VII Bieg Skawiński - 16.05.2009 (10km)

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

http://www.biegskawina.pl/index.php/strony_id_1.html

Szykuje się fajna i całkiem tania (tylko 15 pln startowe) szybka dyszka ;-)
z tego co kojarzę okolicę (ale to tak z pamięci a nie byłem tam z 10 lat ;-) ) to trasa całĸiem malownicza i mimo że w mieście to bardziej sielsko anielska z jakimś strumykiem.

Trasa atestowana.

Ja się zapisałem bo dawno dychy nie biegałem (ostatnio na sylwestra) a trzeba by się po tym maratonowym bieganiu coś rozruszać i spróbować pobiegać szybciej.

Kto jedzie? - może jakaś klasyfikacja drużynowa?? ;-) (3 zawodników minimum)
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 12:02 przez ssokolow, łącznie zmieniany 1 raz.
Szymon
Obrazek
PKO
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Oj ja strasznie chcę pojechać, ale wszystko zależy od zdrowia. Pewnie decyzja zapadnie w przyszłym tygodniu bo pasowałoby kasę wpłacić, w każdym razie zgłoszony już jestem. Miałem w Skawinie atakować swoją życiówkę, ale w obecnej formie będzie o to bardzo ciężko.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no ja atakować na pewno będę ;p najwyżej się to okaże nie realne... - w sumie ten tydzień w ogóle nie biegałem... ale w przyszłym zamierzam nadrobić (bo weekend już odpada biegowo - mam 2 wyjazdy - wracam o 2 w nocy i potem znowu wyjeżdżam rano)
Szymon
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sumie patrząc realnie to gdyby wszystko wypaliło to o życiówkę mogę się pokusić :) Obecna to 43:57, jeśli dobrze pamiętam, a na Biegu Powitanie Wiosny w Katowicach na 15km, gdy byłem na 10km to miałem 45 minut z paroma sekundami. Tylko że forma sprzed 1,5 miesiąca gdzieś uleciała...
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i jak tam ? wiesz już czy będziesz ?? ja dopiero planuję zacząć w końcu jakieś bieganie przed tym startem bo tak prosto z "przerwy" ;-) to trochę by była przesada ;-)
Szymon
Obrazek
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byłem dziś na prześwietleniu stawów skokowych i o dziwo okazało się że z kośćmi wszystko jest ok... Nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie, bo to znaczy że z czymś innym coś jest nie tak skoro jakiś tam ból od czasu do czasu czuję. Poszukiwania będą trwały nadal :) A co do startu w Skawinie to na dzień dzisiejszy się wybieram, zmienić to mogą tylko dwie rzeczy albo jak będę wiedział w końcu co mi jest i będę musiał sobie zrobić na jakiś czas przerwę od biegania, albo zacznie boleć tak że będzie mi to przeszkadzało w bieganiu.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja czy będę jeszcze nie wiem , jeśli będę miał czym przyjechać to oczywiście się pojawię i będę atakował Rekord Życiowy który mam na razie 36:01 międzyczas z połówki z Wa-wy :)
Chciałbym bardzo żeby mi się udało przyjechać do Skawiny bo biegałem w tam tym roku i było super :)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

niezły czas ;-) jak bym był od ciebie choćby 12 minut wolniejszy ;-) to bym już szalał ze szczęścia ;-)
Szymon
Obrazek
lhx

Nieprzeczytany post

Mnie też tam nie zabraknie :) Muszę pobić rekord trasy sprzed roku - 53 minuty.
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak napisałeś rekord trasy ;-) to już myślałem że planujesz coś poniżej 29 minut ;-)

uff dobrze że nie tylko ja tam planuję pobiec coś koło 50 ;-)
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy ktoś się orientuje do której można odebrać nr startowy ??
Szymon
Obrazek
ArtUrim
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

"Zgłoszenia do biegu głównego na dystansie 10 000m można dokonywać przez internet, www.biegskawina.pl oraz www.maratonypolskie.pl do dnia 14.05.09 lub osobiście na miejscu w dniu zawodów w godz. 8.45 – 13.45"
pzdr,
ArtUrim
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja już po 10km w Skawinie...
od wczoraj robiłem wszystko żeby nie udało mi się tam zrobić wymarzonej życiówki poniżej 50 minut.. ale mimo wszystko - Nie udało się ;-)

życiówka jest i to całkiem dobra - 48:35 zaraz wklepię do kalkulatora ... ale wygląda na to że to najlepszy wynik jeśli chodzi o moje VDOT

... ogólnie tylu głupot przed startem jeszcze nie zrobiłem nigdy ale jakoś i tak udało się to dobrze przebiec. - poczynając od tego że jednak wczorajszy trening po lesie (górki) czułem dzisiaj po przebudzeniu - czyli jednak górki dały się we znaki i mogłem go sobie darować, przez głupi fakt że wczoraj nie udało mi się w "wiejskim sklepie" kupić chleba... więc śniadanie było improwizowane (na szczęście udało się go przetrwać bez sensacji) , kończąc na tym - że chyba wrzucając zegarek do torby - musiał mi się włączyć... i zanim dojechałem na start baterie były już wyczerpane... a ja nie wziąłem sobie nawet stopera poza garminem :/

na szczęście - siostra z mężem przyjeżdżali też na bieg... i siostra przywiozła "dzyndzek" do garmina i naładawałem go w samochodzie przed samym startem... bo bez zegarka to normalnie jak bez ręki

w każdym razie w końcu wszystkie głupoty zostały mi "wybaczone" i dobrze że to była tylko dycha... bo jak by był maraton to pewnie mogło by to się poważnie odbić na wyniku
---

biegło się fajnie - chmurki były... wiał trochę porywisty wiatr momentami ale głównie od boku... - w drodze powrotnej było mi już gorąco jednak było te co najmniej dwadzieścia kilka stopni ale za to nie paliło słońce.
Bardzo fajnie był zorganizowany punkt z wodą (po pierwsze fajnie że w ogóle był) - był na nawrocie - po obu stronach... - tak że akurat można było zrobić krok marszu przy pachołku i tam wziąć łyka nie tracąc czasu - ale picie w biegu muszę jeszcze poćwiczyć

W ogóle bardzo fajny bieg - scena grała kapela.. biegi dla dzieci, biegi dla maruderów (2000 metrów dla "mniej zaawansowanych"), jakieś tam ze 2 -3 stoiska.. których niestety nie miałem czasu pooglądać przed biegiem - bo martwiłem się zegarkiem

Trochę nie podpatrzyli jak się organizuje depozyt wydawali jakieś niepotrzebne dodatkowe karteczki z numerami - zamiast zanotować nr startowy tak jak to zazwyczaj robią - do tego im się potem wszystko tam trochę pomieszało - ale chyba nic nie zginęło a to najważniejsze więc w sumie spoko.

A tak poza tym to pozwolę sobie tego posta "Scrosspostować" z wątkiem o biegu skawińskim

Smaczna grochówa - dużo łakoci w pakiecie startowym - i atestowana trasa - wszystko za 15PLN (a jeszcze koszulka bawełniana - z nadrukiem) - ogólnie świetna cena i bardzo dobra impreza nie tylko dla biegaczy ale i na "piknik" tym bardziej że 10km to znacznie bardziej widowiskowy dystans niż Maraton dajmy na to ;-) w końcu nawet maruderzy się mieszczą 35-40 minut za "elitą" a nie jak na maratonach po 3,5h ;-)
Szymon
Obrazek
Gramowicz
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No to może troszkę ja o biegu :) Organizacja, informacja, catering itd. jak najbardziej in plus. Brakowało tylko jakiegoś powerade :). Co do samego biegania, trasa do najłatwiejszych nie należała i w szczególności na początku ( przy zwężeniu) było strasznie ciasno i nawet mi się zdarzyło na dwie osoby wpaść. Ten porywisty wiatr strasznie przeszkadzał i zwalniał zawodników, bardziej się zmęczyłem walcząc z wiatrem niz biegnąć. Co do ustawienia punktu z wodą, to był w idealnym miejscu. Podsumowywując, bieg zaliczam jak najbardziej na plus, jako że to było moje peirwsze 10km na atestowanej trasie, to moge uznać to za prawomocną życiówkę w debiucie :D

Pozdrawiam
"Uprawianie sportu nie może być przymusem
Czymś sztucznym w życiu
Sportowcowi potrzebna jest ambicja
Pasja, wola walki i bystrość umysłu"
---------------------------------------------
Ciężko pracuje by być lepszym, dlatego nim się staje.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mi się niestety nie udało poprawić życiówki - pobiegłem 17sek. gorzej od życiówki :) nabiegałem 36min 18sek :=)
Ale organizacja jest super - wszystko na plus , medale bardzo ładne , dyplomy fajne , pakiet startowy 15zł a tyle słodyczy w reklamówce :)
fakt wąsko było po starcie :) zacząłem za mocno i padłem po 6km :) trasa nie zła ale było bardzo duszno przed biegiem :-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ