Zapisy zamknięte dzisiaj. To chyba najwcześniej w historii - 4 miesiące przed imprezą.
Kto z was startuje?
Berli marathon - zamknięcie listy startowej
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ja nie. A Ty jak zawsze numer 988 ?
-
- Rozgrzewający Się
Mi udało się zapisać, ale robiłem to w lutym. To będzie mój debiut w maratonie, mam nadzieję, że dam radę go ukończyć. Narazie mój maksymalny jednorazowy dystans to 20 km, ale jest jeszcze trochę czasu na przygotowania. Na Berlin zapisałem się ze względu na panującą tam atmosferę.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
zeli to jaki liczysz na dobry czas -to pchaj się do przodu -można pod samą elitę się wepchnąć praktycznie -bo inaczej na 4-5 km jesteś zablokowany-może to lekko nieładnie, ale takie są realia - w tym roku koleś nabiegał w półmaratonie 1:22 -ale tak gamoń stanął ( 3 sektor od przodu czyli nie najgorzej ) ,że pierwsze 3 km biegł po 5:35zeli pisze:jadę pierwszy raz do Berlina, pierwszy raz będę biegł w takim tłumie.

komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- zeli
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
z tą kwestią właśnie mam na razie największy stres związany ze startem w Berlinie. po raz pierwszy będę startował w tak wielkim maratonie. z tego co wiem będą przydzielane sektory w zależności od rekordu życiowego, który podawaliśmy przy zgłoszeniu. ponieważ chcę biec na wynik w granicach 2:50 to zależy mi aby być jak najbliżej czuba, żeby na początku biegu nie było tak jak napisałeś. jak to ustawianie będzie wyglądało nie mam pojęcia, ile wcześniej trzeba być na miejscu by wejść do odpowiedniego sektora? do startu jeszcze trochę czasu jest, jeżeli ktoś biegał w Berlinie to proszę o wyjaśnienie jak technicznie wygląda sprawa ustawienia przed startem i pierwsze kilometry biegu.cichy70 pisze:zeli to jaki liczysz na dobry czas -to pchaj się do przodu -można pod samą elitę się wepchnąć praktycznie -bo inaczej na 4-5 km jesteś zablokowany-może to lekko nieładnie, ale takie są realia - w tym roku koleś nabiegał w półmaratonie 1:22 -ale tak gamoń stanął ( 3 sektor od przodu czyli nie najgorzej ) ,że pierwsze 3 km biegł po 5:35zeli pisze:jadę pierwszy raz do Berlina, pierwszy raz będę biegł w takim tłumie.-no przynajmniej nie zaczął za szybko
inna sprawa, że w tak wielkim biegu biegnie się prawie cały czas w tłumie: przeglądałem wyniki z lat poprzednich i żeby być w pierwszym tysiacu trzeba sporo złamać trzy godziny.
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym