105 okrążeń po bieżni wokół boiska piłkarskiego,tyle będą,musieli pokonać wszyscy chęntni,którzy zechcą wystartować w 6 Bytowskim Maratonie na Bieżni.
Maraton odbedzie się 29 sierpnia 2009r. już ruszyły zapisy na stronie internetowej www.maratonypolskie.pl .
Biegałem w Bytowie półtora roku temu. Liczyli kółka mój stoper i chip, psycha im nie siadła.
Trzeba zamknąć się w sobie i myśleć o czymś pozytywnym, są i tacy którzy biegają po 500 kółek w ramach treningu (bo takie krótkie kółka) i jakoś dają radę, kwestia techniki i motywacji.
2003-wystartowało 31 osób,zwyciężył -Henryk CHudy-TKKFOlszewski i Synowie Sławsko-2,59.35h.
2004-wystartowało 51 osób,zwyciężł Janusz Pochranowicz - Biały Bór 2,51,39h.
2005- wystartowało 54 osoby zwyciężył Artur Pelo -Słupsk- 2,28,29h tyle wynosi Rekord Polski w Maratonie na Bieżni!!!.
2006-wystartowało 28osób- zwyciężył Wiesław Owśnicki- Lipnica - 3,13,15h.
2007-wystartowało 65 osób zwyciężył Dariusz Guzowski - Talex Borzytuchom- 2,53,33h.
2009-?
A jaki jest limit startujacych? Szczerze mowiac nie wyobrazam sobie jak musi czuc sie po biegu taki zawodnik co chwile zakret ja bym sie chyba predzej zalamal jak by mnie dublowal po raz np.20-ty jakis biegacz
Warte podkreślenia jest to że tylko w Bytowie odbywa się tego typu bieg. Nigdzie więcej nie ma stałego punktu odżywiania co 400m , a na nich napoje izotoniczne,woda,herbata,piwo,biszkopty,czekolada i owoce.
maratonczykom będzie przygrywała kapela kaszubska.
Start,do którego sygnał do startu, da wystrzał z hakownicy przygotowanej przez bytowskich rycerzy.
Takim początkiem biegu może poszczycić jedynie się maraton nowojorski.Limit zawodników to 100.