XIII BIEG NIEPODLEGŁOŚCI

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
mitura.net
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

w Warszawie, już 11 listopada. Ja osobiście wystartuję w barwach Team Nutrilite, do czego i Was zachęcam!

Jeśli nie czujesz się na siłach aby przebiec dystans 10 km, możesz wybrać opcję marszu na dystansie 5km.

Kiedy? 11.11.2011 godz. 11.11.

Z roku na rok wydarzenie cieszy się coraz większym zainteresowaniem i gromadzi co raz więcej biegaczy. W tym roku organizatorzy Biegu liczą, że przekroczona zostanie liczba 7 500 uczestników! Tegoroczny XXIII Bieg Niepodległości będzie poświęcony wolności, czego symbolicznym wyrazem będzie towarzysząca mu fraza: „XXIII Bieg Niepodległości - łączy ludzi wolnych”. Biegowi Niepodległości, poza możliwością przyłączenia się do idei uczczenia ważnego historycznie wydarzenia, towarzyszy akcja „Stań się częścią żywej flagi”, skierowana do wszystkich biegaczy, których koszulki utworzą biało-czerwoną flagę. Akcja została zapoczątkowana w 2009 r. i zaangażowało się w nią 7000 startujących. Jak co roku, poza biegaczami, w imprezie mogą wziąć udział także piesi, rolkarze, osoby chodzące z kijkami do Nordic Walking oraz osoby na wózkach inwalidzkich.

Amway Polska i Nutrilite sponsorem XXIII Biegu Niepodległości w Warszawie. Miło nam poinformować, że Amway Polska i NUTRILITE™ angażują się w kolejne sportowe wydarzenia na terenie naszego kraju. Tym razem Amway chce połączyć sportowe emocje ze zbiórką pieniędzy na szczytny cel: firma
przekaże 2 zł za każdą osobę, która weźmie udział w Biegu Niepodległości na Fundację Jaśka Meli „Poza Horyzonty!!”. Im więcej uczestników, tym większą przekażemy kwotę.

1. TEAM NUTRILITE
Pragniemy stworzyć Team NUTRILITE, który weźmie udział w Biegu Niepodległości! Każdy uczestnik biegu otrzyma od nas koszulkę oraz frotkę z logiem NUTRILITE! (rozmiary koszulek to L i XL. Koszulki są w białym kolorze z naszymi logami, aby mogli Państwo być częścią „żywej polskiej flagi” podczas biegu). Zorganizujemy wewnętrzne zawody – najszybszy zawodnik z Team Nutrilite w każdej kategorii otrzyma od nas nagrodę – suplementy i gadżety Nutrilite. Przeprowadzimy z nim również wywiad, który ukaże się w naszym magazynie „Amagram” online i lokalnym dodatku do drukowanej wersji.

2. REJESTRACJA
Prosimy, aby rejestrowali się Państwo jako TEAM NUTRILITE (organizatorzy zaplanowali rozpoczęcie rejestracji od 14 października 2011 r. Warto się pospieszyć, bo rejestracja potrwa tylko do momentu wyczerpania się ilości numerów startowych).
Formularz startowy można wypełnić:
• online www.wosir.waw.pl
• lub osobiście w siedzibie WOSiR ( Warszawa, ul. Rozbrat 26)
Uczestnicy Team NUTRILITE sami uiszczają wpisowe w wysokości:
• biegacze, osoby, które chcą przejść dystans 5km, osoby chodzące z kijami Nordic Walking, rolkarze oraz osoby na wózkach inwalidzkich – 40 zł
• tydzień przed biegiem koszt wzrasta do 50 zł
Numer startowy i pakiet uczestnika Biegu Niepodległości a także specjalną koszulkę Amway/ Nutrilite i frotkę można odebrać na hasło TEAM NUTRILITE:
• przed biegiem w siedzibie WOSiR (Warszawa, ul. Rozbrat 26),
• w dniu biegu – w biurze prasowym organizatora biegu na terenie miasteczka
biegowego Regulamin oraz odpowiedzi na ewentualne pytania znajdą się na początku października br. na oficjalnej stronie internetowej biegu: www.zabiegajopamiec.waw.pl

3. TRASA XXIII BIEGU NIEPODLEGŁOŚCI
Trasa liczy 10 kilometrów dla biegaczy i rolkarzy. Dla osób, które wybiorą marsz lub Nordic Walking trasa liczy 5 km. Większość trasy prowadzi Aleją Jana Pawła II w Warszawie. Biegacze rozpoczynają na Al. Jana Pawła II, biegną wiaduktem nad Alejami Jerozolimskimi i do Alei Niepodległości. Nawrót
w prawo na wysokości SGH, powrót drugą stroną w/w ulic.

Na starcie i mecie zawodów zostanie rozstawiony obrandowany namiot, w
którym strudzeni biegacze, ale także kibice będą mieli możliwość odpocząć i spróbować wybranych produktów NUTRILITE.

Informacje o biegu będą zamieszczone na stronie www.wosir.waw.pl

ZAPROŚCIE SWOICH ZNAJOMYCH!

http://www.nutrilite.com/
PKO
przemek1979
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

ale cisza... nikt nie biegnie?

na zdjęciach z poprzedniej edycji widziałem, że na starcie są tabliczki "biegnę na 50min" itd... ludzie w miarę ustawiają się w ten sposób czy będzie to samo co na biegnij warszawo?

moj cel - 50 min, bedzie ciężko ale może.
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:40 Bieg Niepodleś
Życiówka w maratonie: 4:07:51

Nieprzeczytany post

Ja biegne z numerem 314.Mam zamiar ustawic sie na "45".Pozdrawiam :usmiech:
5km--19:56, 10km--43:40 , 21.097km--1:40:36 ,42.195km--4:07:51
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

No dobra, przyznaję się - ja też biegnę i też planuję 50min.
Nie za bardzo jednak wierzę w to, że ludzie się ustawią wg czasów - niestety istnieje rzesza baranków, którzy zakładają "ustawię się z przodu to fajnie wyjdę na zdjęciach" po czym po 1km przechodzą do marszu i blokują resztę :(
Resztki optymizmu podpowiadają mi, że może tak jednak nie będzie :)
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja rozumiem, że fajnie jest byc z przodu a może lepiej by bylo ,aby zawalidrogi wynajeły sobie prywatnych fotografów( pisze tutaj o rodzince) którzy ustawiliby się na jakimś odcinku trasy i nastrzelaliby im mnóstwo fotek .Dzieki temu ludzie ktorym zalezy na szybkim biegu mogliby bic swoje rekordy zyciowe. :taktak:
misthunt3r
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:42
Życiówka w maratonie: 4:14:37

Nieprzeczytany post

Fajnie by było :)

Niestety nie wszyscy to rozumieją. Mimo, że ustawiam się zawsze w swojej strefie - notorycznie muszę się przepychać, żeby utrzymać planowane tempo - co znaczy, że nic się nie zmieniło :(
Obrazek
Because Running Sucks
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja cały czas nie wiem czy pobiegnę :( bardzo bym chciał bo dwóch moich kolegów ze studiów też biegnie i chętnie bym się z nimi pościgał i powspominał stare czasy (ech 11 lat temu skończyliśmy studia) ale dalej nie wiem czy będę w Wawie. Czy pamiętacie jak było w zeszłym roku, kiedy skończyły się miejsca? Ja pewnie będę wiedział na kilka dni przed biegiem czy zostaję na długi week-end w domu czy wyjeżdżamy i boję się że nie będzie już wtedy wolnych miejsc...
Acha, jak bym biegł to bym spróbował ustawić się między grupami na 45 i na 50 minut bo ostatnio na 10km pobiegłem w 49 minut z małym hakiem no a liczę że się trochę mogę poprawić jeszcze.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
Awatar użytkownika
hugra
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Niestety nie mogę sobie przypomnieć jaka byla sytuacja kilka dni przed biegiem ale moze byc cięzko ze zdobyciem pakietu startowego.Jak widać ludzie tlumnie zapisuja sie na bieg i mozemy sie spodziewac kolejnego rekordu.Ja juz nie mogę się doczekac tego biegu, juz mnie nosi, pojutrze zamierzam zrobic kolejna 15 -tke i przebiec sie z Powsina do Wilanowa :usmiech:
Awatar użytkownika
LDeska
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:20
Życiówka w maratonie: 3:03:03
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ech masakra, ja dzisiaj pobiegłem treningowo 10km i miałem czas lepszy od rekordu z Biegnij Warszawo o ponad pół minuty... ale nie jestem całkowicie pewny dystansu bo gps trochę przekłamuje.
No nic, liczę na to że wyjaśnię swoje rzeczy dość wcześnie żeby się ewentualnie załapać na pakiet startowy.
Leszek Deska
www.leszekbiega.pl - blog biegowy
5km: 18:55 10km: 39:20 -=- Półmaraton: 1:26:35 -=- Maraton: 3:03:03
przemek1979
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Fajny pomysł na te koszulki dwu kolorowe, ale oni dali 100% cotton. Za bardzo się pocę, żeby w tym biegać. Na szczęście mam wersję białą i założę tą z biegnij warszawo.
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapisałem sie na bieg. Ustawię sie na samym końcu. Celuję w czas 1h15m - 1h20m. Będzie to moja pierwsza impreza masowa.
Jakie zastosowanie mają podklejone pod numer startowy gąbki?
Awatar użytkownika
Ósmy_Wyklęty_Anioł
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 55,13
Życiówka w maratonie: 55,13
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tez biegnę pierwszy raz i to z równie marnym czasem ;).
Ta gąbeczka przy numerze startowym posiada ukryty chip startowy, potrzebny do pomiaru czasu biegu.
Powodzenia.

Jestem upadłą anielicą. No dobra, może nie upadłam ale zsunęłam się odrobinę za nisko.... biegam bo nie latam.
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

też biegnę w BN. Mój numer startowy to 416 (czerwona koszulka). Spróbuję ustawić się w okolicach 50 minut (dotychczasowy rekord to 52:35 ale trenuję solidnie). Pozdrawiam wszystkich. robSSon
Awatar użytkownika
tosiek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 04:23:58

Nieprzeczytany post

No i limit miejsc się wyczerpał.
http://www.wosir.waw.pl/?pid=1&id=724
Do zobaczenia na starcie dla tych co zdążyli :)
Obrazek
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

również będę ;)
życiówki nie zrobię po 3tyg. przerwie ale w granicach 35 - 36min chciałbym się zakręcić :)
ja numeru nie znam jaki mam bo odbierał będę na miejscu więc się dowiem przy odbieraniu pakietu dopiero
pobiegnę sobie pewnie w koszulce Drużyny Szpiku więc będę do poznania :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ