Komentarz do artykułu Bieg Niepodległości - Strefy czasowe,
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Super, że te strefy udało się wreszcie zrobić, mam nadzieję, że wszyscy się zastosują.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Pytanie jak prawdomówni będą ludzie, bo przecież nie ma jak tego sprawdzić.
Ale myślę, że najwyższa pora zrobić porządek na starcie. Najgorsi są Ci, którzy mają straszne ciśnienie aby być w pierwszym szeregu a przybiegają na końcu.
Ale myślę, że najwyższa pora zrobić porządek na starcie. Najgorsi są Ci, którzy mają straszne ciśnienie aby być w pierwszym szeregu a przybiegają na końcu.
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Podczas odbioru pakietów deklarowałem w której grupie chcę się ustawić. Na tej podstawie organizator szacunkowo obliczy ilu biegaczy zamierza ustawić się w poszczegółnych strefach.piomis pisze:Też mi się podoba. Ciekawe tylko czy przewidują, że 3500 osób ustawi się na 40-45 min
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
td0 pisze:Podczas odbioru pakietów deklarowałem w której grupie chcę się ustawić. Na tej podstawie organizator szacunkowo obliczy ilu biegaczy zamierza ustawić się w poszczegółnych strefach.piomis pisze:Też mi się podoba. Ciekawe tylko czy przewidują, że 3500 osób ustawi się na 40-45 min
Dzięki, to wszystko wyjaśnia. jeszcze nie miałem czasu odebrać opłaconego pakietu. To faktycznie organizacyjnie do przodu.
trudno pogodzić wszystko, ale warto się starać
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Jak dla mnie to jest WIELKIE do przodu.piomis pisze: Dzięki, to wszystko wyjaśnia. jeszcze nie miałem czasu odebrać opłaconego pakietu. To faktycznie organizacyjnie do przodu.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dowiedzieliśmy się, że chyba po raz pierwszy w Polsce zostaną ustawione strefy czasowe.
strefy to na Maniackiej juz były...
strefy to na Maniackiej juz były...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Nie wiedziałem, dla mnie to w Polsce nowość, gdzieś jeszcze były ?
- Bladooka
- Rozgrzewający Się
- Kontakt:
super pomysł ze strefami i pacemakerami!
imagination is more important than knowledge
- Beauty&Beast
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:45:29
- Życiówka w maratonie: 3:42:02
- Kontakt:
Super pomysł, ale:
1. nie bardzo wiem, jak będą wpuszczane osoby do stref. Bo oczywiście wpisałam na kartecznce deklarowany przydzial czasowy. Ale PO tym, jak odebrałam numer. Zatem - ani po numerze, ani po jego kolorze, ani po niczym innym. Czyli podobnie jak już bywało - na zasadzie deklaracji i wiary w dobrą wolę współzawodników. Jakoś mam wątpliwości. Podobnie było na Półmaratonie Warszawskim, wyszło tak sobie. Chyba że wpuszczający do stref bedą mieli listy numerów zgłoszonych do tych stref i będa wg tego wpuszczać. Chcialabym to zobaczyć
2. Pacemakerzy byli już na BN. Chyba w ubiegłym roku, a na pewno dwa lata temu. I wlasnie dwa lata temu dali megaplamę, prowadząc na przyklad na czas o prawie 5 minut lepszy niż to wynikało z ich tabliczek.
1. nie bardzo wiem, jak będą wpuszczane osoby do stref. Bo oczywiście wpisałam na kartecznce deklarowany przydzial czasowy. Ale PO tym, jak odebrałam numer. Zatem - ani po numerze, ani po jego kolorze, ani po niczym innym. Czyli podobnie jak już bywało - na zasadzie deklaracji i wiary w dobrą wolę współzawodników. Jakoś mam wątpliwości. Podobnie było na Półmaratonie Warszawskim, wyszło tak sobie. Chyba że wpuszczający do stref bedą mieli listy numerów zgłoszonych do tych stref i będa wg tego wpuszczać. Chcialabym to zobaczyć

2. Pacemakerzy byli już na BN. Chyba w ubiegłym roku, a na pewno dwa lata temu. I wlasnie dwa lata temu dali megaplamę, prowadząc na przyklad na czas o prawie 5 minut lepszy niż to wynikało z ich tabliczek.
- Kosteczka
- Wyga
No a na ostatniej strefie (a raczej za nią) - całe 1 - JApiomis pisze:Też mi się podoba. Ciekawe tylko czy przewidują, że 3500 osób ustawi się na 40-45 min

Ale podział na strefy popieram

Now I know I am on my road...
- dex-adam
- Rozgrzewający Się
Mnie przy odbiorze pakietu nikt nie pytał o przewidywany czas... Wielu moich znajomych też nie było pytanych. Tak więc nie sądzę aby ktoś weryfikował uczestników na poszczególne strefy ze względu na deklarowany czas.
Chyba pozostaje wiara w uczciwość startujących. Mam nadzieję, że nie będzie sztucznego tłumu na "pierwszej linii" i będzie można wykręcić niezłą życiówkę!
pzdr
Chyba pozostaje wiara w uczciwość startujących. Mam nadzieję, że nie będzie sztucznego tłumu na "pierwszej linii" i będzie można wykręcić niezłą życiówkę!
pzdr
Jak biegać to tylko na fortach
[b][url]http://www.fort-bema.pl[/url][/b]
[b][url]http://www.fort-bema.pl[/url][/b]
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Mo cóż, pewnie zakładają, że w dniu startu ludzie nie będą ściemniali.
Najgorsi są Ci którzy bez względu na reprezentowany poziom na siłę chcą stanąć w pierwszym rzędzie żeby się chyba załapać na jakąś fotkę ze startu.
Najgorsi są Ci którzy bez względu na reprezentowany poziom na siłę chcą stanąć w pierwszym rzędzie żeby się chyba załapać na jakąś fotkę ze startu.
- td0
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że procentowe określenie ilości osób w grupach sporządzone na podstawie deklaracji tylko części uczestników będzie wystarczające. Kilka czy nawet kilkadziesiąt osób, które ustawią się w złej strefie nie będzie miało dużego znaczenia. Al. Niepodległości ma na wysokości startu 3 pasy ruchu. Będzie dużo miejsca.dex-adam pisze:Mnie przy odbiorze pakietu nikt nie pytał o przewidywany czas... Wielu moich znajomych też nie było pytanych. Tak więc nie sądzę aby ktoś weryfikował uczestników na poszczególne strefy ze względu na deklarowany czas.
pzdr