Pogoda na Półmaraton Warszawski
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 45,32
- Życiówka w maratonie: 3.51.20
Witam serdecznie to ma być mój pierwszy PM.Sprawdziłem pogodę dla Warszawy na 27.03.2011r. niestety nie wygląda zbyt ciekawie,mianowicie ma padać deszcz z śniegiem a temperatura 2-5 stopni na +.Dla tego zastanawiam się :niewiem:jak wcześnie trzeba być na linii startu i jak to jest zorganizowane.Wiem że niema złej pogody do biegania ale jak się przemoknie i zmarznie przed biegiem to bieg jest mniej fajny.
biegam sobie i już
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Mogę was pocieszyć, że generalnie sprawdzalność prognoz długoterminowych (nawet 5 dni to jest już długoterminowa) jest bardzo kiepska i nie ma się tym co przejmować.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 03:44:07
Tak, wystarczy poobserwować portal pogodynka (oficjalny portal IMiGW), żeby mieć niezły ubawkisio pisze:Sprawdzanie prognozy na za dwa tygodnie to jak typowanie wyników lotto2-3 dni przed można coś powiedzieć na temat pogody.

- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zajrzyj tutaj:
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... 0u&id=2727
dwa dni przed startem to będziesz wiedział jaka będzie pogoda
http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_ ... 0u&id=2727
dwa dni przed startem to będziesz wiedział jaka będzie pogoda

- allepidoptera
- Rozgrzewający Się
-
- Stary Wyga
Przy +5 to ja juz jestem w koszulce na treningu...inaczej zdycham z przegrzania.
Ale to ja... przy -15 mam leginsy, koszulke przeciwpotna z dlugim rekawem i wiatrowke biegowa ...
TYlut
Ale to ja... przy -15 mam leginsy, koszulke przeciwpotna z dlugim rekawem i wiatrowke biegowa ...
TYlut
-
- Dyskutant
Wygląda na to, że mamy spore szanse na pogodę słoneczną, ale raczej chłodną - noc z soboty na niedzielę będzie raczej zimna, mogą być spore przymrozki, więc o 10 rano temperatura będzie niska ale będzie szybko rosnąć. Spodziewajmy się temperatury między 2 a 6 stopni.
Dzisiaj (w poniedziałek) trudno jeszcze oszacować inne czynniki które bardzo wpływają na odczucie ciepłoty takie jak wiatr, wilgotność, opady. Ale widać, że w piątek zacznie się napływać chłodne powietrze z północy, jeżeli rozbuduje się wyż no to brak chmur w nocy na pewno da nam spory mróz.
Do tego pamiętajmy, że czeka nas zmiana czasu, więc to będzie tak, jakbyśmy zaczynali o 9 rano czasu zimowego.
Dzisiaj (w poniedziałek) trudno jeszcze oszacować inne czynniki które bardzo wpływają na odczucie ciepłoty takie jak wiatr, wilgotność, opady. Ale widać, że w piątek zacznie się napływać chłodne powietrze z północy, jeżeli rozbuduje się wyż no to brak chmur w nocy na pewno da nam spory mróz.
Do tego pamiętajmy, że czeka nas zmiana czasu, więc to będzie tak, jakbyśmy zaczynali o 9 rano czasu zimowego.
1966 - rok Tysiąclecia Państwa Polskiego!
- Rem
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:56:30
-
- Stary Wyga