Patriotyczne obchody blokują Marton Warszawski - apel

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

"Czy na trzy tygodnie przed startem maratonu warszawskiego trzeba będzie zmieniać jego trasę. Tego chcą miejscy urzędnicy, choć informację o jej przebiegu otrzymali prawie rok temu.

Tegoroczny maraton jego organizatorzy zaczęli przygotowywać, kiedy tylko skończył się zeszłoroczny. 31 października 2008 r. wysłali pismo informujące o terminie 31. Maratonu Warszawskiego i o jego trasie. Trafiło do 28 instytucji w tym do Zarządu Terenów Publicznych, Biura Bezpieczeństwa i Zarządzania Kryzysowego, ZDM-u, ZTM-u, dzielnic, inżyniera ruchu, policji, straży miejskiej i pożarnej, pogotowia, a nawet do BOR-u."

Więcej na

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,9519 ... rtowa.html

Że stanowi to mały problem, postanowiłem podjąć jakąś kontrofensywę i mam nadzieje, że mi w tym pomożecie, wpadem na pomysł zainteresowania tym tematem Weissa a to jego @ -- weiss@radiozet.pl

jeśli kilkadziesiąt osób napisze do niego w tej sprawie może zainteresuje się tym i znajdzie tego "urzędniczyne" który za to wszystko odpowiada, wystarczy napisać kilka słów i wysłać maila ja już to zrobiłem

Pozdrawiam
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
PKO
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

piter, super tylko po co? myślę, że obie strony dość szybko dojdą do porozumienia i wszyscy będą zadowoleni / a biegacze jeszcze bardziej, jeżeli koniec trasa zostanie przerzucona na starówkę, wiec nie ma co dolewać oliwy do ognia.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

MARATON WARSZAWSKI – DO STARTU 23 DNI

Zapewne do wielu z Was dotarła informacja o zamieszaniu, jakie powstało w ostatnim tygodniu wokół przebiegu trasy 31. Maratonu Warszawskiego. Niezorientowanym pragnę przypomnieć, iż powstało ono w wyniku zbyt późnego rozpoczęcia przygotowań do uroczystości 70. rocznicy powstania Państwa Podziemnego, która to uroczystość została zaplanowana na dzień rozgrywania 31. Maratonu Warszawskiego. O szczegółach można przeczytać na stronie internetowej Gazety Stołecznej.

Aby nie tracić czasu pozwolę sobie przejść do przedstawienia aktualnego stanu rzeczy. W chwili obecnej trwają działania zmierzające do znalezienia rozsądnego rozwiązania całego problemu. Na pewno nie grozi nam ani zmiana terminu biegu ani zasadniczej zmiany jego trasy. Jako że problem dotyczy jedynie końcowych 2 kilometrów to chcielibyśmy zapewnić wszystkich zainteresowanych, że 31. Maraton Warszawski odbędzie się na atestowanej, szybkiej trasie, której start i meta będą zlokalizowane na Placu Zamkowym i która będzie wiodła obydwoma brzegami Wisły. Nie możemy, niestety, podać jeszcze dokładnego przebiegu końcówki gdyż ostateczne ustalenia zapadną na spotkaniu z udziałem przedstawicieli Fundacji w przyszłym tygodniu, jednak natychmiast po jego zakończeniu prześlemy do Państwa komunikat stosownej treści. Raz jeszcze przepraszamy za zamieszanie, które jednak wynikło nie z naszej winy.

Fundacja Maraton Warszawski
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

No pewnie, że to nie wina organizatorów tylko tych urzędników z niebywałym refleksem, chętnie bym usłyszał w radiu tłumaczenie tego urzędnika o niebywałym refleksie i inteligencji, bo łatwo mu powiedzieć zmieńcie sobie trase albo godzine albo wogóle termin a najlepiej to odwolajcie bieg może bo nam się przypomniało na 3 tyg przed waszym biegiem, że mamy jakieś tam obchody i radźcie sobie pffffff
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mnie przysłali uspokajającego maila od maraton2009.pl, że wszystko jest OK. Ale urzędasy zdążyły zasiac panikę.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ