasa dla osób dobrze wytrenowanych, bo ja zdaję sobie sprawę z tego że tak naprawdę to wytrenowanie odgrywa najważniejszą rolę, ja biegam tak 3-4 razy w tygodniu od 9 do 14 km po terenie leśnym, nie mam doświadczenia które powiedziało by mi czy jest to wystarczająca ilość km do zmierzenia się z silesią, poza tym że jestem biegaczem, jestem też matką, żoną i kobietą pracująca więc trudno wykraść mi więcej czasu dla siebie :) dlatego też dziś podjełam bolesną dla mnie decyzję, ale mam nadzieję że jednak słuszną, że na silesi zrobię połówkę, a królewski dystans zaliczę za rok w krakowie, gdzie trasa płaska jak naleśnik i mam większe szanse że na podbiegu oddechu mi nie zabraknie:) pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No i dobrze wybrałaś. Silesia trudna jest. Poczekaj, przygotuj się solidnie a potym ciś a wartko! Bo jak jeszcze pogoda spłata figla to przerąbane na tej trasie. Lekko nie ma, ale przynajmniej się nie nudzisz :spoczko:
Awatar użytkownika
kasiachwi
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nom pisze:No i dobrze wybrałaś. Silesia trudna jest. Poczekaj, przygotuj się solidnie a potym ciś a wartko! Bo jak jeszcze pogoda spłata figla to przerąbane na tej trasie. Lekko nie ma, ale przynajmniej się nie nudzisz :spoczko:
dziękuję, taki też mam plan :usmiech: a jeśli chodzi o brak nudy na trasie to serdecznie polecam "katorżnika" :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ