Pseudouczone teorie
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Ktoś rozpowszechnia nieprawdziwe historie , że po maratonie powinna być wielotygodniowaa przerwa.Nieprawda.Zależy w jakim tempie się biegnie.Jeżeli gdzieś 6.5/ km to można nawet wystartować po paru dniach do kolejnego , ale gdy w tempie np. 5 / km to dłuższa przerwa obowiązkowo .Ja już po tygodniu biegę na Silesia w Katowicach , bo na Cracovii bieglem lekkim krokiem a nawet nazajutrz bym wystartował.Nie należy wierzyć pseudo uczonym a sluchać tylko wlasnego organizmu.Pozdrawiam.
Ja też mam takie tętno 190 .Na Hasco we Wrocławiu widziałem czekających na karetkę i na skraju życia.Nie posluchali własnego organizmu.Biegajmy w takim tempie jak na to pozwala stan organizmu .Powtórzę - nie zarzynać się , to ma być przyjemność a nie męka.Jak ktoś chce inaczej, niech startuje z elite a nie z amatorami.Zawsze zakładam przed startem swój czas i udaje mie się założenie wykonać z lekką tolerancją + - .Chyba , że jestem pacemakerem , to wówczas prowadzę grupę poniżej swoich możliwiści .Nie zatracajmy idei tej królewskiej dyscypliny sportu.To nie tylko wygrani z czerwonym czalikiem pardon z wywieszonym językiem, to również ci , którzy biegną , aby siebie pokonać.Nie dajcie wiary różnym Skarżyńskim i innym , którzy z biegania chcą stworzyć bisnes i reklamują biegi pod katem wlasnych materialnych korzyści .Taka prawda kolego i koledzy , czytający te moje slowa.
Ja też mam takie tętno 190 .Na Hasco we Wrocławiu widziałem czekających na karetkę i na skraju życia.Nie posluchali własnego organizmu.Biegajmy w takim tempie jak na to pozwala stan organizmu .Powtórzę - nie zarzynać się , to ma być przyjemność a nie męka.Jak ktoś chce inaczej, niech startuje z elite a nie z amatorami.Zawsze zakładam przed startem swój czas i udaje mie się założenie wykonać z lekką tolerancją + - .Chyba , że jestem pacemakerem , to wówczas prowadzę grupę poniżej swoich możliwiści .Nie zatracajmy idei tej królewskiej dyscypliny sportu.To nie tylko wygrani z czerwonym czalikiem pardon z wywieszonym językiem, to również ci , którzy biegną , aby siebie pokonać.Nie dajcie wiary różnym Skarżyńskim i innym , którzy z biegania chcą stworzyć bisnes i reklamują biegi pod katem wlasnych materialnych korzyści .Taka prawda kolego i koledzy , czytający te moje slowa.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2010, 10:52 przez stanwoj7, łącznie zmieniany 1 raz.
Zawsze jak mam trochę czasu biorę udział w każdym maratonie.Piszę opowiadania z tych biegów.Ostatnio pt ,,To nie był tylko bieg spełnionych marzeń"
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
To nie są pseudouczone teorie. Tylko prawda. Mówimy o wyścigach. Kiedy ludzie się naprawdę ścigają a nie biegną na zaliczenie, żeby przebiec. Jak sobie biegasz truchcikiem to sobie możesz startować co tydzień w maratonie. Weź sobie pobiegnij, dla eksperymentu na 5 km, w ostrym tempie, tak, żeby średnie tętno wyszło Ci około 193-195 HRmax to zmienisz zdanie.
- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
na życiówkę to max 2 razy w roku można startować, rekreacyjnie znam osoby co startują w okresie wiosenno- jesiennym prawie co tydzień i nie ma znaczenia czy 6 min na km czy 5 czy 4 wszystko zależy od wytrenowania, jeden na życiówkę leci po 5:45 a drugi rekreacyjnie po 4:30
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
- glodny1988
- Zaprawiony W Bojach
Tak jak Piter napisal kluczowa sprawa jest wytrenowanie zawodnika.W mag. bieganie jest artykul o Francuzie Serge Girard ktory wlasnie biegnie przez europe a codziennie robi 70km.Tylko nie mozna tej teorii odnosic jednoczesnie do biegacza z 26 letnim stazem i do kogos kto biega 2 lata.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:42
Nie czytałem o tym Francuzie, ale jak mniemam pewnie biegnie powolutku. Oczywiście jest to wielki wyczyn, ale koleś walczy z dystansem a nie z innymi zawodnikami.
Weźcie pod uwagę profesjonalnych ścigantów. Taki zawodnik przyjeżdża na maraton żeby wygrać, albo żeby zgarnąć kasę. I idzie na maksa. Jak czuje, że nie wygra, albo nie zajmie jakiejś czołowej, satysfakcjonującej go lokaty, ewentualnie nie uzyska czasu, który sobie założył, to schodzi z trasy póki jeszcze jest niezarżnięty do końca. Potem sobie szuka jakiegoś następnego wyścigu, jedzie na niego i wygrywa.
Sprawdzcie sobie wyniki czołowych zawodników - oni biegają jeden, max 2 maratony rocznie.
Weźcie pod uwagę profesjonalnych ścigantów. Taki zawodnik przyjeżdża na maraton żeby wygrać, albo żeby zgarnąć kasę. I idzie na maksa. Jak czuje, że nie wygra, albo nie zajmie jakiejś czołowej, satysfakcjonującej go lokaty, ewentualnie nie uzyska czasu, który sobie założył, to schodzi z trasy póki jeszcze jest niezarżnięty do końca. Potem sobie szuka jakiegoś następnego wyścigu, jedzie na niego i wygrywa.
Sprawdzcie sobie wyniki czołowych zawodników - oni biegają jeden, max 2 maratony rocznie.
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
Jestem za.stanwoj7 pisze:Biegajmy w takim tempie jak na to pozwala stan organizmu.
I ani sekundy wolniej.
Choć jeden raz w życiu.
zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
endurable
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Tu każdy ma częściową rację ale przyznajcie : biegają o kulach , na wózkach , w ciąży , niewidomi , starzy i młodzi , bo to pasja , chęć pokazania , że ma się charakter ,że jest się od kogoś zdrowego i młodszego lepszym i sprawniejszym fizycznie.Niekoniecznie trzeba stawać na podium , aby być zwycięzcą .Obserwuję biegaczy na zawodach i widzę ,że ci z połowy listy wyników są bardziej usatysfakcjonowani aniżeli ci z czołówki .Ci na czele tabeli patrzą na siebie z pode łba , bo o parę sekund , ktoś komuś odebrał nagrodę rzeczową - tam nie ma przyjaźni!Ci z końcówki wyników rozmawiają ze sobą jak przyjaciele a często przyjaźń trwa latami.Tworzą się pary.To wszystko stanowi magię każdego maratonu.Pozdrowienia także dla oponentów.
Zawsze jak mam trochę czasu biorę udział w każdym maratonie.Piszę opowiadania z tych biegów.Ostatnio pt ,,To nie był tylko bieg spełnionych marzeń"
- russian, white russian
- Zaprawiony W Bojach
pozostaje pytanie otwarte:
jak dać upust pasji i 'chęci pokazania, że ma się charakter' - jeśli tak się akurat nieszczęśliwie składa, że jestem tym młodszym i sprawniejszym...
-------------------------------
stanwoj, znowu uogólniasz - z tym brakiem przyjaźni.
kiedy ty dobiegasz do mety, w jakieś 4:30 - my jesteśmy już po gratulacjach, euforii mety i dwóch godzinach gadania.
tu nie chodzi o parzenie spode łba - po prostu tematy się kończą i czas jechać do domu.
pozdrawiam.
jak dać upust pasji i 'chęci pokazania, że ma się charakter' - jeśli tak się akurat nieszczęśliwie składa, że jestem tym młodszym i sprawniejszym...

-------------------------------
stanwoj, znowu uogólniasz - z tym brakiem przyjaźni.
kiedy ty dobiegasz do mety, w jakieś 4:30 - my jesteśmy już po gratulacjach, euforii mety i dwóch godzinach gadania.
tu nie chodzi o parzenie spode łba - po prostu tematy się kończą i czas jechać do domu.
pozdrawiam.
we gather energies
endurable
endurable
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ale tak jak ja nie stoicie na podium czyli tak samo jak ja biegacie. Mnie jednak się zdarza odebrać z podium nagrodę a biegam dopiero 2 lata(niecałe) .Myślę , że za rok zejdę na 3.30
.Jakie tam gratulacje , jak nie jesteście w 1 szóstce a chyba biegacie od dawna , bo na młodszych ode mnie nie wyglądacie
.Mój ojciec ma 92 lata i schodzi poniżej 5h.Ciekawe jakie czasy wy będziecie mieć w jego wieku.Zrozumcie wreszcie , że te wasze wyniki nikomu nie imponują ,chyba , że rodzince i znajomym laskom i przyjmijcie w końcu moją teorię biegania.Nie bądźcie uparci jak Federowicz
, którego żadne argumenty się nie imają.
PS.Przyjmowanie gratulacji jest oznaką zakomleksienia.Nic już nie mam do pisania.

PS.Przyjmowanie gratulacji jest oznaką zakomleksienia.Nic już nie mam do pisania.

-
- Zaprawiony W Bojach
z Twojego postu wynika, że to raczej Ty jesteś zakompleksiony....stanwoj7 pisze:Ale tak jak ja nie stoicie na podium czyli tak samo jak ja biegacie. Mnie jednak się zdarza odebrać z podium nagrodę a biegam dopiero 2 lata(niecałe) .Myślę , że za rok zejdę na 3.30.Jakie tam gratulacje , jak nie jesteście w 1 szóstce a chyba biegacie od dawna , bo na młodszych ode mnie nie wyglądacie
.Mój ojciec ma 92 lata i schodzi poniżej 5h.Ciekawe jakie czasy wy będziecie mieć w jego wieku.Zrozumcie wreszcie , że te wasze wyniki nikomu nie imponują ,chyba , że rodzince i znajomym laskom i przyjmijcie w końcu moją teorię biegania.Nie bądźcie uparci jak Federowicz
, którego żadne argumenty się nie imają.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
Ty jesteś jakimś prostym czlowiekiem , ja z doktoratem i habilitacją zakompleksiony , to ty przez biegi chcesz się doceniać , bo gdzie indziej nie możesz.Nie odpisuj mi , bo od takich ludzi uciekam z daleka a w ogole poczty od ciebie nie będę odbierał pseudomaratończyku z bożej laski,Pierwszy raz spotkałem takiego człowieka agresywnego a to widać z wyglądu.
-
- Zaprawiony W Bojach
żadnej poczty nie wysyłałem i nie mam zamiaru Ci wysyłać. Po prostu Ci współczuję.stanwoj7 pisze:Ty jesteś jakimś prostym czlowiekiem , ja z doktoratem i habilitacją zakompleksiony , to ty przez biegi chcesz się doceniać , bo gdzie indziej nie możesz.Nie odpisuj mi , bo od takich ludzi uciekam z daleka a w ogole poczty od ciebie nie będę odbierał pseudomaratończyku z bożej laski,Pierwszy raz spotkałem takiego człowieka agresywnego a to widać z wyglądu.
Tylko Prawda jest ciekawa - J. Mackiewicz
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:14
Konkrety a nie gadanie o d*pie marynie. Podaj czasy.stanwoj7 pisze:Ty jesteś jakimś prostym czlowiekiem , ja z doktoratem i habilitacją zakompleksiony , to ty przez biegi chcesz się doceniać , bo gdzie indziej nie możesz.Nie odpisuj mi , bo od takich ludzi uciekam z daleka a w ogole poczty od ciebie nie będę odbierał pseudomaratończyku z bożej laski,Pierwszy raz spotkałem takiego człowieka agresywnego a to widać z wyglądu.
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
No, no, no- dr hab. inż. a taka żałosna pyskówka.
Najbardziej mi się podoba ten passus:

Najbardziej mi się podoba ten passus:
Czuć klasę człowieka: skromność i zdystansowanie.stanwoj7 pisze:Ty jesteś jakimś prostym czlowiekiem , ja z doktoratem i habilitacją zakompleksiony
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU