Kontrola wieku na maratonach

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam, sprawa dosyc smieszna gdyz założyłęm się z kumplem że przebiegnę pewien majowy maraton.
o formę się nie martwię jednak w regulaminie obawę budzi zapis że trzeba być pełnoletnim, a ja mam 18 urodziny 1 czerwca.
Jest jakaś szansa wystarotować?
PKO
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

z reguly w biegach jest zapis ze niepelnoletni musi miec zgode rodzicow zaswiadczenie lekarskie o braku przeciwskazan. ale w przypadku tak dlugiego dystansu moze byc to za malo. napisz maila do organizatorow oni najlepiej odpowiedza na to pytanie
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
Awatar użytkownika
ioannahh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:46
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kuxa pisze:z reguly w biegach jest zapis ze niepelnoletni musi miec zgode rodzicow zaswiadczenie lekarskie o braku przeciwskazan. ale w przypadku tak dlugiego dystansu moze byc to za malo. napisz maila do organizatorow oni najlepiej odpowiedza na to pytanie
w krotszych biegach tak, w regulaminach polmaratonskich i maratonskich zawsze widywalam zapis o braku mozliwosci startu zawodnika ponizej 18 roku zycia..

dla przykladu:
1. W 33. Maratonie Warszawskim prawo startu mają wyłącznie te osoby, które najpóźniej do dnia 25 września 2011 roku ukończą 18 lat.
W 12 Poznań Maraton, prawo startu mają osoby, które do dnia 16 października 2011 roku ukończą 18 lat.
1. W X Cracovia Maraton mogą wziąć udział osoby, które do dnia 17 kwietnia 2011r. ukończą 18 lat.
Uczestnikiem biegu może zostać każda osoba, która do dnia 11 września 2011r. ukończy 18 lat.
(Wrocław)
sevrond
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1.15

Nieprzeczytany post

Wiem o tym zapisie dlatego pytam o to czy jest to realnie sprawdzane.
Chodzi mi o to czy przy odbierania numerku startowego sprawdzane są dokumenty, jeśli wcześniej zgłoszenie wyśle się internetowo.
Awatar użytkownika
kuxa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

a w zgłoszeniu internetowym nawet nie wpisujesz swoich danych w sensie daty urodzenia ? myślę ze na bank takie pole jest, przecież muszą cię zakwalifikować potem do jakiejś kategorii... możesz ściemnić na dobrą sprawę, i liczyć że potem jeśli będziesz musiał okazać dowód spojrzą tylko na zdjęcie i nazwisko....
Obrazek
Jeśli widzisz błędy lub literówki to znaczy że piszę z telefonu
Kuxa's road to running
Komentarze do bloga
My Endomondo
My SportsTracker
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ