Biegi z czworonogami

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
marxik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć,
mam pytanie, czy któś mógłby mi wskazać jakąś stronę internetową gdzie mogę znaleźć listę zawodów, na których można biegać z psem? Może to być zarówno canicross, jak i biegi które dopuszczają bieganie z psem.
Przeszukałem różne strony, ale jakoś nie potrafiłem namierzyć takich takich wydarzeń, a wydaje mi się, że nie tylko ja byłbym tym zainteresowany.

Marek
PKO
Awatar użytkownika
zu.zu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Marek, żadnej strony będącej ogólnopolską bazą danych nie udało mi się znaleźć. Tak więc wygląda na to, że nikt jeszcze na taki pomysł nie wpadł i jest luka - można samemu taką stronę stworzyć. :oczko: Pomysł fajny i na czasie - temat cieszy się chyba coraz większym zainteresowaniem. :taktak:

A tymczasem:

1. Na stronie maratonypolskie.pl możesz przeszukiwać kalendarz imprez po wybranym słowie, więc jeśli jakaś psia impreza była wprowadzona to wyskoczy. Dla słowa "psem" wyskoczyło mi 13 imprez. Wszystkie z lat ubiegłych, ale na tym portalu chyba użytkownicy mogą dodawać imprezy, więc jeśli ktoś to zrobi to da się ją bez problemu znaleźć.

2. Na portalu run-log.com analogicznie.

3. Nie wiem skąd jesteś, ale widziałam, że sporo biegów z psami organizowanych jest w Łodzi.
Afryka
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeśli interesują Cię też trochę dłuższe dystanse niż w canicrossie i z bieganiem na orientację, to poszukaj pod hasłem dogtrekking. Na takich imprezach jest na ogół trochę spacerowiczów i trochę biegaczy. Czołówka zawsze biega.

Na imprezach z tej serii byłam i polecam:
http://dogtrekking.com.pl/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ