Interrun Kraków

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: to dla dziadków :P

Nieprzeczytany post

Po tym biegu zauważyłem że tempo treningów nie przekłada się na start. Nie byłem tego aż tak bardzo świadomy. Organizacja ehhh brak słów.
Jedynym pozytywem jest to że spotkałem kilka osób z forum, które serdecznie pozdrawiam : ) aaa nom i bidon który wygrałem ;p

p.s Życiówka zrobiona ale z niedosytem : ( teraz pora na trening pod połówkę!
( :
PKO
Jimmyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:13
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:p.s (...) teraz pora na trening pod połówkę!
... w rzeczy samej :hej:
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Sakii, nie do końca się mogę zgodzić...
Opłata byłaby dla mnie może i do przyjęcia gdyby nie - nomen omen -> pieprzenie o tym, że bieg jest tak dofinansowany, tak sponsorowany... A organizacyjnie... wiele do życzenia (przy czym jak wspomniałam, moje uwagi dotyczą również bezpieczeństwa biegów dla dzieci)
Za 50ziko są organizowane zajefajne starty, maratony rowerowe, gdzie masz wypas obsługę, trasy, bufety, wodę, ciepły posiłek, nagrody... koszulkę organizatora zaś możesz mieć... ale nie musisz nakładać;-)
Ba, koszulka w pakiecie miała metkę z ceną - niemal 15ojro - po to byś miał poczucie, że Twe 50ziko do Ciebie wraca. ;-)

Popatrz na to trochę inaczej: ile musiałaby wynosić opłata sportowa, gdyby nie sponsorzy?
Ja biegów nie organizowałem, ale to się wkrótce zmieni i w przyszłym roku zaproszę was na bieg, którego w Polsce nie było. Natomiast organizowałem maratony rowerowe. Przy imprezie na poziomie 500 osób koszt organizacji w przeliczeniu na uczestnika wychodzi jakieś 140-150 złotych. A i to pod warunkiem, że chociaż część rzeczy ma się za darmo od organizatorów.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:Po tym biegu zauważyłem że tempo treningów nie przekłada się na start. Nie byłem tego aż tak bardzo świadomy. Organizacja ehhh brak słów.
Jedynym pozytywem jest to że spotkałem kilka osób z forum, które serdecznie pozdrawiam : ) aaa nom i bidon który wygrałem ;p

Niestety na końcowy rezultat miał wpływ początek,gdzie strasznie szarpaliśmy tempo żeby jakoś przebic się
do przodu.Niemniej nad wytrzymałością musisz trochę popracowac.Długie wybiegania to zmienią.
Ja od 2-ego kilosa miałem śr.tempo lepsze od życiowego,ale ponad minuta stacona na początku.
I szkoda,że od 6 km biegłem już sam.
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jimmyk pisze:
miniozam pisze:p.s (...) teraz pora na trening pod połówkę!
... w rzeczy samej :hej:
nie wiem czy o tej samej "połówce" myślimy ;p
Krzychu M pisze:
miniozam pisze:Po tym biegu zauważyłem że tempo treningów nie przekłada się na start. Nie byłem tego aż tak bardzo świadomy. Organizacja ehhh brak słów.

Niestety na końcowy rezultat miał wpływ początek,gdzie strasznie szarpaliśmy tempo żeby jakoś przebic się
do przodu.Niemniej nad wytrzymałością musisz trochę popracowac.Długie wybiegania to zmienią.
Ja od 2-ego kilosa miałem śr.tempo lepsze od życiowego,ale ponad minuta stacona na początku.
I szkoda,że od 6 km biegłem już sam.
U mnie szybkościowa jest bardzo OK, tylko właśnie wytrzymałościowo straciłem ale (i z tego się śmieję) mimo że odpadłem trochę to i tak nadal mijałem tych co byli przede mną i ostatni km zrobił w tempie 04:40.
( :
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ach, wiecie... wracam jeszcze na forum, bo tylko raz wspomniałam o pewnej grupie... ale w innym wątku... a w tym nie wspomniałam... tylko pomarudziłam i skrytykowałam... Aż brzydko by było tak to zostawić - więc jeszcze chciałabym słówko o tej grupie, która moim zdaniem rewelacyjnie się spisała. Mianowicie na interrunie byli mastersi. Nie tylko podczas rozgrzewki, ale masa osób pomagających, ogarniających. :taktak:
Bez mastersów podczas biegów dzieci byłaby rzeź ;-)
Awatar użytkownika
ssokolow
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Życiówka w maratonie: 4:04:02

Nieprzeczytany post

A ja - znowu nie dotarłem i tym samym po raz kolejny nie udało mi się dotrzeć na interrun :/
w sumie chyba to jest mi pisane, żeby nigdy nie wystartować w tym biegu, ale po waszych opiniach nie wiem co mam sobie myśleć...

co właściwie było nie tak ?
Za dużo reklamy ?
Zła organizacja ?
czy mieszanie się na trasie... - może problemem był właśnie podział na sektory - może gdyby go nie było to najszybsi byli by z przodu... a wolniejsi z tyłu - tak jak to się często dzieje na innych biegach ...
Szymon
Obrazek
Awatar użytkownika
monter
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:47:58

Nieprzeczytany post

pulchniak pisze:Za niedługo przy tej krytyce którą fundujemy biegom nie będzie gdzie biegać.
Do Bydgoszczy będę jeździł... ;)
Po drugiej stronie bieguna postawiłbym Bukowno. 30 zł wpisowego, sprawna organizacja, grochówa* a nie precel, no i nie ma tu truchtaczy z przypadku. Chętnie się wybiorę, ale za rok, bo w tym wypadło mi z planów :)

* A może to była kiełbasa?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2012, 18:10 przez monter, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Dobrego biegacza poznajemy po tym, że dużo pije - w przeciwieństwie do jego butów. :)
Awatar użytkownika
damiannn
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pierwszy raz brałem udział w interrunie i moje odczucia po biegu są takie, że impreza bardziej jest dedykowana do ludzi raczej nie biegających na co dzień, albo dla biegaczy którzy chcą spacerowo sobie przebiec dystans i ewentualnie porozmawiać z innymi biegaczami.

Miały być strefy startowe po 500 osób (tak zresztą też było w ulotce), wyszły dwie do 1000 i powyżej tysiąca, co niestety było kiepskim pomysłem. Chciałem pobiec dobry wynik, a wyszło że maszerowałem 40metrów za metą (startowałem z tej drugiej strefy), bo nawet obok barierek nie dało się biec. A potem to tak jak Księżna pisała, skoki podskoki, hamowanie (tutaj o mało nie przewróciłem małej dziewczynki, która nagle mocno zbiegła w lewo, na szczeście udało się zrobić skok w bok). Jeśli impreza ma sciągać biegaczy i nie biegaczy to warto zrobić nawet te 2 strefy, do pierwszej dać tych co biegną na wynik, do drugiej tych co biegną rekreacyjnie, każdy szcześliwy i nikt sobie drogi nie zachodzi. Zreszta dla mnie te dwa zakręty na starcie nie były raczej dobrym pomysłem.

Biegłem tylko na 5km, więc dla mnie nie było tragedii, ale przy tej pogodzie, moim zdaniem woda powinna być np pod Wawelem.

Medal to fakt chyba najmniejszy, ale za to świetnie pasował na głowe dziecka ;)

Obważanek to chyba też średnio trafiony pomysł, ja osobiście nie skorzystałem.

Jeszcze moja taka mała uwaga, że jak na impreze gdzie było tyle dzieciaków (biegło ich sporo) to akrakcji po biegowych było mało.

Czas z jakim ukończyem tą kretą trase to 00:22:25 i dało to 47miejsce (nie takie były oczekiwania względem czasu, ale...). A i wogóle nie moge rozgryść jak oni te miejsca ustalali, bo są 3 właśnie takie same czasy i miejsca od 46,47,48 (po brutto też nie było), na miejscu mi nie zależy, to tylko próba zrozumienia :)

Jeśli wystartuje za rok, to napewno będzie to bieg rekreacyjny, może na zasadzie, że kogoś 'nie biegowego' namówie na bieganie ;)
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Są już jakieś zdjęcia ?
( :
Awatar użytkownika
pulchniak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39,29
Życiówka w maratonie: 3,33,58

Nieprzeczytany post

Tutaj opisałem jak można wygrać z Intersportem 390 PLN w ramach rabatu za bieg gdyby ktoś był zainteresowany.
Obrazek

blog komentarze

10 km 39:29 21,097 km 1:31:43 42,195 km 3:11:57
Awatar użytkownika
Księżna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

miniozam pisze:Są już jakieś zdjęcia ?
trochę na fejsbuku
Awatar użytkownika
monter
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 0:47:58

Nieprzeczytany post

Pewnie odkryłem Amerykę. Ale może ktoś jeszcze nie zna. W sumie fajna zabawa, szkoda, że kompa trochę przycina i Street View (póki co) nie ma ciągłości filmowej :)
http://tinyurl.com/cu9rvbm
Można załadować swój plik z Garmina, albo podać adres z serwera (j.w.).
Obrazek
Dobrego biegacza poznajemy po tym, że dużo pije - w przeciwieństwie do jego butów. :)
miniozam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Księżna pisze:
miniozam pisze:Są już jakieś zdjęcia ?
trochę na fejsbuku
dzięki, ehh lipa nawet ze zdjęciami. Nie ma zdjęć z finiszu jak na innych biegach ? gdzie każdemu strzelają fotkę? Tutaj na zdjęciach same VIPy.
( :
Darekbe022
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Galeria

ttps://picasaweb.google.com/Pyla.Agnies ... 0962893058
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ