Aż mnie trzęsie!!!

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
MMMarciNNN
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bez komentarza, bo by mi admin i tak cały wyciął...
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... szawe.html
Run Forest! Run!

Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
jaszczomb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To przez TylnoBosoDebila i w sumie przez orgów, którzy powinni go zdjąć z trasy po przekroczeniu limitu i odesłać do psychiatryka nie zrobili tego więc godzinę więcej miasto stało.
Awatar użytkownika
MMMarciNNN
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Co stało? Gdzie stało? KOMU stało?
Ja przyjechałem samochodem na bieg bez problemu. I bez problemu po biegu (ale grubo przed zamknięciem trasy) wróciłem do domu. Moi kibice jeździli po mieście w trakcie biegu i dawali radę. Przecież to niedziela była!
Run Forest! Run!

Obrazek
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

hehe
dobry tekst. Odważny.

Zawsze trzeba wysłuchać drugą stronę i postarać się o kompromis bo generowanie biegaczom wrogów na pewnie nie jest właściwym kierunkiem.
Awatar użytkownika
MMMarciNNN
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Brujeria - kłopot w tym, że w tekście Blumsztajna nie ma miejsca na żaden kompromis. On mówi: "biegajta se, skoro chceta, ale nie wtedy, gdy JA chcę się dostać z Żoliborza do Łazienek, a zaznaczam, że nie znam miasta i jadąc Jana Pawła albo Powązkowską to nie trafię"
Run Forest! Run!

Obrazek
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:08
Życiówka w maratonie: 3:51:50

Nieprzeczytany post

Głupi tekst. Redaktor przyrósł do siedzenia i marudzi. Jak słusznie ktoś zauważył, w tej samej gazecie comiesięczna masa krytyczna już nie przeszkadza. A jest to w piątek, nie w niedzielę, i w godzinach 18-20. To dopiero jest masakra dla miasta. I to co miesiąc!
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MMMarciNNN pisze:Brujeria - kłopot w tym, że w tekście Blumsztajna nie ma miejsca na żaden kompromis.
Jest, ale bał się o nim napisać : Kompromis miedzy staniem w samochodowych korkach a spacerkiem (rowerkiem) w niedzielę między Żoliborzem a Mokotowem :spoczko:
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

Svolken pisze:Głupi tekst. Redaktor przyrósł do siedzenia i marudzi.
Typowe podejście. Ja fajny, on be bo nie biega. Nie ma racji, nie ma głosu.

To się kiedyś zemści, jak zaczną się tarcia z władzami miast o organizację biegów lub jakiś sfrustrowany menel, co nie mógł się przedostać do monopola, rzuci kiedyś butelką w przypadkowego biegacza robiącego trening.
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może to jego to jest typowe podejście, co? On ma prawo być przeciw, a ja przeciw jego przeciw już nie? Argument zablokowania miasta jest krótkowzroczny i tak jak napisałem dalej....masa krytyczna z tysiącem rowerzystów na ulicach w godzinach szczytu w każdy ostatni piątek miesiąca, to już jest cacy? Wolne żarty :)
Sanders
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kretyński komentarz i tyle,niech redaktorek tak samo podejdzie do parady równości i manify.Razem uczestników nie mają nawet tyle co pobiegnie w półmaratonie a bajzel w mieście robią większy.Rzadko która impreza tak spaja mieszkańców z miastem ale ten hipokryta tego nie rozumie.
Awatar użytkownika
seski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Doda dziennikarstwa i tyle. Lepiej niech do Skaryszewskiego nie zagląda bo go wiewiórką poszczuję!
M: 3:05:50
1/2 M: 1:25:51
10 km: 0:39:17
5 km: 18:33
piomis
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Prawda zazwyczaj leży pośrodku. Zrozumienie muszą wykazać obie strony. Tym jednak razem cytowany przesadził. Można było spokojnie dojechać pod sam plac Zamkowy przed 10 i po 12 wyjechać spowrotem na Wisłostradę. Myślę, że była to raczej wypowiedź profilaktyczna w stylu: jest Bieg Niepodległości, PM i maraton i może juz wystarczy w Warszawie. No ale są tacy, którzy lubią być bardziej wyraziści niż potrzeba. I stąd często bierze się niepotrzebne trzepanie piany.
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
qjonik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

tam jest również link do drugiego artykułu- do odpowiedzi Staszewskiego:
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95 ... walki.html

Ja mam wrażenie, że oni się umówili- jeden jest dobry, drugi zły. Dzięki temu jest okazja do dyskusji i jest o czym pisać... :zero:
Obrazek
Awatar użytkownika
Svolken
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To jeszcze Pacewicz powinien odpisać, bo on ładne czasy kręci.
jlucz
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

dwie sprawy:

1. chłopaki w GW umówili się w zabawę w "dobrego i złego policjanta", a Wy się stresujecie jak za przeproszeniem PIS chwytem na Prawybory w PO. Tak się robi marketing i już.

2. ustalanie limitu półmaratonu na 4h to spore przegięcie. toć ten dystans można przejść w 3,5h! 99% luda skończyło bieg w 2,5h. Powymyślali te Galloweye i potem byle truchtacz mówi, że jest maratończykiem. Półmaraton 2,5h, Maraton 5h - nie mieścisz się, to biegaj jeszcze rok i za rok na pewno dotrzesz w limicie. Dziś w Radiu Tok FM mówił o tym Jurek Skarżyński jak ktoś słuchał.

pozdro
y.
Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ