maraton w Barcelonie 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
slawwlkp
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam
czy ktoś ma doświadczenia z lat poprzednich z maratonu w Barcelonie?
Chciałbym się wybrać w 2013 roku m.in. na maraton oraz na mecz Barcelony i poszukuję rad:
- jakiś dobry, niedrogi nocleg
- dojazd - samolot z Poznania czy Berlina lepiej lecieć?
- ogólne wrażenia z maratonu?
PKO
Krasus

Nieprzeczytany post

Ha! Ja z kumplem też się wybieram i też zamierzam iść na mecz, bo akurat grają u siebie:)

Co do noclegu to rozważam wynajęcie mieszkania na te kilka dni (chcę wydłużyć weekend). Loty - my lecimy z Waw, bo tu mieszkamy, da się w promocjach polecieć za 100 w dwie strony, trzeba monitorować rynek tylko.
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Super pomysł Krasus, też bym chciał tam kiedyś pobiec. o ile wiem organizuje go ta sama firma co maraton w Paryżu - jak sprawdzałem wyniki to na stronie tej samej firmy były z Paryża i Barcelony. Co do maratonu to słyszałem że piękna trasa ale trudna więc o rekordy życiowe ciężko. Temperatura może być bardzo różna. Na tym forum są relacje, czytałem też na jakichś blogach chyba ale to dawno było - trzeba pogrzebać po sieci po opinie z pierwszej ręki.
Co do dojazdu to ja byłem tam samochodem :) ale nie polecam tak z Polski jechać, my wtedy jechaliśmy do rodziny niedaleko Dortmundu (dwa dni z noclegiem pod Berlinem) a potem po krótkim pobycie do Barcelony (dwa dni z noclegiem na samym południu Niemiec). Najwygodniej oczywiście samolotem - ja bym wybrał lotnisko najbliżej domu bo jest wygodniej a przed maratonem nie można się wymęczyć dojazdami.
Acha co do meczu to radzę wam już teraz się rozejrzeć za biletami. Ja też myślałem czy nie pójść na mecz Barcy ale już dawno nie było biletów (a to nie był żaden klasyk tylko zwykła kolejka ligowa).

Już był wątek o tym maratonie: viewtopic.php?f=10&t=28548 ktoś pisał że już biegł - można dopytać
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ