OOM Zamość

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
czarekk_93
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Do redakcji. :) Będzie może jakaś 'relacja' z tegorocznej OOM-ki przełajowej albo jakaś notatka? :)
PKO
Awatar użytkownika
Remus
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:28
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zamieściliśmy tylko krótką informację z wynikami: http://bieganie.pl/?show=1&cat=10&id=1193. Niestety nie było nas na tej imprezie.
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A warto jeździć na takie imprezy, bo predzej tam sie znajdzie przyszłych polskich olimpijczyków, niz na MP Seniorów.
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Bebej, a znasz jakiegoś olimpijczyka, który startował w początkach kariery na tego typu imprezach? Bo ja nie znam. Te wszystkie dzieci najdalej za 5 lat będą kompletnie zajechane i odejdą ze sportu, tak to wygląda w Polsce.
Darek Pawelec
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Bebej, a znasz jakiegoś olimpijczyka, który startował w początkach kariery na tego typu imprezach? Bo ja nie znam. Te wszystkie dzieci najdalej za 5 lat będą kompletnie zajechane i odejdą ze sportu, tak to wygląda w Polsce.
Oj Nagor, a siostra twojej dziewczyny?
czarekk_93
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Z tym się nie zgodzę Nagor :) Przykładem jest Radosław Popławski :)
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

no, pojedyncze przypadki :) Generalnie trend jest taki, ze im ktoś lepszy w kraju za młodu, tym słabszy na starość... Przeglądałem wyniki z Zamościa i tam w czołówce są zawodnicy z klubów, które są znane głównie z tego, że nigdy w historii nie udało im się wychować żadnego zawodnika znaczącego coś w starszych kategoriach wiekowych...
czarekk_93
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Fakt.. Ale mimo wszystko myślę, że kiedyś musi się to zmienić.. Dlaczego nie od teraz, może za jakiś miejmy nadzieje krótki czas? Niektórzy trenerzy, czasem nawet zawodnicy zaczynają zdawać sobie sprawę z tego, że nie najważniejsze są wyniki za 'młodu' tylko stopniowe przygotowywanie zawodnika.. ;)
Awatar użytkownika
bebej
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nagor pisze:Przeglądałem wyniki z Zamościa i tam w czołówce są zawodnicy z klubów, które są znane głównie z tego, że nigdy w historii nie udało im się wychować żadnego zawodnika znaczącego coś w starszych kategoriach wiekowych...
Trudno żeby UKS-y miały jakies ogromne tradycje siegajace poczatków państwa polskiego - Towarzystwo Gimnastyczne Sokół pomimo wielu zasług juz nie istnieje - reszta tych słynnych klubów z tradycjami i wieloma wychowankami tez dogorywa.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ