6 Półmaraton Warszawski

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
marxik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

I ja musze przyznać, że organizacja była znakomita, a uczucie przebiegniętego pierwszego w życiu półmaratonu ... bezcenne. Czas nieważny, ale satysfakcja ogromna.
Jedna uwaga (łyżka dziegciu) do braci biegającej. Tak na przyszłość, przy stanowiskach z wodą, rzucajmy kubki na bok, oraz Ci którzy chcą sie zatrzymywać, albo zwolnić niech nie blokują trasy innym.

Do zobaczenia na innych biegach !
PKO
Awatar użytkownika
uryssa
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 51,30
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Santiago pisze:
qjonik pisze:a również dostałem gratisową koszulkę w rozmiarze M zamiast L .. Moja wina, mogłem sprawdzić przy odbiorze..
uryssa pisze:czy ktoś może zamieni się koszulką tech adidas męska? Mam "L" ale jest ogromna :lalala: czy ma ktoś za małą eMkę? Powariowali z tymi rozmiarami...
może się dogadacie między sobą :taktak:
bardzo chętnie, tylko mi chodzi o koszulkę techniczną a nie gratisową. Niestety...
Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
Życiówka w maratonie: powyżej trzech

Nieprzeczytany post

Wracając jeszcze do samego biegu, to chciałbym wyrazić swoje uznanie peacemaker'owi na 1:45. Ja w zasadzie nie planowałem tego startu z powodów, powiedzmy, zdrowotnych, i tego, że przez ostatnie 3 tygodnie odpuściłem sobie trening. Ale zarejestrowałem się jednak w sobotę i, jako że nie miałem głowy do biegania, jedyne na co mnie było wczoraj stać taktycznie to złapać się zająca :echech: Nigdy dotąd nie biegłem z kimś kto mnie prowadzi, i z obserwacji jak to wygląda w praktyce nie miałem o tym najlepszego zdania, a tu miłe zaskoczenie! Była fajna grupa, z zającem pół biegu przegadałem :hahaha: a prowadził jakby miał stoper w tyłku. Mam nadzieję że wszystkim się udało być na mecie w 1:45 brutto, ja jednak po podbiegu na Sanguszki zdecydowałem się urwać i zawalczyć i z ostatnich kilometrów zdjąłem jeszcze po 30 sekund na każdym. Panie Bogdanie, wielkie DZIĘKI!!!

A tu nasza ekipa pod wezwaniem 1:45 ;)
Obrazek
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wielka szkoda ze nastepny bieg dopiero za rok. jak dla mnie absolutnie nie ma porownania z biegiem na 10km, moze dlatego ze byl to moj pierwszy raz :)
niestety nie mialam przy sobie mapki a bez niej trudno bylo sie zorientowac co gdzie jest. no coz przynajmniej szukanie przez niemal kwadrans przebieralni, pozniej depozytu, start do kibelka posluzyl mi chyba za dobra rozgrzewke ;) but mi sie zaden nie rozwiazal za to spodnie owszem :hahaha: , pare razy zdarzylo mi sie zaplatac w czyichs nogach ale na szczescie spotkalam sie z duza wyrozumialoscia. mam nadzieje ze nikogo woda nie zalalam, procz siebie bo jednak wiecej na ubranie i twarz wylalam jak do ust trafilo :lalala: bardzo podobaly mi sie przygrywajace i spiewajace (!) zespoly. chyba najmilej wspominac bede przeprawe przy wisle ktorej towarzyszyly niesamowite widoki i tunel :) tak bardzo balam sie tego podbiegu na Sanguszki ze dopiero po chwili dotarlo do mnie ze to juz po wszystkim :) przed meta bylam tylko bardzo na siebie zla bo o ile na pszyspieszenie sil juz nie mialam o tyle zdalam sobie sprawe ze moglabym tak jeszcze sobie troche pobiec, po prostu zle rozlozylam sily, biegnac poczatek zbyt wolno. goraco nie doskwieralo, slonce dodawalo energii, od ludzi bila pozytywna aura. adrenalina i euforia niesamowita :)) no i co tu duzo mowic ten bieg sprawil ze moja wiara w swoje bieganie baaaardzo urosla. dziwne tylko ze tak malo Pan widzialam :szok:
zapomnialam jeszcze dodac ze zupka smakowala wysmienicie :)
STS
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Szanowni Panstwo.
Podczas dekoracji klasyfikacji drużynowej wkradł się błąd. Jako firma wykonująca pomiar czasu jesteśmy winni Państwu kilka słów wyjaśnienia.
Wyniki wszystkich klasyfikacji były wysyłane na scenę online. Wszelkie informacje o zawodniku, który przekroczył linie mety natychmiast przekazywane były na ekran na scenie.
Niestety w wyliczniu klasyfikacji drużynowej popełniliśmy błąd, który został przez nas dość szybko wykryty. Niestety błedne dane zostały wysłane.
Zanim dostarczyliśmy wydruk z prawidłową klasyfikacją na scenę było już po dekracji.
Bardzo Państwa przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dołożymy wszelkich starań aby nie dochodziło do nich w przyszłości.
Chciałbym jeszcze bardzo wyraźnie zaznaczyćm że Organizator nie ponosi najmniejszej winy w sprawie drużynówki.
To wyłącznie nasza wina jako firmy wykonującej pomiar i odpowiedzialnej za obsługę informatyczną.

Jeszcze raz Państwa i Organizatora przepraszam.
Maciej Kwiatkowski
STS-Timing
Awatar użytkownika
mariod
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ktoś dzisiaj trenuje po wczorajszej Warszawie?
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja chyba odpuszczam, bo czworogłowe mocno dają się we znaki :), ale to przyjemny ból, więc luz.
Lolu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pogoda, organizacja, trasa - wszystko rewelacja! Dla mnie jako dla debiutanta, bardzo się podobały zespoły na trasie, mam nadzieje, że w następnych latach będzie ich jeszcze więcej.

A tu są jeszcze inne zdjęcia (ponad 600):
http://www.nasze-bieganie.pl/index.php? ... ery&id=292
krzysiek86r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 42:57
Życiówka w maratonie: 3:31:17

Nieprzeczytany post

a ja idę pokopać piłkę :)
trzeba dać w kość teraz innym mięśniom :)

Ogólnie jestem zadowolony, życiówka poprawią o 44s na 1:37:07 :), i coś czuję że to nie koniec w tym roku :) 1:35h chcę złamać :)
Gnebon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 48'
Życiówka w maratonie: 3 58'

Nieprzeczytany post

Witam,

Na oficjalnej stronie http://www.polmaratonwarszawski.pl/aktu ... szawskiego z wynikami klasyfikacji drużynowej widać, że drużyny na miejscu 14 i 30 składają się z trzech zawodników.

Pkt. 5 Regulaminu brzmi tak:
"5. Za wynik końcowy drużyny uznaje się sumę czterech najlepszych czasów netto osiągniętych przez jej zawodników, w tym minimum jednej kobiety. Wygrywa drużyna, której suma 4 wymienionych czasów jest najmniejsza. W przypadku, gdy bieg ukończy mniej niż 4 zawodników (w tym minimum jedna kobieta) reprezentujących drużynę, nie będzie ona klasyfikowana."

Czy będzie wprowadzona jakaś korekta wyników?

Pzdr
Adam
The Geogrunners
wasyl
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

DOM pisze:Tak sobie pomyślałam, ze zamiast ankiety o polskim biegaczu (choć rozumiem wyższość celów marketingowych) to może warto by spytać uczestników, co chcieliby zmienić w MW i PW? Co im się podoba, a co nie. Kto pyta, nie błądzi...
Cały dzień myślałem,myślałem i powiem jeszcze raz....podobało mi sie:)
Jednak z "odzyskiem chipów" przegieli:(
Może jednak jestem trochę nieobiektywny ...ale grzeczny do 100tys Alladynów!
Ps.
STS mnie włąśnie uświadomił,że mam już 50 lat...więc jak się urodziłem to już kilka ich musiałem mieć:)
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Pamiętacie czy w PMW był pomiar czasu na 20tym kilometrze ?
tolek
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 45,32
Życiówka w maratonie: 3.51.20

Nieprzeczytany post

Jestem pewny na 99'/. ze był ,też się zastanawiałem dlaczego nie podawali i dlaczego przy niektórych wynikach podają tylko czas brutto bez międzyczasów i czasu netto :niewiem:
biegam sobie i już
piotr_j
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 03:44:07

Nieprzeczytany post

Był na pewno.
Alnastr
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50,50
Życiówka w maratonie: 1:59

Nieprzeczytany post

Ja generalnie strasznie jestem zadowolony z tych opasek TIMEXA, idealnie trzymałem się międzyczasów podanych tam , z zapasem małym i zrealizowalem swój cel złamania 2 h. A impreza przygotowana rewelacyjnie oprócz chaosu i idiotycznego miejsca zdejmowania chipów. Tu dramacik, ale reszta super. Poprawiłem wynik w stosunku do zeszłego roku o 6 min. więc jestem dumny z siebie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ