cześć i czołem! kto się wybiera do Berlina? kto był, może się podzielić dobrą radą?
mam takie pytanie. w momencie rejestracji podawałem swój czas maratonu, wynosił on 3:44:xx. od tego czasu udało mi się na wiosnę poprawić go i zejść do 3:18:xx. pytanie dotyczy tego, że z nowym czasem byłbym w innej strefie na starcie. ktoś wie czy na miejscu można to ogarnąc w momencie odbioru pakietów?
Poszukaj sobie wątku o BM sprzed pół roku.
Tam jest to opisane jak to zrobić.
W skrócie trzeba pójść do biura zawodów i zgłosić nowy wynik.
Podobno nie ma problemów.
Biegnę w tym roku pierwszy raz w Berlinie
No juz myslalem, ze ludzie zapomnieli o Berlinie. Za chwile maraton a wpisu jak nie bylo tak nie bylo Ja bieglem w Berlinie w 2010 roku. Jeden z moich najlepszych maratonow. Polecam ! ! ! Potężna impreza biegowa. Organizacja - nie ma sie specjalnie czego uczepic, wszystko gra jak nalezy W 2010 bieglo ponad 42 tys. ludzi. Cos niesamowitego. Mozna poznac klimat najwiekszych, najpopularniejszych i najbardziej prestiżowych maratonów na swiecie. Berlin jest w "wielkiej piatce" World Maraton Majors. Expo na starym lotnisku Tempelhof.
Zycze Wam powodzenia.
Ja też chciałem pobiec ale w tym samym dniu jest Warszawa. Zanim zdążyłem się namyśleć okazało się że miejsc w Berlinie już brak więc jeden problem z głowy - zostanę Bohaterem Narodowego Powodzenia w Berlinie - podobno jest bardzo fajnie, a ja może za rok tam się wybiorę!
Ja jeszcze jak nie bylem pewien ze biegne w Chicago to chcialem sie zapisac na Berlin jako jesienny bieg rezerwowy ale nie bylo juz miejsc. Nie pamietam juz dokladnie kiedy to bylo ale chyba jakos na poczatku tego roku.
39 Berlin Marathon bedzie mozna ogladac na zywo w n-tv i Eurosporcie
196 krajow transmituje ten major maraton -zapowiadaja sie duze emocje
najszybszem maratonczykowi z Bostonu chca dorownac nie mniej slabi biegacze
jak Jonathan Maiyo (26) PB Dubai Marathon (2:04:56), Deressa Chimsa 2:05:42,
Nicholas Kamakya (27, Kenya, 2:06:34). Geoffrey Kipsang malolat z Kenii zwyciesca
tegorocznego Polmaratonu w Berlinie.
Niemniej cikawie zapowiada sie rywalizacja pan z Aberu Kebede (23)- PB to 2:20:33,
Ashu Kasim (27, Ethiopia, 2:23:09), Philis Ongori (26, Kenya, 2:24:20) ,
Flomena Chepchirchir (30, Kenya, 2:24:21).
Moze dojdzie do pojedynku Anny Hahner (2:30:16) z Kalenderowa -Ochal ,
obie (?) startowaly na 10km (Vatenfall Zity Nacht) ,ale drobniutka Hanner
okazala sie lepsza od Polki (mialem okazje dotrzymac kroku Hahner przez kilka km).
1) czy wszyscy nowicjusze maratonscy musza ustawic sie w ostatniej strefie? wydaje mi sie ze jestem w stanie zejsc ponizej 4h w maratonie i wolalbym biec w przedostatniej grupie.
2) czy trasa jest trudna, tzn jest raczej plaska czy sa jakies znaczne podbiegi?
Trasa "szybka". Duzo osob "robi" zyciowki wlasnie w Berlinie. Finisz jest niesamowity, najpierw Brama Brandemburska a potem dluga prosta do mety
Powodzenia ! ! !
Berlin juz mysli o maratonskiej imprezie -
Przypominaja o tym tablice informacyjne"
"Ze wzgledu na maraton w sobote i w niedziele nalezy sie liczyc z
utrudnienieami w ruchu drogowym w centrum mista"
Sobota -start rolkowcow i niedziela bieg.
Ja wybieram sie tym razem kibicowac na 30km (dobry nawyk-
sam nie biegne to pokibicuje innym- sport bez publicznosci to zaden sport)
pozdrawiam.
Dopiero jutro idę na expo to dam znać
Jeździłem dzisiaj samochodem po Berlinie i dużo korków.
W radiu mówią że to z powodu przygotowań i zamkniętych ulic.
Pogoda ma być super.
A w sobotę bieg rozgrzewka - 6km z finiszem na Olimpia Stadion i śniadaniem.