29.III.2008 Półmaraton w Poznaniu czy Warszawie?
- Nagor
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie wiem, czy wiecie, że w przyszłym roku te dwa półmaratony odbędą się... tego samego dnia! Trzeba będzie wybrać, czy jedziemy do Poznania czy do Warszawy. Przyznam, że sam sie zastanawiam nad startem w "połówce" na wiosnę i mam dylemat. Ja go rozstrzygnę pewnie dopiero na początku wiosny, a Wy? Który z tych biegów wybierzecie?
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Najchętniej to pobiegłbym w obu...
Pobiegnę w domu czyli w Poznaniu...znajomi i rodzina na trasie bezcenne
Mam nadzieję,że w 2010 między tymi połówkami będzie 2 tyg różnicy
Pobiegnę w domu czyli w Poznaniu...znajomi i rodzina na trasie bezcenne

Mam nadzieję,że w 2010 między tymi połówkami będzie 2 tyg różnicy

[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja raczej wybieram się do Warszawy. Choć to jeszcze nie jest pewne. Ogólnie to miałem ochotę na oba te półmaratony, ale niestety są w tym samym dniu...
Za Warszawą przemawia to, że mam trochę bliżej, poza tym słyszałem, że trasa w stolicy jest szybsza niż w Poznaniu.

- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Nie w tym roku. Orgowie zafundowali nam biegi górskie, więc ja rezygnuję z Warszawy, ale czy Poznań???Rapacinho pisze:.. trasa w stolicy jest szybsza niż w Poznaniu.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
-
- Wyga
Potwierdzam, organizatorzy na finiszu zafundowali w tym roku takie podbiegi, że na mecie będą chyba masowe reanimacjePiotrekMarysin pisze:Nie w tym roku. Orgowie zafundowali nam biegi górskie, więc ja rezygnuję z Warszawy, ale czy Poznań???Rapacinho pisze:.. trasa w stolicy jest szybsza niż w Poznaniu.

Ja jako Warszawiak na pewno startuje w Warszawie. Do Poznania pewnie wybiorę się na Maniacką Dziesiątkę.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ten podbieg o którym mówicie nie jest przeszkodą dla czołowych zawodników ale dla was jest ?
-
- Zaprawiony W Bojach
Troche to dziwneNagor pisze:Nie wiem, czy wiecie, że w przyszłym roku te dwa półmaratony odbędą się... tego samego dnia! Trzeba będzie wybrać, czy jedziemy do Poznania czy do Warszawy. Przyznam, że sam sie zastanawiam nad startem w "połówce" na wiosnę i mam dylemat. Ja go rozstrzygnę pewnie dopiero na początku wiosny, a Wy? Który z tych biegów wybierzecie?

Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
Myślę, że to bardzo dobrze, że konurują - poziom wzrośnie.
To samo tyczy się maratonów.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Ale nie datami bo w ten sposób tracimy my biegacze. Wielu z nas chciałoby pobiec w obydwu. Jest to też możliwość np poprawy wyniku.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- PiotrekMarysin
- Zaprawiony W Bojach
Czołówka się ściga o miejsca i kasę za nie (poza tym dostają kasę za start), a ja póki mam progres (a nie mam szansy na punktowane miejsca), to chciałbym bić rekordy życiowe, a to na nowej trasie nie będzie możliwe. Oczywiście, to nie jest tak, że tego podbiegu się nie da przeżyć, on po prostu znacząco pogorszy wyniki.FREDZIO pisze:Ten podbieg o którym mówicie nie jest przeszkodą dla czołowych zawodników ale dla was jest ?
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak ale w tym wypadku jest to niezdrowa konkurencja. Zamiast jednej porządnej imprezy stojącej na wysokim poziomie (zawodnicy, wystawcy) mamy dwie miernetomasz pisze:Myślę, że to bardzo dobrze, że konurują - poziom wzrośnie.

Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 16:04 przez wykastrowany kot, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jak znacząco ?PiotrekMarysin pisze:on po prostu znacząco pogorszy wyniki.
- Jakub Osina
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Warszawa - głównie ze względu na odległość
- trinity
- Stary Wyga
Z racji na to, że to będzie mój pierwszy półmaraton, to wybrałam Warszawę, bo mam bliżej.
Teraz wychodzi, że do marca wiele może się zmienić i jednak bliżej będę miała do Poznania.
Niemniej zostanę już przy PW, a za to jesienią ma maraton wybiorę się do Poznania.
Teraz wychodzi, że do marca wiele może się zmienić i jednak bliżej będę miała do Poznania.
Niemniej zostanę już przy PW, a za to jesienią ma maraton wybiorę się do Poznania.