Komentarz do artykułu Trasa 34. Maratonu Warszawskiego zupełnie nowa i wyjątkowa
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Trasa 34. Maratonu Warszawskiego zupełnie nowa i wyjątkowa
- JuLLaSS
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mam pytanie co do profilu trasy:
Czy startując Mostem Poniatowskiego i dalej w stronę Ronda de Gaulle'a rzeczywiście podbiega się 20 metrów w górę?
Wygląda mi to jakby ten profil koło mapy zrobiony jest do poziomu rzeki i Powiśla pod mostem, a nie do estakady mostu.
Czy startując Mostem Poniatowskiego i dalej w stronę Ronda de Gaulle'a rzeczywiście podbiega się 20 metrów w górę?
Wygląda mi to jakby ten profil koło mapy zrobiony jest do poziomu rzeki i Powiśla pod mostem, a nie do estakady mostu.
42.195 km - 2:55:54 | 21.097 km - 1:23:08 | 10 km - 37:19 | 9.87 km (Kabaty) - 37:10 | 5 km - 17:56 | 12 min - 3386 m
Biegamy z Ochotą! http://biegamyzochota.pl/
Biegamy z Ochotą! http://biegamyzochota.pl/
- lukizpaska
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:53
- Życiówka w maratonie: 4:25:xx
Jullass raczej podchodzi bo to pierwsze metryJuLLaSS pisze:Mam pytanie co do profilu trasy:

- martinelli
- Wyga
Czy dobrze widzę, że na 25 kilometrze będzie spory podbieg? Około 100 metrów przewyższenia
Ostatnio zmieniony 22 maja 2012, 13:15 przez martinelli, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Rozgrzewający Się
Według mnie były dużo ciekawsze trasy w Warszawie. Ta wydaje mi się wyjątkowo nudna. Odcinek miedzy 10-20km oraz 26-36 km totalnie monotonny. Nic ciekawego w tych miejscach nie ma, pozostaje więc chyba tylko odpalić mp3 i biec dalej. I przestańmy pisać, ze meta na stadionie, bo to wprowadzanie w błąd. Stadion nie ma bieżni, meta jest pod stadionem.
- lukizpaska
- Wyga
źle widzisz. około 25mmartinelli pisze:Czy dobrze widzę, że na 25 kilomnetrze będzie spory podbieg? Około 100 metrów przewyższenia
- lukizpaska
- Wyga
Warto wiedzieć o czym się pisze zanim się coś napisze - meta będzie na stadionie.brazzo pisze:Według mnie były dużo ciekawsze trasy w Warszawie. Ta wydaje mi się wyjątkowo nudna. Odcinek miedzy 10-20km oraz 26-36 km totalnie monotonny. Nic ciekawego w tych miejscach nie ma, pozostaje więc chyba tylko odpalić mp3 i biec dalej. I przestańmy pisać, ze meta na stadionie, bo to wprowadzanie w błąd. Stadion nie ma bieżni, meta jest pod stadionem.
A co do nudności trasy - rzecz gustu - nie powiedziałbym o biegu przez prawie całą długość KEN, że "w tym miejscu nic nie ma". Ale to rzecz gustu i skali wytrenowanego malkontenctwa.
- LDeska
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:20
- Życiówka w maratonie: 3:03:03
- Kontakt:
Dla mnie jest naprawdę super. Początek z mostu, potem pętla po najładniejszych okolicach Warszawy czyli Starówka, potem jest dłuuuugi bieg na południe szeroką Wisłostradą przy Wiśle no i bardzo fajnie że potem przez ten park się biegnie i przez prawie cały Ursynów - główną ulicą. Potem Puławska i znowu ładne okolice od Placu Unii Lubelskiej przez dzielnicę ambasad i urzędów (Belweder, kancelarie premiera i prezydenta tam są w starych pięknych budynkach, właściwie to chyba pałace są). Na końcu most i meta na Stadionie Narodowym 
Cieszy mnie to że nasz maraton w stolicy przypomina mi ten z Paryża, mam nadzieję że organizacyjnie będzie też dobrze - jak na połówce było na wiosnę

Cieszy mnie to że nasz maraton w stolicy przypomina mi ten z Paryża, mam nadzieję że organizacyjnie będzie też dobrze - jak na połówce było na wiosnę
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
-
- Stary Wyga
-
- Stary Wyga
- sobek76
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:19
- Życiówka w maratonie: 3:59:35
Na początku pomyślałem: rewelacja! Zwłaszcza Park Natoliński.
Po chwili uznaję, że trasa jest ok, ale w przeciwieństwie do p. Troniny uważam, że nie jest idealna.
Byłaby idealna, gdyby:
- trochę urozmaicić długie proste, gł. Wisłostradę i Czerniakowską (np. Solcem i Powiślem)
- w Wilanowie, zamiast kręcenia się po Al. Wilanowskiej, puścić biegaczy przy samym Pałacu Wilanowskim
- na Mokotowie urozmaicić trasę, uwzględniając w trasie np. Park Arkadia
- po Bagateli trasa szła przez Łazienki (wiem, wiem, dodatkowy zbieg i podbieg, ale można w takim razie Łazienki wrzucić na początku, po tunelu).
Powyższe nie oznacza, ze trasę oceniam źle. Chcę tylko pokazać moją trasę optymalną
Po chwili uznaję, że trasa jest ok, ale w przeciwieństwie do p. Troniny uważam, że nie jest idealna.
Byłaby idealna, gdyby:
- trochę urozmaicić długie proste, gł. Wisłostradę i Czerniakowską (np. Solcem i Powiślem)
- w Wilanowie, zamiast kręcenia się po Al. Wilanowskiej, puścić biegaczy przy samym Pałacu Wilanowskim
- na Mokotowie urozmaicić trasę, uwzględniając w trasie np. Park Arkadia
- po Bagateli trasa szła przez Łazienki (wiem, wiem, dodatkowy zbieg i podbieg, ale można w takim razie Łazienki wrzucić na początku, po tunelu).
Powyższe nie oznacza, ze trasę oceniam źle. Chcę tylko pokazać moją trasę optymalną

- lapka88
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:47:14
- Życiówka w maratonie: 04:10:12
Długo się zastanawiałem i jednak zawitam w tym roku do stolicy na maraton
Trasa może trochę monotonna ale w Gdańsku będę miał jeszcze większą nudę :D

- szy
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:01
- Życiówka w maratonie: 3:19:17
Na pewno lepiej, niż w zeszłym roku :D
Mój profil Strava: https://www.strava.com/athletes/43888753
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Na debiut wybierałem pomiędzy Wrocławiem, Warszawą, Poznaniem i Amsterdamem i ten Stadion Narodowy jednak ostatecznie przekonał mnie do WWA także... do zobaczenia we wrześniu