KORONA MARATONÓW POLSKICH
- michal2104
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam,
czy ktoś z Was przebiegł już koronę maratonów polskich? Jak się do tego przygotować (wydolnościowo, czasowo...)? 5 Maratonów w 2 lata, w jakiej kolejności startowaliście? Niektóre są przecież w odstępie tylko miesiąca albo w tym samym miesiącu... Jak długo się do tego wyczynu przygotowaliście? Jaka strategia? Ja mam za sobą dopiero jeden Maraton. Nie za wcześnie na przymiarkę do tego typu przedsięwzięcia?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie...
czy ktoś z Was przebiegł już koronę maratonów polskich? Jak się do tego przygotować (wydolnościowo, czasowo...)? 5 Maratonów w 2 lata, w jakiej kolejności startowaliście? Niektóre są przecież w odstępie tylko miesiąca albo w tym samym miesiącu... Jak długo się do tego wyczynu przygotowaliście? Jaka strategia? Ja mam za sobą dopiero jeden Maraton. Nie za wcześnie na przymiarkę do tego typu przedsięwzięcia?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i sugestie...
- ssokolow
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48:35
- Życiówka w maratonie: 4:04:02
najrozsądniej jest pobiec Dębno w jednym roku i np. jeden z trzech jesiennych maratonów, potem Kraków i pozostałe 2 w odstępie miesiąca, ale to pewnie już sam wykombinowałeś skoro piszesz takie pytanie
co do przygotowania - to chyba bardziej chodzi o chęci... - ja mam za sobą Kraków i Poznań... ale np. wcale nie miałem ochoty w tym roku sprężać się na pozostałe 3 maratony ... - ot... może kiedyś przyjdzie na to pora... na razie wolę pobiegać dla przyjemności... a 42 km.. to jednak dla mnie trochę za dużo... nie mówiąc już o tym że przebomblowałem zimę więc teraz to w ogóle o maratonach wolę nie myśleć bo mnie tylko głowa boli od takiego myślenia

co do przygotowania - to chyba bardziej chodzi o chęci... - ja mam za sobą Kraków i Poznań... ale np. wcale nie miałem ochoty w tym roku sprężać się na pozostałe 3 maratony ... - ot... może kiedyś przyjdzie na to pora... na razie wolę pobiegać dla przyjemności... a 42 km.. to jednak dla mnie trochę za dużo... nie mówiąc już o tym że przebomblowałem zimę więc teraz to w ogóle o maratonach wolę nie myśleć bo mnie tylko głowa boli od takiego myślenia

- piter82
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:32
- Życiówka w maratonie: 3:22:xx
ja biegłem poznań na jesień, później debno i kraków na wiosnę w odtępie tygodnia , wrocław na jesien i miała być wawa 2 tyg później ale złapałem kontuzję, teraz pobiegnę wawę i poznań na jesień
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
- ArturS
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja jestem zapisany w tym roku na Dębno i Kraków mimo, że są w odstępie dwóch tygodni. Jednak jeszcze nie wniosłem opłat. Wczoraj przebiegłem pierwszy maraton żeby sprawdzić jak zareaguje organizm i spodziewałem się większych oznak jego trudów - wiadomo, że jest kilka odcisków (bąble z wodą), czy zakwasy, których nie miałem po 20 czy 30km wybieganiach, ale ze stawami wszystko ok. Przemyślę jeszcze sprawę co robić, ale na 90% pobiegnę Dębno na czas, a Kraków na luzie tak jak wczoraj.
- Kapitan Bomba!
- Zaprawiony W Bojach
ja to sobie przemyslałem jakiś czas temu i wybrałem tak - w tym roku kraków a na jesień wrocław i warszawa albo poznań (nie pamiętam dokładnie które miasto ale jedno z nich jest miesiąc po wrocławiu, więć powinienem dać radę) a w przyszłym dębno na wiosnę i albo warszawa albo poznań na jesień (ten którego nie zaliczę na jesieni tego roku). Plan powinien wypalić
Duch ciało opuścił... nie ma mnie tu...
- michal2104
- Rozgrzewający Się
bardzo dziękuję Wszystkim za odpowiedzi, powoli dojrzewam do tej myśli, ale rozsądek podpowiada mi: zacznij dopiero od przyszłego roku (biegam dopiero od roku, a zimę trochę odpuściłem...). W tym roku jakaś 10-tka i znowu Maraton Wrocławski. Plan na przyszły rok to Kraków, Warszawa, rok później Dębno, Wrocław, Poznań.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję i pozdrawiam.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:47
- Życiówka w maratonie: 04:25:04
Mam pytanie. Proszę o odpowiedź.
Jeżeli przebiegłem Maraton Warszawski 30.09.12 i w tym roku tj 2013 zamierzam przebiec Kraków, Wrocław i Poznań oraz Dębno na wiosnę 2014r. (czyli w 2 latach się mieszczę,jeżeli liczyć od do) to będę miał zaliczenie na Koronę, czy musze to zrobić w ciągu dwóch lat kalendarzowych?
Jeżeli przebiegłem Maraton Warszawski 30.09.12 i w tym roku tj 2013 zamierzam przebiec Kraków, Wrocław i Poznań oraz Dębno na wiosnę 2014r. (czyli w 2 latach się mieszczę,jeżeli liczyć od do) to będę miał zaliczenie na Koronę, czy musze to zrobić w ciągu dwóch lat kalendarzowych?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:10
- Życiówka w maratonie: 3:36:19
Niestety w ciagu 2 lat kalendarzowych....czyli musisz sie mieścić do 31.12.13.....z tymi 4 Maratonami
Ja zrobilem w tym roku...i troszke sie rozczarowałem....bo to mała odznaka z ledwo widocznymi napisami......a nie medal. Dyplom przyszedł w kopercie zgiety w pół.
Oczywiscie satysfakcja duża ....ale maly niedosyt pozostaje.....
powodzenia
Edek
Ja zrobilem w tym roku...i troszke sie rozczarowałem....bo to mała odznaka z ledwo widocznymi napisami......a nie medal. Dyplom przyszedł w kopercie zgiety w pół.
Oczywiscie satysfakcja duża ....ale maly niedosyt pozostaje.....
powodzenia
Edek
- michal2104
- Rozgrzewający Się
plan wykonany, Korona zdobyta
:uuusmiech:

- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Brawo!michal2104 pisze:plan wykonany, Korona zdobyta:uuusmiech:

-
- Dyskutant
Cześć,
Jest nowy regulamin. Należy ukończyć koronę w 24 miesiące od daty pierwszego maratonu. Czyli zaczynając od Poznania nie ma potrzeby biegania dwóch maratonów jesienią przyszłego roku, a biegnąc pierwszy maraton w Warszawie - tak samo, tylko trzeba zakończyć koronę we Wrocławiu (Warszawa - jesień 2013, Dębno, Kraków- wiosny 2014-2015, Poznań - jesień 2014, Wrocław - jesień 2015). Co sądzicie o nowym rozwiązaniu?
Pozdrawiam!
Jest nowy regulamin. Należy ukończyć koronę w 24 miesiące od daty pierwszego maratonu. Czyli zaczynając od Poznania nie ma potrzeby biegania dwóch maratonów jesienią przyszłego roku, a biegnąc pierwszy maraton w Warszawie - tak samo, tylko trzeba zakończyć koronę we Wrocławiu (Warszawa - jesień 2013, Dębno, Kraków- wiosny 2014-2015, Poznań - jesień 2014, Wrocław - jesień 2015). Co sądzicie o nowym rozwiązaniu?
Pozdrawiam!
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Jak dla mnie o niebo lepsze niż poprzednie. Swego czasu myślałem, że tak było już wcześniej. Dopiero później zostałem uświadomiony, że jednak nie do końca. Brawo, że ktoś to zmienił. Bardzo słuszne posunięcie!1910 pisze:Cześć,
Pozdrawiam!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:45:47
- Życiówka w maratonie: 04:25:04
Ja również myślałem,że tak było od samego początku. Później się mocno rozczarowałem, gdy dostałem odpowiedź na posta powyżej.A to dlatego,że musiałbym jeszcze raz biegać w stolicy. Zrobiono teraz po mojej myśli. No i git