Najlepsze trasy biegów do zrobienia "życiówek"
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:20:14
Mam pytanie do starych wyjadaczy biegów w Polsce.
Jakie waszym zdaniem certyfikowane trasy biegów masowych na 10 km, półmaraton i maraton są najlepsze na poprawienie rekordów życiowych.
Czy jest lepsza trasa w maratonie niż Dębno ?
Jakie waszym zdaniem certyfikowane trasy biegów masowych na 10 km, półmaraton i maraton są najlepsze na poprawienie rekordów życiowych.
Czy jest lepsza trasa w maratonie niż Dębno ?
- jakub738
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
Nie doczytałem że atestowana...jass1978 pisze:Tak, ale Krynica nie spełnia wymogów trasy atestowanej. Między innymi dla tego, że spadek jest zbyt duży. Jest za szybka.
bo dla mnie amatora to bez różnicy jeśli sie zgadza dystans

- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
Też jestem amatorem, ale skoro mam w planach pobiec "życiówkę" i nią się chwalić, to poszukam z atestem.Raul7 pisze:Nie doczytałem że atestowana...jass1978 pisze:Tak, ale Krynica nie spełnia wymogów trasy atestowanej. Między innymi dla tego, że spadek jest zbyt duży. Jest za szybka.
Jeśli taki bieg znajdę

-
- Zaprawiony W Bojach
na dyche szybka trasa byla w pazdzierniku w Uniejowie kolo Łodzi.. wlasciwie plaska, atestowana, jedna petla, tyle ze agrafka była jedna.. finisz wokół rynku. naprawde ok..
- kapan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:51
- Życiówka w maratonie: 2:59:29
Z "życiową dychą" sprawa jest bardziej skomplikowana - trasa ma atest, ale jest nieregulaminowa. To dwie różne rzeczy. Trasa, aby mogły się na niej liczyć rekordy oprócz atestu musi jeszcze spełniać kilka warunków: odległość w linii prostej między startem i metą nie może być za duża, ani różnica wysokości między startem i metą nie może być zbyt duża. Poza tym są wytyczne, co do obsługi sędziowskiej i nie wiem co jeszcze. Krynica ma atest, ale jest nieregulaminowa - i za duża różnica wysokości i odległości między startem i metą.lubusz pisze:Też jestem amatorem, ale skoro mam w planach pobiec "życiówkę" i nią się chwalić, to poszukam z atestem.Raul7 pisze:Nie doczytałem że atestowana...jass1978 pisze:Tak, ale Krynica nie spełnia wymogów trasy atestowanej. Między innymi dla tego, że spadek jest zbyt duży. Jest za szybka.
Jeśli taki bieg znajdę
Ps. Któregoś roku między startem i metą PW, brakowało metra czy 2, aby trasa była regulaminowa, więc elita startowała z innego miejsca, a innego roku była specjalna platforma na mecie (dla elity). Większość amatorów nie tylko się tym nie przejmowała, ale nawet o tym nie wiedziała.
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
To znaczy, że amator powinien poszukać biegu z trasą atestowaną ( dokładnie wymierzoną ) oraz częściowo regulaminową ( odpowiednia różnica wysokości )kapan pisze:Z "życiową dychą" sprawa jest bardziej skomplikowana - trasa ma atest, ale jest nieregulaminowa. To dwie różne rzeczy. Trasa, aby mogły się na niej liczyć rekordy oprócz atestu musi jeszcze spełniać kilka warunków: odległość w linii prostej między startem i metą nie może być za duża, ani różnica wysokości między startem i metą nie może być zbyt duża. Poza tym są wytyczne, co do obsługi sędziowskiej i nie wiem co jeszcze. Krynica ma atest, ale jest nieregulaminowa - i za duża różnica wysokości i odległości między startem i metą.lubusz pisze:Też jestem amatorem, ale skoro mam w planach pobiec "życiówkę" i nią się chwalić, to poszukam z atestem.
Jeśli taki bieg znajdę
Ps. Któregoś roku między startem i metą PW, brakowało metra czy 2, aby trasa była regulaminowa, więc elita startowała z innego miejsca, a innego roku była specjalna platforma na mecie (dla elity). Większość amatorów nie tylko się tym nie przejmowała, ale nawet o tym nie wiedziała.
Są takie biegi w Polsce ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Maniacka Dziesiątka w Poznaniu?
- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
Faktycznie, wygląda ciekawie i w miarę blisko.Qba Krause pisze:Maniacka Dziesiątka w Poznaniu?
Wprawdzie planowałem start na 10 km w maju, ale jak będzie forma to może ?
Na liście już 335 osób, nieźle !
-
- Dyskutant
- Kontakt:
Jak w maju - to zapraszam 15 maja na 10 km (atest PZLA) do Jastrzębia. Trasa szybka,dwie pętle, meta na dużym stadionie miejskim.
Zawody i trasę staraliśmy się zrobić właśnie pod życiówki
więcej info na stronie www.biegrownychszans.pl
Zawody i trasę staraliśmy się zrobić właśnie pod życiówki

więcej info na stronie www.biegrownychszans.pl
- DOM
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:27
- Życiówka w maratonie: 2:36:045
Mnie zawsze pasowały trasy w Dolinie 3 Stawów w Katowicach- nie ma płaskiego, cały czas lekko w górę lub lekko w dół- super sprawa, bo na zbiegach się odpoczywa. Ale nie każdy preferuje taki profil.
Szybka trasa na piątkę teoretycznie jest w Biegu Ursynowa w czerwcu, ale co z tego skoro potrafi wiać niezły wiatr (taki urok osiedli). Szybki powinien być półmaraton w Pabianicach - ale to też tylko teoria.
Na pewno o szybkiej trasie świadczą życiówki i dobre czasy- a tak jest w Kole- tylko tam też jest haczyk, czyli wszystko zależy czy całą dychę bieganie się z wiatrem czy pod wiatr...
Szybka trasa na piątkę teoretycznie jest w Biegu Ursynowa w czerwcu, ale co z tego skoro potrafi wiać niezły wiatr (taki urok osiedli). Szybki powinien być półmaraton w Pabianicach - ale to też tylko teoria.
Na pewno o szybkiej trasie świadczą życiówki i dobre czasy- a tak jest w Kole- tylko tam też jest haczyk, czyli wszystko zależy czy całą dychę bieganie się z wiatrem czy pod wiatr...