38. Marathon de Paris 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:42
Życiówka w maratonie: 03:32:22
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hey :) to zdrówka życzę i wracaj szybko do treningów :)
niestety połówki w Wa-wie nie biegam bo jest tydzień przed Paryżem wiec za późno i do Wa-wy sie nie wybieram bo daleko
Ja biegnę połówkę na 3tyg. przed startem w Paryżu więc start w półmaratonie mam w tę Niedziele na Słowacji , zobaczymy jak połówka wyjdzie , ale trening realizuje cały czas zgodnie z planem i dobrze się biega :)
A plan jest te ok. 2h 40 - 45min a co wyjdzie to okaże się na miejscu na trasie :) ale mam nadzieje że się uda :) jeszcze 3.5tyg. i wylot w piątek 4go z rana
PKO
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

A mi połówka przepadła :/ Miałem biec Wiązowną ale choroba i antybiotyk skutecznie położyły mnie na ponad tydzień do łóżka :/ Mam nadzieję, że szybko odrobię to co straciłem. Jedyny start kontrolny jaki mi pozostał to 5km Parkrun w Warszawie.
Dzięki za cynk o tym dodatkowym dokumencie do wydruku. Nie miałem pojęcia, że to trzeba mieć ze sobą. Pozostałe "kwity" już w komplecie spakowane w teczce. Ja startuję ze strefy niebieskiej na czas 03:30:00 - 03:35:00 :) Miałem napisane, że szacunkowy czas oczekiwania na start to +/- 45 minut po elicie :) Rozgrzewkę chyba szlag trafi.
A koszulkę tak jak pisałem- kupiłem na allegro biało-czerwoną na ramiączkach a na innej aukcji godło do przyprasowania. Nie jest to może Nike, czy Reebok :) ale daje radę :) Mam zamiar zrobić jeszcze napis z imieniem na plecach.
Awatar użytkownika
seski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

golon4 pisze:Hey :) to zdrówka życzę i wracaj szybko do treningów :)
niestety połówki w Wa-wie nie biegam bo jest tydzień przed Paryżem wiec za późno i do Wa-wy sie nie wybieram bo daleko
Ja biegnę połówkę na 3tyg. przed startem w Paryżu więc start w półmaratonie mam w tę Niedziele na Słowacji , zobaczymy jak połówka wyjdzie , ale trening realizuje cały czas zgodnie z planem i dobrze się biega :)
A plan jest te ok. 2h 40 - 45min a co wyjdzie to okaże się na miejscu na trasie :) ale mam nadzieje że się uda :) jeszcze 3.5tyg. i wylot w piątek 4go z rana
dzięki serdeczne, piękny plan. Nawet w pełnej dyspozycji na takie bieganie mnie na dziś nie stać. Max to 4:12/km. Mam nadzieję zobaczyć się w strefie mety :) spróbuję jeszcze rozeznać się w sprawie koszulek. Jeśli będę miał namiar na te reprezentacyjne odezwę się.
Tymczasem owocnego ostatniego okresu BPS-u! :)
M: 3:05:50
1/2 M: 1:25:51
10 km: 0:39:17
5 km: 18:33
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Robsson - a gdzie to miałeś napisane ile wystartujesz po elicie? bo ja też jestem ciekaw ile ja będę oczekiwał jak jestem w strefie 3h a nigdzie nie widziałem u siebie tego napisanego
jak nie znajdę kadrowej koszulki to mam taką niebieską z Asicsa z flagą Polski i logiem firmy która mi załatwiła koszulkę i z tyłu dane imie i nazwisko :)

Seski dzięki mam nadzieje że do końca tak bedzie sie dobrze biegało jak dotychczas , w Niedziele sprawdzian na połówce mam nadzieje że dobrze wypadnie :)

no cel minimum jaki chciałem to 3h połamać ale biegając połówke 1h 17min 30sek - życiówka z Łowicza 2013r z trenerem uzgodniliśmy ze szykujemy sie na 2h 40 a co wyjdzie to zobaczymy bo w sporcie to różnie bywa ale przygotowania super i plan realizowany zgodnie z planem :D

może uda się gdzieś grupką w Paryżu zobaczyć ?
gdzie nocujecie ? ja Hotel Jarry Confort :)
wylot 4kwietnia w piątek z Wa-wy ok. 7:45 a w Paryżu jestem do poniedziałku do 19:30
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

@golon4 ta informacja wyświetliła się w trakcie wyboru strefy (deklaracji czasu na który chcesz biec). Teraz rzeczywiście nigdzie tego nie widzę.

Nocuję nie w hotelu tylko w stacji naukowej PAN przy rue Lauriston jakieś 500 m od startu/mety a lecę z żoną w sobotę o 06:10 z Okęcia. Powrót we wtorek rano więc zwiedzanie Paryża raczej innym razem.
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:44
Życiówka w maratonie: 3:32:39
Kontakt:

Nieprzeczytany post

borova pisze:pejot
Kupiłeś strój na gościnne występy ;)?
Będzie mały OT.
Dziś wpadł mi w oko materiał z Lewandowskim i Kszczotem z Sopotu.
O ile koszulki Reeboka z orzełkiem to już święty grall nie do dostania, to zwróćcie uwagę na to co mają na sobie nasi supermeni.
Czy takie koszulki startowe 4F można gdzieś kupić? Wyglądają bardzo fajnie...

Obrazek
Awatar użytkownika
golon4
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Masz racje są fajne :) ale pewnie nie do dostania są lub ciężko je gdzieś znaleźć ale jakby ktos widział to dawajcie namiary ;)
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

wracając do wątku badań (echo, EKG itp) to wczoraj dostałem coś takiego:

LUBISZ BIEGAC? JEZDZIC NA ROWERZE? PLYWAC?:-)

Jesli marzysz o starcie w zawodach sportowych (biegi, kolarstwo, triatlon) lub juz sie do nich przygotowujesz i potrzebujesz fachowej pomocy…
ZAPRASZAMY NA BEZPLATNE BADANIA WYDOLNOSCIOWE
wykonywane w ramach projektu obserwacji wplywu regularnego wysilku fizycznego na wybrane parametry metaboliczne i wydolnosciowe, prowadzonego przez III Klinike Chorób Wewnetrznych i Kardiologii II Wydzialu Lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Jesli jestes:
• Pelnoletnim mezczyzna
• Twój wskaznik masy ciala (BMI) ?24,0 kg/m2
• Nie stwierdzono u Ciebie chorób narzadu ruchu uniemozliwiajacych podejmowanie wysilku fizycznego

Zapewniamy BEZPLATNA opieke lekarza internisty, kardiologa oraz specjalisty medycyny sportowej a nasi fizjoterapeuci ustala z Toba indywidualny plan treningowy.

W ramach programu bedziesz mial równiez wykonane nastepujace badania:
• EKG (ocena elektrycznej czynnosci serca)
• Echokardiografia (ocena budowy i funkcji serca)
• Ergospirometria (badanie czynnosci pluc i ukladu sercowo-naczyniowego)
• Za pomoca urzadzenia do bioimpedancji elektrycznej zostanie zbadany sklad ciala (procentowa zawartosc miesni, tluszczu oraz wody)
• Badanie krwi w celu oceny stezenia glukozy na czczo, hemoglobiny glikowanej, lipidogramu oraz adiponektyny

email: projekt.sport@tlen.pl

Chętnych pewnie będzie/jest sporo ale na pewno warto wysłać zgłoszenie
Awatar użytkownika
robSSon
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

golon4 pisze:Masz racje są fajne :) ale pewnie nie do dostania są lub ciężko je gdzieś znaleźć ale jakby ktos widział to dawajcie namiary ;)
Zadzwoniłem do kilku sklepów stacjonarnych i na infolinię sklepu www ale w oficjalnej dystrybucji tych strojów nie ma. Zadzwoniłem więc do centrali w KRK z uprzejmym zapytaniem o możliwość zakupu- i jednoznacznej odmowy nie dostałem. Poproszono mnie o wysłanie oficjalnego zapytania @ co też uczyniłem zaraz po zakończeniu rozmowy. Dam znać jak coś w sprawie będzie wiadomo.
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

robSSon pisze:
golon4 pisze:Masz racje są fajne :) ale pewnie nie do dostania są lub ciężko je gdzieś znaleźć ale jakby ktos widział to dawajcie namiary ;)
Zadzwoniłem do kilku sklepów stacjonarnych i na infolinię sklepu www ale w oficjalnej dystrybucji tych strojów nie ma. Zadzwoniłem więc do centrali w KRK z uprzejmym zapytaniem o możliwość zakupu- i jednoznacznej odmowy nie dostałem. Poproszono mnie o wysłanie oficjalnego zapytania @ co też uczyniłem zaraz po zakończeniu rozmowy. Dam znać jak coś w sprawie będzie wiadomo.
W końcu to są koszulki reprezentacji Polski. A po co my niby jedziemy do Paryża na maraton?
Żeby reprezentować nasz kraj!
No :)
Awatar użytkownika
borova
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:56:55

Nieprzeczytany post

i zjeść ślimaka ;P
10 - 48:24 - Radom 09.03.14
21,097 - 1:49:12 - Skarżysko-Kamienna 24.08.13
42,195 - 3:56:45 - Paryż 06.04.14
Dzienniczek
Awatar użytkownika
pejot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

borova pisze:i zjeść ślimaka ;P
Ja z utęsknieniem czekam na kawę z rogalikiem. Tam to smakuje zupełnie inaczej.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

pejot pisze:
Bagietki też zdecydowanie są lepsze tamże.
Awatar użytkownika
seski
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Keri pisze:
pejot pisze:
Bagietki też zdecydowanie są lepsze tamże.
Porankiem pain au chocolat (aux raisins) et cafe creme
A wieczorem huitres
Tyle ze ostrygi zdecydowanie dopiero po maratonie :)
M: 3:05:50
1/2 M: 1:25:51
10 km: 0:39:17
5 km: 18:33
Awatar użytkownika
MPOMJ
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 57 min 51 sec

Nieprzeczytany post

Bieg po Paryżu...cudowne !
Zazdraszczam i trzymam kciuki za życiówki startujących :-)
Biegam zawsze i wszędzie :-)
10 km - 57min 51sec
HM - 2h 15min
Teraz maraton? ...będzie próba 17 maja ;-)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ